Jágr alaposan feldühítette a prágai szurkolókat

 

Felmerült, hogy zárttá tennék a cseh Extraligát. Az ötlet egyik szószólója Jaromír Jágr. Drapérián üzentek neki, gólokkal és asszisztokkal válaszolt.

Forrnak az indulatok Csehországban, miután kiszivárgott, hogy többen is szeretnék zártta tenni a legfelső szintű bajnokságot. A hírek szerint a sztori egyik kulcsfigurája Jaromír Jágr, a másodvonalból tavaly öt szűk esztendő után visszajutott Rytiri Kladno tulajdonosa és játékosa. Akármekkora legenda is Jágr, bármit ő sem tehet meg. A Kladno vasárnap a Sparta Praha otthonában játszott, ahol a szurkolók hatalmas drapériát feszítettek ki a nézőtéren. Ebben a maguk szemszögéből összefoglalták a 68-as mestertervének részleteit. Eszerint az négy lépésből áll: feljutni az Extraligába, zárttá tenni az Extraligát, lerombolni a cseh jégkorongot, hazavinni a hasznot.

A szurkolók sehol a világon nem a komplex és érzelemmentes gondolkodásmódjukról híresek, aminek most Jágr itta meg a levét. A játékos a mérkőzés után arra panaszkodott, hogy bár tudja, hogy valóban tabukat döntöget a felvetéssel, senki sem figyel oda arra, hogy valójában mit is mond: ?Fel szerettem volna hívni a figyelmet a sportfinanszírozás kérdéseire ? fogalmazott. ? Be akartam mutatni, hogy legnépszerűbb sportágunk is pénzügyi problémákkal küzd. Mi lehet akkor a többivel? Csak ennyit mondtam. De úgy tűnik, ez nem számít.? Ugyanakkor a szurkolók mellett a játékosok nagy többsége is ellenzi a liga bezárását, ami megfosztaná a kisebb csapatokat a kitöréstől. A szakszervezet közel 250 játékost kérdezett meg, és csak 17-en mondták, hogy szívesen vennék, ha megszűnne az átjárás a másodosztály és az elit között.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nagyon keveset tudni a terv részleteiről, azt hivatalos formában senki nem is vetette fel. Frantisek Gerhát, a Litvinov szlovák származású centere ekképpen foglalta össze a bizonytalanságot: ?Nem szavaztam, mert a döntéshez számos részletet kellene még tudnom. Milyen feltételek mellett tennénk zárttá a bajnokságot? Miként maradhatna nyitott? Minden variációnak megvannak az előnyei és a hátrányai. De azt sem tudjuk, hogy ez hivatalos-e egyáltalán, mert az újságok csak annyit írnak, hogy valaki mondott valamit.?

Jágrnak mint tulajdonosnak azért lenne fontos a lépés, mert így tervezhetőbbek lennének a bevételek, és a beruházásokat is fel lehetne pörgetni. Másfelől kettéosztanák a csapatokat, és amelyek most nincsenek fent, azok ki tudja, mikor csatlakozhatnának. A Kladno jelenleg 10. a tabellán, előnye jelentős a veszélyes zónában lévőkkel szemben, így jó esélyekkel várja az alapszakasz hajráját.

Az biztos, hogy a veterán csatárra inspirálóan hatottak a szurkolói kritikák, hiszen a ligamásodik Sparta otthonában 8-4-es győzelemre vezette övéit, a siker során két gólt lőtt és két asszisztot szerzett. Mindezt azok után, hogy 48 évesen épp egy sérülésből épült fel, előtte hat hétig nem játszott. A vasárnapi mérkőzés az egyetemes hokitörténelem szempontjából is kiemelkedő jelentőségű volt. Gordie Howe-on kívül immár Jágr az egyetlen, akinek profi karrierje 5 évtizedbe belenyúlik. Jágr 1988-ban mutatkozott be a cseh első osztályban, a kilencvenes éveket az NHL-ben töltötte, a 21. század első évtizedét megosztotta az NHL és a KHL között, 2011-től tért vissza a tengerentúlra, 2018-ban ment haza. 2020-ban, az ötödik évtizedben ez volt az első mérkőzése.

jagr

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum