Magabiztos Sportklub várhatja a Brassót

   

Sokadszorra találkozik a szezonban a két erdélyi topcsapat, melyek közül eddig a csíkiaknak áll a zászló.

Alighanem a szeredaiakat is doppingolja, hogy a Magyar Kupát egy olyan csapat hódította el a hétvégén – extraligás és EBEL-es ellenfelet is legyőzve –, amellyel egy bajnokságban játszanak, és amelyet az alapszakaszban meg tudtak előzni. Így a jól bevált szurkolói logika alapján akár arra is következtethetnek némelyek, hogy ha a továbbiakban is maguk mögött tartanák a zöld-fehéreket, akkor abból egyenesen következne, hogy övék a legjobb magyar csapat. Ebben persze jobb, ha nem mélyedünk el komolyabban, inkább maradjunk annyiban: csak most jön az Erste Liga-idény legjava. Ennek jegyében már a héten találkozik ismét a két tavalyi finalista Csíkszeredában, ám előbb egy nem kevésbé presztízsgazdag rangadóra kerül sor a kék-fehérek és a kék-sárgák között. A magyar bázisú bajnokság alapszakaszában lejátszott négy meccsből hármat Jason Morgan együttese nyert meg, majd akkor veszített el egyet, amikor annak már nem sok tétje volt számára. A Sportklub játékban maradt az elmúlt napokban is, miután volt némi kötelezettsége a román bajnokságban, ahol úgyszintén az élre állt. Amire mindkét együttesnek figyelnie kell, az az, hogy ne ismétlődjön meg az előző idényben tapasztalt zuhanás. Akkor a Sportklub és a Corona is elrontotta a középszakaszt, és utána már nem igazán sikerült visszatalálniuk korábbi formájukhoz. Legalábbis egy darabig, hiszen a csíkiak azért az Erste Ligában is eljutottak a döntőig, miközben a brassóiak a román pontvadászatot nyerték meg végül. Egy biztos: a középszakasz nyitányán egyiken és másikon is nagyot lendíthetne egy győzelem, ennek megszerzésére azonban értelemszerűen csak az egyiküknek lesz módja.

sccbra

SC Csíkszereda–Corona Brassó 1-3

   

A vendégek a nagy csatában kivívott győzelmükkel máris 1 pontra megközelítették az Erste Liga-középszakasz listavezetőjét.

A vendégcsapat már a 7. percben megszerezte a vezetést Bíró Gergő révén, majd ide-oda kiállítások után – nem volt belőlük sok – a 28.-ban Péter Balázs belőtte a másodikat is, 0-2. A közbülső játékrészben sokkal több lövése volt a Szeredának, ám jó darabig hiába, a szépítés csak a harmadik felvonásban, a 45. percben jött össze Brophey révén. A találkozó utolsó fázisában egymás után két emberelőnyt kapott a Sportklub, Armstrong kisbüntetését nem tudták kihasználni, majd Browné közben az 59. perc elején lehozták Adorján Örsöt. Ez azonban 22 másodperc után egy hátrányos Tranca-gólhoz vezetett, 1-3. A Brassó a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban másodszor verte meg legnagyobb erdélyi riválisát – idegenben először –, miáltal 1 pontra meg is közelítette a középszakasz-táblázaton.

sccbra

fotó: SC Csíkszereda

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Péter, Magyar.
Adorján: 91,3% (László)
K
Tőke: 97,4% (Polc)
Salló, Kuljas, Taratuhin, Rokaly Sz., Becze
1
Armstrong, Labrecque, Franko, Fowlie, Gliga
Farkas, Pyett, Brophey, McLean, Shalla
2
Mihály, Boriszenko, Molnár Zs., Tranca, Péter
Láday, Gecse, Fodor, Bíró T., Pelley
3
Gajdó T., Bíró O., Bíró G., Zagidullin, Brown
Györfy, Flinta, Sándor, Horváth, Rokaly N.
4
Haraga, Constantin, Molnár Z., Vasile
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:14 BRA Bíró G. Brown
0-2 27:59 BRA Péter Brown Mihály
1-2 44:56 SCC Brophey McLean
1-3 58:32 BRA EN Tranca Péter
38 Kapura lövések száma 23
10 Kiállításpercek 10

Hatalmas gólt vágott Brophey a brassói kapuba

 

A Csíkszeredai Sportklub–Corona Brassó összecsapás góljai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum