Vegasban is kirúgták az edzőt

   

Gerard Gallant helyére Peter DeBoer érkezik. A Golden Knights a hetedik csapat a szezonban, amely vezetőedzőt menesztett.

Különös állás az NHL-es edzőké. Egyfelől elképesztő a bizonytalanság, másrészt olyan szűk kasztot képviselnek, amelybe nagyon nehéz bekerülni, így kiesni sem könnyű onnan. Nem kell főbenjáró bűnöket elkövetni, hogy az embert kirúgják az állásából, de ha valakit elküldenek, az nem feltétlenül viseli az idők végezetéig az alkalmatlanság stigmáját. Vegasban a Columbustól és a Buffalótól elszenvedett vereség nyomán megváltak a csapat első és eddigi egyetlen edzőjétől, Gerard Gallanttól, aki helyét Peter DeBoer veszi át. DeBoer december 11-én vált szabaddá, amikor a divízióbeli rivális San José Sharks mentette fel. Érdekesség, hogy John Hynes is hasonló ideig volt állástalan: őt december 3-án bocsátották el New Jersey-ből, és január 7-én már a Nashville kispadján állhatott.

Gallant fantasztikus szezonnal kezdett Vegasban, első nekifutásra döntőbe vezette a csapatot, az év edzőjének is megválasztották. Tavaly már nem volt ilyen jó évük, a rájátszásba simán bejutottak, ám ott az első körben elképesztően szerencsétlen körülmények között kiestek a San Joséval szemben. Hiába vezettek összesítésben 3-1-re, a Sharks talpra állt, az ötödik meccset 5-2-re nyerte, a hatodik második hosszabbításában Tomás Hertl emberhátrányban harcolta ki a hetediket. Amelyen háromgólos vezetést szerzett a Vegas, ám a harmadik harmadban – vitatott körülmények között – véglegessel sújtották Cody Eakinst, a San José pedig négy gólt szerzett öt perc  alatt. Innen is volt visszaút, ám a hosszabbítás a Sharksnak kedvezett.

Az idei szezon annyiban volt más, hogy már az alapszakaszban jelentkeztek a problémák. Ugyan az NHL Csendes-óceáni csoportja a legkiegyenlítettebb az egész ligában – az ötödik Vegast három pont választja el az első Arizonától –, a szakvezetés mégsem volt elégedett ezzel, és változtatásra szánta el magát. A helyzet abszurditását mutatja, hogy az All Star-gálán Gallant ott lesz a Pacific élén, mivel január 3-án még a csapata vezette a divíziót. A leköszönő tréner helyére tehát az a DeBoer érkezik, akinek 750-nél is több meccse van az NHL-ben, és aki a legnagyobb rivális edzőjeként talán új szemszögből kezdheti a csapat játékának átformálását.

A Vegas a hetedik csapat – a Toronto, a Calgary, a New Jersey, a Dallas, a San José és a Nashville után –, amelynél edzőváltás történt a futó idényben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 25., péntek
FELK 09:45 UTEVAS 3-3VÉGE
FELK 18:00 MISKOS 2-1 HVÉGE
EL 18:30 DEBFTC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 6-4VÉGE
szeptember 26., szombat
EWHL 13:20 KMHMAC 3-1VÉGE
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 29., kedd
EL 18:30 DEBBRA 3-4 HVÉGE
szeptember 30., szerda
EL 18:30 FTCSCC INFO
október 2., péntek
EL 18:00 MACSCC 
EXL 18:00 MISDTR TÖRÖLVE
EL 18:30 DEBGYE 
EL 18:40 VASBRA 
ICEHL 19:15 AVSKAC 
    • DIGI SPORT 2
október 4., vasárnap
EL 14:05 FTCGYE 
    • M4 SPORT+
EXL 16:00 NITMIS TÖRÖLVE
ICEHL 17:30 VICAVS 
EL 18:30 MACBRA 
Partnerünk
Archívum