DVTK Jegesmedvék?MAC Újbuda 4-7

   

Összességében simán nyerte a vendégcsapat a Magyar Kupa négyes döntőjének bronzmeccsét.

A szombati elődöntő után tovább szűkült a miskolciak kerete: Vas és Miskolczi is megsérült, így mindössze három sorral tudtak kiállni, míg a MAC-nál Stretch hiányzott kényszerűségből. Az első percben látható volt, hogy a motivációval nem lesz gond, Brance Orbán miután blokkolt egy bombát, az ellentámadásban már veszélyes lövést eresztett meg Adorján kapujára. A következő időszakban Bernardnak akadt több munkája, de jól állta útját a miskolci lövéseknek. A harmad derekán felváltva dolgozták ki a helyzeteket a csapatok, ettől változatos, izgalmas lett a meccs. Az első emberelőny a Jegesmedvéké volt, de csak blokkolt lövésekig jutottak. A 12. percben éppen letelt a fór, Terbócs visszatért a jégre, és 13 másodperc múlva ő adta a gólpasszt Majorossnak, akinek már csak az üres kapuba kellett lőnie (0-1). Gyorsan jött a válasz, még két perc sem telt el, amikor Beach fonákkal tette el a korongot Bernard lábvédői között (1-1). Kőkemény fizikális hokit nyomtak a csapatok, sok ütközéssel, közben pedig jó néhány blokkolással segítették a kapusukat a mezőnyjátékosok. Bő egy perccel a vége előtt Ross bombájába kapott bele bravúrosan Bernard, majd a lecsorgó korongra rá tudott tenyerelni. Már csak 22 másodperc volt hátra, amikor visszavette a vezetést a MAC. Langkow az alapvonalon túlról tette keresztbe a korongot a kapu előtt, Brance Orban kapásból kilőtte a hosszú sarkot (1-2).

A második harmad elején ismét emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, akik ezt már jobban játszották meg, de Bernard eszén nem tudtak túl járni. A következő esemény miatt erős deja vu érzésük lehetett a szurkolóknak, hiszen a hazaiak rögtön a fór letelte után gólt kaptak: a büntetőpadról visszatérő Klempa 12 másodperc elteltével lepókhálózta a hosszú felső sarkot (1-3). A MAC a 26. percben játszhatott először létszámfölényben, és azonnal gólra is váltotta azt, amikor a kapu elé szabadon bekorcsolyázó Langkow fonákkal emelt a vas alá (1-4). A 29. percben szépítettek a Jegesmedvék: Magosi egy védővel a nyakán lőtt közelről a kapuba (2-4). Kiszakadt a gólzsák, egy perc múlva ismét a kapura mutatott a játékvezető. A félpályánál szerzett korongot a MAC, gyorsan bevitte azt a támadóharmadba, Kreisz a bedobókörről kilőtte a hosszú sarkot (2-5). Újabb előnyét ismét gólra cserélte a vendéggárda a 33. percben. Terbócs a hátsó palánktól passzolt középre, Klempa állítgatás nélkül bombázott a felső sarokba (2-6). Kimaradt egy miskolci emberelőny, nem sokkal később egymás után két páros kiállítást is befújtak a játékvezetők.

A harmadik játékrész áthúzódó miskolci előnnyel indult, de nem sikerült a szépítés. Sokáig csendesen csordogált a mérkőzés, csak kisebb helyzetekig jutottak a csapatok. A 47. percben az újabb előnyében már gólt lőtt a házigazda: a hátsó palánkról visszapattanó korongot Tousignant lökte a levegőből a kapuba (3-6). Két perc múlva ismét emberelőnyben játszhattak a Jegesmedvék, az egyik szituációnál gólnak örültek, de a játékvezetők a videózás után nem látták bent a korongot. A fór további részében mégis sikerült a szépítés, egy kipattanót Magosi lőtt az üresen maradt kapuba (4-6). A harmad felénél előbb egy páros, majd egy miskolci kiállítás következett, a MAC 4 a 3 ellen játszhatott. Ekkor Lankgkow a felső vasat találta el, de gól nem esett. A hajrában a MAC a támadóharmadban tudta tartani sokáig a korongot, így az óra gyorsan pörgött. Szűk két és fél perccel a végső dudaszó előtt Marcel Rodman levitte a kapusát, de ez a húzás szombathoz hasonlóan nem jött be, Pitt üres kapus gólt lőtt (4-7).

A Magyar Kupa bronzérmét a MAC Újbuda csapata szerezte meg, míg a házigazda DVTK Jegesmedvék a negyedik helyen végeztek.

Az Expert-Borsod Agroker Magyar Kupa programja:

elődöntők (január 18.):
15:30 DVTK Jegesmedvék?Hydro Fehérvár AV19 2-6
19:00 FTC-Telekom?MAC Újbuda 1-0

helyosztók (január 19.):
12:00 DVTK Jegesmedvék?MAC Újbuda 4-7
15:30 Hydro Fehérvár AV19?FTC-Telekom (M4 Sport)

mismac

fotó: DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum