Az FTC-Telekom utolérheti a Sportklubot

   

A Brassó viszont akár meg is előzheti. Az Erste Liga felsőházában csütörtökön csak egy mérkőzést rendeznek.

A kék-sárgák már a középszakasz első játéknapján összekuszálták a szálakat a top 5-ben azzal, hogy idegenben nyerni tudtak a listavezető Csíkszereda otthonában. Ez azt jelenti, hogy a Corona 1 pontra megközelítette legnagyobb erdélyi riválisát, és ha legyőzi a címvédőt is, akkor a tabella élére áll. Ehhez persze lesz egy-két szava az FTC-Telekomnak is. A zöld-fehérek az idén szokásos tempót futják ezekben a napokban is. Miután szombaton és vasárnap szenzációs teljesítménnyel megnyerték a Magyar Kupát – játékban is fölébe kerekedve egy extraligás és egy EBEL-es csapatnak –, kedden buszra szálltak, hogy soron következő erdélyi túrájukat abszolválhassák. Szerdán már edzettek Csíkszeredában, így a lehetőségekhez mérten frissen mehetnek csatába Brassóban. Előre lehetetlen megmondani, hogy ki ennek a mérkőzésnek az esélyese, hiszen a felsőházi középszakaszban kizárólag rangadókat rendeznek. Ami tény, az az, hogy a Fradi az előző két alkalommal 4 pontot el tudott hozni a Pationarul Olimpicból: elsőre büntetőkkel kikapott ugyan – közvetlenül egy embert próbáló Kontinentális Kupa-hétvége után –, másodjára viszont szoros küzdelemben nyerni tudott tizenkét nappal ezelőtt. Ez utóbbi meccs kissé viharosra sikerült, többen is véglegessel mehettek idő előtt zuhanyozni, majd két brassó játékost eltiltottak, reméljük, nem lesz folytatása az afféroknak a jégen.

braftc

Corona Brassó–FTC-Telekom 4-5

   

Hosszabbításban nyert a címvédő, ezek után a Brassó és a Sportklub 6-6 ponttal áll az Erste Ligában, míg az FTC-Telekom 5-tel.

A Nagy Kristóffal a kapuban kezdő vendégek a 12. percben megszerezték a vezetést Tóth Adrián révén, ám erre hárommal válaszoltak a hazaiak. Péter Balázs az első játékrész végéhez közeledve egyenlített, aztán a második menetben másfél perc alatt előbb Zagidullin, majd Boriszenko talált be, utóbbi emberelőnyben. Ezt egy négy az öt elleni gól követte, amit ismét a zöld-fehérek szereztek, Switzer alig 9 másodperc alatt “használta ki” az emberhátrányt és csökkentette minimálisra a különbséget a mérkőzés derekán. A 3-2-es állást nagyon sokáig őrizni tudta a Brassó – de növelni nem –, egészen pontosan az 52. percig, amikor a Fradi csapatkapitánya, Nagy Gergő bevette Patrik Polc kapuját. Ezzel még nem volt vége, röviddel azután, hogy a Corona kivédekezte Jared Brown második kiállítását, Anssi Rantanen belőtte a negyediket is, fordított Fodor Szabolcs együttese. Ennek viszont nem sokáig örülhettek a zöldek, mivel Molnár Zsombor 11 másodperc alatt egalizált, 4-4 az 55. percben. A hátralévő időben előbb az történt, hogy az FTC-Telekom kibekkelte Kulmala kétpercesét, majd közvetlenül a dudaszó előtt páros kiállítást harcolt ki a Pavuk, Brown duó, így nélkülük kezdődhetett a hosszabbítás. Amely nem tartott sokáig: Switzer 32 másodperc elteltével eldöntötte a pluszpont sorsát, 4-5 lett a végeredmény. Ezzel máris összesűrűsödött a felsőház mezőnye, a Brassónak és a Sportklubnak 6-6 pontja van, az FTC-Telekomnak pedig öt. Innen indulnak neki a felek a Szereda–Fradi csúcsrangadónak pénteken.

braftc

fotó: Corona Brassó

Megtaláltuk a játékunkat, keményebben harcoltunk

   

Mestermérleg a Corona Brassó–FTC-Telekom Erste Liga-rangadó után.

Ondrej Rusnak másodedző, Corona Brassó: “Jó meccs volt, az első tíz percben nem álltunk a helyzet magaslatán, de ahhoz képest, hogy csak három sorral tudtunk játszani, nagyon jól mentünk később, tartottuk magunkat, 4-4-gyel zártuk a rendes játékidőt. A hosszabbítás már szerencse kérdése, így most egy pontot gyűjtöttünk.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: “Úgy gondolom, a mérkőzés első harmadában nem álltunk készen a csatára, lassan kezdtünk, fejben sem voltunk az igaziak. Ez persze érthető, hiszen egy komoly hétvégi tornán vagyunk túl, még éreztük a fáradtságot. Menet közben aztán fókuszáltabbak lettünk, megtaláltuk a játékunkat, keményebben harcoltunk, a javunkra fordítottuk az állást. Végül két pontot szereztünk, amelyekkel nem lehetünk elégedetlenek.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1000 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Bandi.
Polc: 90,0% (Tőke)
K
Nagy K.: 92,3% (Arany)
Armstrong, Carlson, Franko, Fowlie, Brown
1
Rantanen, Tóth Gergely, Tóth Renátó, Nagy G., Tóth A.
Mihály, Boriszenko, Molnár Zs., Tranca, Péter
2
Karmeniemi, Sarcia, Switzer, Pavuk, Kulmala
Gajdó T., Bíró O., Bíró G., Zagidullin, Molnár Z.
3
Boros, Jászai, Tóth Richárd, Hajós, Juusela
Haraga, Constantin, Bíró M., Vasile
4
Farkas, Roczanov, Tóth Gergő
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:43 FTC Tóth A. Nagy G. Tóth Renátó
1-1 19:37 BRA Péter Molnár Zs. Tranca
2-1 24:48 BRA Zagidullin Bíró G. Bíró O.
3-1 26:27 BRA PP Boriszenko Zagidullin Tranca
3-2 30:19 FTC SH Switzer Karmeniemi
3-3 51:28 FTC Nagy G. Karmeniemi Boros
3-4 54:00 FTC Rantanen
4-4 54:11 BRA Molnár Zs. Tranca Péter
4-5 60:32 FTC Switzer Kulmala
52 Kapura lövések száma 50
10 Kiállításpercek 14

Pillanatok alatt gólt lőtt emberhátrányban Switzer

 

A Corona Brassó–FTC-Telekom Erste Liga-rangadó összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum