A presztízs a tét az utolsó alapszakaszmeccsen

   

A Schiller-Vasasnak egyszer már sikerült legyűrnie a Hokiklub Budapestet, a bravúr megismétlése a cél pénteken is.

Csütörtökön kialakult a végső sorrend az Erste Liga alapszakaszában. A Fehérvári Titánok azzal, hogy elkapták a Brassót, bebiztosították a 8. helyüket a tabellán, a Hokiklub már nem előzheti meg őket. Az utolsó mérkőzést a két utolsó vívja egymással Káposztásmegyeren, és bár kézzelfogható tétje a fentiek nyomán már nincs, mégis parázs csatára van kilátás. A két gárda egy szezonnal korábban csatlakozott a magyar bázisú bajnoksághoz, és kezdetben szinte egyforma játékerőt képviselt. Idén ugyan erősebbnek tűnnek a juharlevelesek a piros-kékeknél, de úgy is tabellaszomszédok maradtak, hogy előbbiek kétszer annyi pontot gyűjtöttek. Ladányi Balázs együttese ezzel együtt sem esélytelen Jens Brandströmével szemben, amit karácsony előtt be is bizonyított: december 22-én büntetőkkel győzni tudott a vendéglátó. A Tüskecsarnokban ugyanakkor mindkét alkalommal sima Hokiklub-siker született. Értelemszerűen nem ez lesz a szezon utolsó meccse a felek között. Annyira nem, hogy jövő kedden máris találkoznak ismét a középszakasz egyik első alsóházi rangadóján.

vasas_hokiklub2-vashkb-191222

Schiller-Vasas HC–Hokiklub Budapest 3-1

   

Piros-kék sikerrel ért véget az Erste Liga 2019/20-as kiírásának alapszakasza.

Közel negyven percet kellett várni a mérkőzés első góljára, a második szünet előtt emberelőnyben Bukor lőtt a kékről, Szalma közvetlenül Kiss Bence orra előtt beleért, 1-0-ra vezettek a hazaiak. A második találat is fórból született, Szlama a jobb oldali bedobókör tetejéről engedett el egy bombát, 2-0 a 46. percben. Jens Brandström már az 56. percben kapuslehozatalra szánta el magát, vesztére, a négy a hat ellen bekkelő Vasas védője, Bukor Rajmund egész pályás gólt lőtt, 3-0. Ugyanőt nem sokkal később kiállították, ezt a lehetőséget az ismét kapus nélkül támadó vendégek kihasználták Szűcs István révén, 3-1 az 58. percben. Közelebb nem került már a Hokiklub, amelyet így a Schiller-Vasas először gyűrt le rendes játékidőben, megszerezve az alapszakaszban az összességében hatodik győzelmét. A két csapat jövő kedden ismét összecsap Káposztásmegyeren – de az már a középszakasz első találkozóinak egyike lesz.

vashkb

fotó: Schiller-Vasas HC

Minden tekintetben rettenetes volt ez a meccs

 

Mestermérleg a Schiller-Vasas HC–Hokiklub Budapest mérkőzés után.

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas HC: “Egy ilyen győzelem és teljesítmény után nem lehetek elégedetlen. Persze van mit fejlődnünk, fegyelmezetteknek kell lennünk a középszakaszban, ha szép eredményt szeretnénk elérni. Gratulálok a csapatomnak a játékért.”

Jens Brandström, Hokiklub Budapest: “Nagyon-nagyon mérges vagyok, minden tekintetben rettenetes volt ez a meccs. Azt beszéltük a játékosokkal, hogy meg kell mutatnunk, hogy jó csapat vagyunk. Hogy azt érezze az ellenfél, hogy nem lehet esélye a bajnokság következő szakaszában. Nos, semmit sem tudtunk ebből megmutatni.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 200 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Vincze, Váczi.
Sági: 97,1% (Anfang)
K
Kiss: 91,3% (Brodeur)
Gáspár, Bukor, Szlama, Schmál, Turbucz
1
Szécsi P., Linke, Sátek, Szűcs, Pihlqvist
Hetényi, Seregély, Béres, Páterka, Szalma
2
Lakatos, Berry-Lamontagna, Koski, Horváth, Lőczi
Tornyai G., Surányi, Mayer Zs., Csiki
3
Bán, Reiter, Petres, Németh, Szappanos
Inglis, Pápa B., Czakó, Nagy
4
Lévai, Glofák, Albert
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Brandström Jens, Suoraniemi Niko
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 39:24 VAS PP Szalma Nagy Bukor
2-0 45:40 VAS PP Szlama Tornyai G. Turbucz
3-0 56:11 VAS EN Bukor Sági
3-1 57:51 HKB PP Szűcs Németh Szécsi P.
24 Kapura lövések száma 35
10 Kiállításpercek 8

A Schiller-Vasas HC–Hokiklub Budapest góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 G99AVS 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum