Nagyon fontos, hogy megnyerjük a középszakaszt is

   

Az első helyről startol a kedden kezdődő Erste Liga-középszakaszban az SC Csíkszereda. Hozó Levente másodedzővel beszélgettünk.

Kilenc pont előnnyel nyerte a magyar bázisú bajnokság alapszakaszát a tavalyi kiírás vicebajnoka. A 36 mérkőzés alatt kiegyensúlyozott, magabiztos teljesítményt nyújtott a Sportklub, hiszen mindössze öt alkalommal hagyta el a jeget vesztesen. ?Mi is úgy érezzük, hogy meghatározó csapatot sikerült kialakítanunk az idei szezonban ? kezdte blogunknak Hozó Levente másodedző. ? A már meglévő masszív játékoskerethez komoly minőséget jelentő légiósokat hoztunk, akik valamennyien kiváló személyiségek, így az öltözői hangulat, a csapategység is egészen kitűnő. Ők olyan hokisok, akikre a hazai játékosok felnézhetnek, tanulhatnak tőlük, így maguk is jobbá válhatnak. Úgy gondolom, ezért tudtunk nagyon sokat előrelépni.?

Nyáron a menedzsment új irányba fordult, ezúttal egy észak-amerikai, egészen pontosan kanadai szakemberre, Jason Morganre bízták a csapat vezetését. Mennyiben hozott változást ez a szakmai munkában, a jégen látható teljesítményben? ?Jason egyértelműen a támadó hoki híve, ez látszik is minden mérkőzésünkön. Ennek köszönhetően mi lőttük a legtöbb gólt, 175-öt az alapszakaszban. Lényegesnek tartom, hogy ő maga választotta ki a légiósokat, akiket személyesen is ismert, így tulajdonképpen nem vettünk zsákbamacskát velük. A támadójátékunk tehát remekül működött, a védekezésünkön azonban kell még javítani. Jobban kell koncentrálnunk hátul. Most már nem férnek bele olyan hibák, amelyeken az alapszakaszban még úgy-ahogy túlléphettünk. A középszakasztól ezeket a minimumra kell szorítanunk, mert egyszerűen túl sokba kerülhetnek.?

A tavalyi szezonban ? különösen a végén ? a Csíkszereda komoly kapusproblémákkal küzdött, amelyek a leglátványosabban éppen a döntőben jöttek elő. ?Igen, ez fontos tapasztalat volt számunkra az előző évben. Az idén elégedettek vagyunk az első számú hálóőrünk, Makszim Szamankov teljesítményével, továbbra is bízunk benne. Most ugyan volt egy egy hónapos kihagyása, hiszen a Román Kupában, illetve a román bajnoki mérkőzéseken nem védhetett. Természetesen jégen volt, edzett a Székelyföldi Jégkorong Akadémia hokisaival, de a meccsek semmivel sem pótolhatók. Bízunk benne, hogy hamar visszarázódik, és hozza azt a teljesítményt, amit megszoktunk tőle. De meg kell említenem a másik két kapusunkat is: úgy nyertük meg a Román Kupát, hogy Adorján Örs kitűnően védett, és László Arnold is élt azzal a lehetőséggel, amit kapott. Ez érvényes volt a Gyergyó elleni dupla mérkőzésünkre is, ami beszámított a román bajnokság eredményébe is.?

Az Erste Liga középszakasza már kezdődik is, amelynek a Szereda 3 pontos előnnyel vághat neki. ?Természetesen szeretnénk megnyerni a középszakaszt is. Minden csapatnak ? de nekünk különösen ? sokat jelent a pályaelőny a rájátszásban. A játékosok tisztában vannak a téttel, sok csatát megéltek már, így nincs kétségem, hogy a maximumot fogják kihozni magukból. Szerencsére a keretünkben egészséges konkurenciaharc zajlik a csapatba kerülésért, ez is segíti a szakvezetést, hogy mindig a legjobb formában lévő játékosokat küldjük a jégre. A játékunkban kevés változás lesz, a szisztémánk eddig jól működött. Némi egyszerűsítésre persze szükség lesz, már csak a hibalehetőségek csökkentése miatt is.?

scc

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum