A Fehérvár menesztette Hannu Järvenpää-t

   

A távozó vezetőedző eddigi segítője, Antti Karhula veszi át a magyar EBEL-csapat irányítását.

A Magyar Kupa-fiaskó következményeinek levonását hétfőn ígérte meg a Hydro Fehérvár AV19 menedzsmentje, most pedig az alábbi terjedelmes közlemény érkezett:

“A Fehérvár AV19 SC vezetése a keddi nappal felmentette a munkavégzés alól Hannu Järvenpää-t.

Hannu Järvenpää 2017 végén került a csapat élére, abban az évben az együttes egy egységgel maradt le a playoffról. A nagy tapasztalattal rendelkező vezetőedzővel a csapat a 2018/2019-es szezonban rájátszásba került, emellett Magyar Kupát és Szuperkupát is nyert. Ugyanakkor a Hydro Fehérvár AV19 az idei évadban az alapszakasz végén, egy mérkőzéssel a bajnokság első szakaszának zárása előtt már biztosan a kilencedik helyen áll az Erste Bank Eishockey Ligában, 39 mérkőzésen 51 pontot szerzett, 17 győzelem (13 rendes játékidős, 4 hosszabbításos) mellett 22 vereség (18 rendes játékidős, 4 hosszabbításos) áll, így két bónuszponttal vág neki az alsóházi küzdelmeknek. A mögöttünk álló hétvégén az Expert-Borsod Agroker Magyar Kupa négyes döntőjében a gárda a várakozásokkal ellentétben nem tudta megvédeni Magyar Kupa-elsőségét.

A csapatnál folyó szakmai munkát a mai naptól Antti Karhula veszi át, aki a 2018/2019-es szezon közepe óta áll a székesfehérvári klub kötelekében, és eddig másodedzőként segítette Hannu Järvenpää munkáját. A finn szakember mellett a klubot jól ismerő, korábban a csapatot erősítő Arttu Luttinen vesz részt a szakmai munkában, másodedzőként segítve honfitársát. A klubvezetés reméli, hogy a korábbi kiváló játékos tapasztalatával, helyismeretével, karakterével meg tudja adni azt a segítséget az új vezetőedzőnek, ami egy sikeres középszakasz teljesítéséhez kell.

A döntés hátteréről Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke beszélt: ?A mai vezetőségi ülés után a Hydro Fehérvár AV19-nél megköszöntük Hannu Järvenpää vezetőedző munkáját. Köszönjük neki mindazt, amit az elmúlt időszakban a fehérvári hokiért, ezért a csapatért tett, köszönjük a közös sikereket! Úgy éreztük, most jött el az a pillanat, amikor új impulzust kell adni a csapatnak, hogy egy remélhetőleg sikeres középszakasznak tudjunk nekivágni. Természetesen általában és most sem egyszemélyi felelőse van egy ilyen hullámzó teljesítménynek, és nem is egyetlen mérkőzés miatt döntöttünk úgy, hogy váltunk. A Magyar Kupa-hétvégén történtek leképezték a szezonban eddig nyújtott teljesítményt. Nem tudtunk változtatni most sem azon, hogy parádés sikerek után egészen meghökkentő, megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan teljesítményeket láttunk a mérkőzéseken. Pontosan ezért éreztük úgy, hogy egy új impulzussal ezek a hullámzások kiküszöbölhetők lesznek. Egyértelmű, hogy ebben közös felelőssége van a klub szakmai vezetésének, a vezetőedzőnek, a vele dolgozó edzőknek és a játékosoknak egyaránt. Minden játékosnak ugyanúgy el kell gondolkodnia, hogy beletette-e azt a munkát, energiát, amit az edzője kért tőle, végrehajtott-e mindent, elvégezte-e a házi feladatát azon a területen, ahol azt neki el kell végeznie. Ebben is óriási változást várunk. Semelyik játékosunk nincs páholyban, senki nem érezheti úgy, hogy ezzel az edzőváltással a felelősség róla lekerült. Nagyon erős fókusszal vagyunk a játékoskeret tekintetében is, ha kell és lesz rá lehetőségünk a játékospiacról, akkor természetesen megadunk minden segítséget a csapatnak, a keretnek, ami alapján sikeres tud lenni. Azonban attól, aki most a keret tagja, elvárjuk, hogy száz százalékot vagy egy kicsit többet teljesítsen. Eddig ez nem mindig történt meg.?

A klub első embere kitért a célokra is: ?Tavaly kicsit könnyebb utat sikerült bejárnunk. Ezért is jár a dicséret Hannu Järvenpää-nak, hogy azzal a kerettel, amelynek egy része már tavaly is itt játszott, egy sikeres alapszakaszt zárt az előző évadban. Most a nehezebb útra kerültünk, göröngyösebb úton kell feljutnunk az általunk áhított csúcsra, de ez továbbra sem elképzelhetetlen, továbbra is úgy gondoljuk, hogy ez a keret alkalma a célra, amit kitűztünk, hogy a klub történetében először két egymást követő évben playoffba jusson a fehérvári hokicsapat. Ezen nem kívánunk változtatni, ez az alapvető elvárás az új szakmai vezetés felé is.?”

A 43 éves Antti Karhula 2018 nyarán érkezett Magyarországra, amikor is a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője lett. Még azon az őszön menesztették, nem sokkal később viszont Hannu Järvenpää segítője lett, és akként dolgozott ez ideig. A 36 éves Arttu Luttinen a legutóbbi két szezonban a Volán játékosa, azt megelőzően a finn Liiga egyik patinás klubja, a HIFK csapatkapitánya volt, majd nyáron visszavonult.

hannu

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum