A Titánok megvédenék a nyolcadik helyüket

   

A Fehérvár-farmnak győznie kell a három vereség után vendégségbe érkező Brassó ellen.

Két újabb csapat fejezi be az Erste Liga-alapszakaszt a Raktár utcában, ám közülük a vendégek számára már nincs tétje a találkozónak. A Corona mindenképpen a harmadik helyért járó bónuszpontokkal indítja a középszakaszt, hiszen üldözői már nem előzhetik meg, a Fehérvári Titánoknak ellenben még van okuk tartani a Hokiklub Budapesttől. Az alsóházban ugyanis az a helyzet, hogy Kiss Dávid együttese 34 ponttal áll, Jens Brandströmé 32-vel, és utóbbinak is van hátra egy meccse: pénteken a Schiller-Vasas HC otthonába látogat. Vagyis ha csütörtökön kikapnának a Brassótól a Titánok, akkor minden esélyt megadnának a KMH-nak az előzéshez. A Brassó elviekben nem az a csapat, amelyet nagyon könnyű lenne legyőzni. Ez ebben a szezonban még nem is sikerült a fehérvári fiataloknak, sőt a pontszerzés sem jött össze. A legutóbbi találkozót ráadásul alighanem szívesen elfelejtenék, minthogy január 4-én 11-3-ra nyert Brassóban a Corona. A vendéglátók mellett szól ugyanakkor egyrészt az, hogy hazai jégen nagyon szoros csatát vívtak szeptemberben – a 0-4-es első harmad ellenére 4-5 lett az eredmény –, másrészt az, hogy a kék-sárgák alaposan leeresztettek az alapszakasz végére. A tartalékos Titánok megsemmisítése után még legyűrték a Sportklubot is, ám ezt három vereség követte, hazai pályán az UTE-tól és az FTC-Telekomtól, szerdán idegenben a Dunaújvárosi Acélbikáktól kaptak ki eltiltott légiósaik nélkül.

titbra

Fehérvári Titánok–ASC Corona Brassó 3-2

   

Kiss Dávid csapata hosszabbításban győzött, aminek köszönhetően bebiztosította a 8. helyét.

A Brassó három sornyi játékossal állt ki Székesfehérváron. A Fehérvári Titánok már a 16. másodpercben emberhátrányba kerültek, de kibekkelték azt. A 13. percben 35 másodpercnyi eltéréssel két brassói is kiült, a hazaiak a dupla fórt nem használták ki, ellenben a megmaradt szimpla előnyt Kiss Roland kék vonalas bombájával gólra váltották. Nem sokkal később a vendégek játszhattak 5 a 4 ellen, az egyenlítést végül a kiegészülést követően 7 másodperccel Albert Zagidullin hozta el. A második felvonás elején a Titánok emberelőnyben szerezték meg újra a vezetést, Paul Zion talált be Patrik Polcnak. Miután mindkét oldalon kimaradt 1-1 fór, Jared Brown egyenlített egy brassói kontra során. A hamrad végén Roberto Gliga 2+10 perces büntetést kapott palánkra lökésért. A harmadik játékrész első kiemelkedő eseménye Mihály Ede kiállítása volt az 53. percben, a brassói játékos visszatérése után pedig Imre Patrik ült ki a büntetőpadra. Miután a rendes játékidő nem hozott több gólt, hosszabbításra került sor. A túlóra 21 másodpercig tartott: Zion korongot szerzett a brassói harmadban, amivel lezárta a meccset.

A Fehérvári Titánok 3-2-re győztek túlórában, aminek köszönhetően bebiztosították az alapszakasz végi 8. helyüket.

tit-bra-200116

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

A játék képe nem volt a legszebb

   

Ondrej Rusnak, a Brassó másodedzője és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 352 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Árkovics, Horváth.
Gyenes: 93,3% (Szeles)
K
Polc: 88,0% (Tőke)
Mangone, Kiss, Balogh, Mihály Á., Zion
1
Boriszenko, Molnár Z., Franko, Fowlie, Gliga
Horváth M., Schartz, Dézsi, Péter A., Campbell
2
Mihály E., Bíró O., Molnár Zs., Tranca, Péter B.
Vas, Imre, Nagy, Madácsi, Császár
3
Haraga, Bíró M., Constantin, Zagidullin, Brown
Erdély, Kovács, Almási, Vincze
4
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:39 AVS PP Kiss Nagy Péter A.
1-1 17:51 BRA Zagidullin Bíró O. Tranca
2-1 24:27 AVS PP Zion Mangone Péter A.
2-2 33:11 BRA Constantin Brown
3-2 60:21 AVS Zion
25 Kapura lövések száma 30
10 Kiállításpercek 24

A Fehérvári Titánok–Brassó összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 G99AVS 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum