Győznie kellene a DEAC-nak Csíkszeredában

   

A Dunaújvárosi Acélbikák az utolsó pillanatban visszaelőzték a debrecenieket az Erste Liga-táblázaton.

Nehéz feladat elé állította a DEAC-ot az újvárosiak Brassó felett aratott győzelme. A helyzet az alapszakasz zárása előtt a következő a negyedik-ötödik helyen: a DAB 63 ponttal áll, és már túl van mindenen; a DEAC 62 pontos és csütörtök este zárja a kört. David Musial együttesének a sorsa tehát a saját kezében van, amennyiben bónuszponttal szeretné indítani a középszakaszt, akkor nyernie kell. A pontszerzés nem elég. A két csapat teljesítményének közelségéről a fentieken túl sokat elmond, hogy Újvárosban két 3 gólos győzelmet aratott a DAB, míg a DEAC hazai jégen szintén kétszer nyert, egyszer 3 góllal, ám egyszer csak 2-vel, így egymás elleni eredményekben a váratlan edzőváltáson átesett együttes a jobb egy árva góllal. A debrecenieknek ugyanakkor talán könnyebb lett volna Gyergyóban megerősíteniük a pozíciójukat kedden, csakhogy az nem jött össze, az idény során először vereséget szenvedtek a piros-fehérektől. Persze a rég kivívott alapszakasz-győzelem birtokában kicsit talán leeresztő Sportklub sem verhetetlen. Elvégre csúcsformájában sem volt az: a csíkiak az idény során először éppen a DEAC-tól kaptak ki október elején 3-0-ra, így szakadt meg 8 győztes meccset számláló nagyszerű sorozatuk.

debscc

SC Csíkszereda–DEAC 4-3

   

A debreceniek szinte végig tartották a lépést az alapszakasz-győztessel, ám nem sikerült megszerezniük a 4. helyhez szükséges pontokat.

A DEAC új lépett jégre, hogy győznie kell az alapszakasz 4. helyének eléréséhez. Ehhez az első lépést meg is tette a 9. percben, amikor Dominik Novotny vezetéshez juttatta a vendégeket. A nyitó harmad végén Rokaly Szilárd egyenlített, a meccs felénél pedig Sándor Zoltán találatával már a Sportklubnál volt az előny. A mérkőzés első kiállítása egy perccel később jött el, a debreceniek kibekkelték a hátrányt. A harmadik játékrész elején a csíkiak Farkas Tamás és Gyenyisz Kuljas góljaival 4-1-re megléptek, aztán Hári Norbert visszahozta a DEAC reményeit. A 54. percben Léránt René emberhátrányos találatával egygólosra csökkent a debreceniek lemaradása. Negyven másodperccel a vége előtt a vendégek lehozták a kapusukat, sőt később emberelőnybe is kerültek, hiába.

A Sportklub 4-3-ra nyert, győzelemmel zárta az alapszakaszt. A DEAC az 5. helyről kezdheti a felsőházi középszakaszt.

scc-deac

fotó: SC Csíkszereda

Fontos volt, hogy jól zárjuk az alapszakaszt

   

Vezetőedzők a Csíkszeredai Sportklub–DEAC mérkőzésről.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “Fontos volt, hogy jól zárjuk az alapszakaszt és visszatérjünk ahhoz a jól felépített játékunkhoz, amely korábban jellemző volt ránk. A Fehérvár ellen a meccs második felére jött ez elő, míg ezúttal az elejétől ez volt jellemző ránk. Tudtuk, hogy jó képességű csapattal találkozunk, amely gyorsan vált védekezésből támadásba, és kihasználja a hibákat. Ez történt most is. 4-1 után feljöttek, de sikerült végül összezárni. Örvendek, hogy szép gólokat lőttünk, örvendek Sándor és Farkas góljának, csakúgy, mint Szamankov kiegyensúlyozott teljesítményének.”

David Musial, DEAC: “Négy hiányzó játékosunk volt, ennek ellenére úgy érzem, jó meccset tudtunk le. A harmadik harmad elején beragadtunk, két gólt kaptunk, ez soknak bizonyult. Utána küzdöttünk becsülettel, feljöttünk, de az egyenlítő gól nem jött össze. Összességében nem volt rossz meccs.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1000 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Péter.
Szamankov: 87,0% (Adorján)
K
Hetényi: 91,3% (Gönczi)
Salló A., Kuljas, Taratuhin, Rokaly Sz., Becze
1
Vokla, Léránt, Izacky, Novotny, Mazzag
Gecse, Pyett, Brophey, Pelley, Vesutkin
2
Filbrandt, Kiss, Graaskamp, Hári, Kulesov
Láday, Flinta, Fodor, Rokaly N., Farkas
3
Sándor F., Mestyán, Kozma, Molnár, Salló B.
Győrfy, Horváth, Sándor Z.
4
Markov
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:41 DEB Novotny Mazzag Izacky
1-1 16:55 SCC Rokaly Sz. Gecse
2-1 32:37 SCC Sándor Z. Taratuhin Pyett
3-1 41:18 SCC Farkas Fodor
4-1 42:50 SCC Kuljas Salló A. Taratuhin
4-2 44:09 DEB Hári Graaskamp Kiss
4-3 53:35 DEB SH Léránt Izacky Vokla
46 Kapura lövések száma 23
2 Kiállításpercek 4

Csodás gólpasszt adott Gecse Hugó

 

A Csíkszeredai Sportklub–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 18., péntek
FELK 19:15 AVSMIS 8-5VÉGE
szeptember 19., szombat
EL 19:15 TITVAS TÖRÖLVE
    • M4 SPORT+
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
EL 18:30 DEBFTC 
ICEHL 19:15 G99AVS 
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 
    • M4 SPORT+
Partnerünk
Archívum