Emelkedik a Titánok–HKB versenyfutás tétje

   

A két csapat igen közel került egymáshoz, csak az utolsó pillanatban dőlt el, hogyan osztják el a nyolcadik-kilencedik helyet.

Az előző Erste Liga-szezonban még igen nagy volt a különbség a Fehérvári Titánok és a Hokiklub Budapest között, és az aktuális elején is úgy tűnt, hogy nem feltétlenül lesznek egy súlycsoportban. Később azonban sokat változott a helyzet, és kiderült, hogy a fővárosi “kiscsapat” nem a Schiller-Vasas, hanem a Volán-farm igazi ellenfele. A két együttes nagy versenyfutásban volt egymással az alapszakaszban, ami akkor is így van, ha a Hokiklub azokban a pillanatokban rendre megbotlott, amikor utolérhette volna a fehérváriakat. Ezzel együtt az utolsó játéknapokig nyitott volt a kérdés, hogy nem lesz-e előzés, és a fejezet végére csak akkor került ki a pont, amikor a Titánok – pontosan egy héttel ezelőtt – legyűrték a Brassót. A páros csata java mindazonáltal még csak most következik. Az eddigiek alapján ugyanis valószínűnek sejlik, hogy – ha az UTE vagy a Gyergyó össze nem omlik váratlanul – a nyolcadik playoffhelyért éppen a Titánok és a HKB lesz kőkemény versenyben. (Bár egy vereség után természetesen a Schiller-Vasast sem áll szándékunkban leírni.) Jens Brandström együttese mindenesetre megtette az első lépést azzal, hogy a középszakasz nyitó játéknapján magabiztosan verte a piros-kékeket. Ha a másodikat is megtenné, ráadásul idegenben, azzal máris helyzeti előnybe kerülne. Ami az eddigieket illeti, felváltva születtek a sikerek. Előbb a Titánok nyertek vendégként, majd a Hokiklub otthon, utána a Titánok otthon, végül a Hokiklub idegenben. Mint látható, kétszer egymás után ebben az idényben még nem tudott győzni egyikük sem.

tithkb-191228

fotó: Fehérvári Titánok

Fehérvári Titánok–Hokiklub Budapest 4-2

   

A fehérvári farmcsapatnak sikerült legyőznie legnagyobb riválisát az Erste Liga-playoffért folyó csatában.

Jobban kezdte a mérkőzést a Hokiklub Budapest. Agresszív játékukkal meglepték a Titánokat, minden akciót igyekeztek lövéssel zárni, Gyenesnek bőven volt dolga. A hazaiak első lehetőségére az 5. percig kellett várni: Császár Hunor helyzetig cselezte magát, Brodeur eszén azonban nem tudott túljárni. A folytatásban is a fővárosiak voltak veszélyesebbek, egy kipattanóból Sátek kis híján vezetést szerzett, majd Koski ráhúzása centiméterekkel ment mellé. A következő lövés már célt ért: Lőczi visszatett korongját Berry-Lamontagna a kék vonalról küldte a hálóba (0-1). A gól felébresztette a Titánokat, Vas Márk lövése jelezte a változást. A harmad derekán Vincze Gergőé volt az első kiállítás, de ez sem törte meg a hazaiak lendületét: Kovács Alex emberhátrányban erőszakosan korongot szerzett, Zionhoz passzolt, aki megszelídítette, majd a felsőbe vágta a pakkot (1-1). Fehérvári emberfór következett, remekül védekezve kihúzták a két percet a vendégek. Öt az öt ellen már jobban ment Kiss Dávid együttesének: egy kontra végén Buzás elé került a korong, aki kapásgóllal fordított (2-1). A végére még egy fehérvári emberfór maradt, ez jobban sikerült, mint az előző, de gól ebből sem lett.

Imre Patrik távolija vezette fel a középső játékrészt, ahol már jóval nagyobb iramot diktáltak a csapatok. A sebesség mellett keményedett is a meccs, Linke ütközte le Ziont, aki ennek következtében kiesett a cserepadra. A kapusokra sem lehetett panasz, Gyenes Koski közelijét hárította, míg a túloldalon Brodeur Imre takarásból leadott lövését tolta ki. A 31. percben közel jártak a második góljukhoz a fővárosiak. Egy kapu előtti tumultusban Pihlqvist jól kapirgált, Gyenes ezt is fogta, Szűcs ismétlése pedig a felső vason csattant. A következő támadásából megérdemelten egyenlített a HKB. Ehhez kellett egy saját harmadban eladott Titánok-korong, amire Szigeti csapott le, passzát Lőczi terelte a gólvonal mögé (2-2). Az iramnak és a kevés játékmegszakításnak köszönhetően gyorsan elrepült a kiállítás nélküli második húsz perc. A végére egy Almási-szóló maradt, aki a saját harmadából indulva egyedül törhetett kapura, kettejük csatáját Brodeur nyerte. A záró harmad előtt teljesen nyílt volt az összecsapás.

Az utolsó felvonás elején sem lassítottak a csapatok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 43. percben gyors kontrát vezettek a fővárosaik, de a korong nem, csak a Vincze, Berry-Lamontagna kettős kötött ki a kapuban. Egy percre rá újra vezetést szereztek a Titánok. Campbell vitte be a pakkot a támadó harmadba, kapura lőtt, Brodeur a lepkéssel mellényúlt (3-2), mérgelődött is a kanadai-amerikai. Nem óvatoskodtak a csapatok, a folytatásban is maradt az oda-vissza hoki. Az 53. percben Vincze lőtt, Brodeur védett, majd Mangone és Albert kapaszkodtak össze, de időben érkeztek a játékvezetők és elejét vették a bunyónak. Zion állt ki két percre, jól védekeztek a fehérváriak, nem tudtak élni esélyükkel a vendégek. Ahogy a kiállított visszajött, Péter Andor váltotta őt a büntetőpadon. Jens Brandström azonnal időt kért, lehívta a kapusát is, de a hazai védelmet 6 a 4-ben sem tudták feltörni. Az 58. percben Campbell korongot szerzett és üres kapus góllal eldöntötte a pontok sorsát (4-2). A Titánok nagy küzdelemben győztek a rájátszás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen.

tithkb

fotó: Fehérvári Titánok

Egyszerűen többet hibáztunk, mint az ellenfél

   

Jens Brandström, a Hokiklub Budapest és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 253 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Árkovics, Bencze.
Gyenes: 94,6% (Szeles)
K
Brodeur: 89,7% (Kiss B.)
Mangone, Imre, Balogh, Mihály, Zion
1
Fejes, Linke, Sátek, Szűcs, Pihlqvist
Horváth M., Kiss R., Madácsi, Péter, Campbell
2
Lakatos, Szécsi P., Koski, Szigeti, Lőczi
Vas, Schartz, Nagy, Vincze, Császár
3
Berry-Lamontagna, Reiter, Petres, Albert, Szappanos
Erdély, Kovács, Almási, Búzás
4
Lévai, Horváth B. D., Németh
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Brandström Jens, Suoraniemi Niko
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:39 HKB Berry-Lamontagna Lőczi Fejes
1-1 10:01 FHA SH Zion Kovács
2-1 15:19 FHA Búzás Almási
2-2 31:57 HKB Lőczi Szigeti
3-2 43:59 FHA Campbell Schartz Imre
4-2 58:55 FHA EN Campbell
30 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 4

A Fehérvári Titánok–Hokiklub Budapest góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum