Vegasban is kirúgták az edzőt

   

Gerard Gallant helyére Peter DeBoer érkezik. A Golden Knights a hetedik csapat a szezonban, amely vezetőedzőt menesztett.

Különös állás az NHL-es edzőké. Egyfelől elképesztő a bizonytalanság, másrészt olyan szűk kasztot képviselnek, amelybe nagyon nehéz bekerülni, így kiesni sem könnyű onnan. Nem kell főbenjáró bűnöket elkövetni, hogy az embert kirúgják az állásából, de ha valakit elküldenek, az nem feltétlenül viseli az idők végezetéig az alkalmatlanság stigmáját. Vegasban a Columbustól és a Buffalótól elszenvedett vereség nyomán megváltak a csapat első és eddigi egyetlen edzőjétől, Gerard Gallanttól, aki helyét Peter DeBoer veszi át. DeBoer december 11-én vált szabaddá, amikor a divízióbeli rivális San José Sharks mentette fel. Érdekesség, hogy John Hynes is hasonló ideig volt állástalan: őt december 3-án bocsátották el New Jersey-ből, és január 7-én már a Nashville kispadján állhatott.

Gallant fantasztikus szezonnal kezdett Vegasban, első nekifutásra döntőbe vezette a csapatot, az év edzőjének is megválasztották. Tavaly már nem volt ilyen jó évük, a rájátszásba simán bejutottak, ám ott az első körben elképesztően szerencsétlen körülmények között kiestek a San Joséval szemben. Hiába vezettek összesítésben 3-1-re, a Sharks talpra állt, az ötödik meccset 5-2-re nyerte, a hatodik második hosszabbításában Tomás Hertl emberhátrányban harcolta ki a hetediket. Amelyen háromgólos vezetést szerzett a Vegas, ám a harmadik harmadban ? vitatott körülmények között ? véglegessel sújtották Cody Eakinst, a San José pedig négy gólt szerzett öt perc  alatt. Innen is volt visszaút, ám a hosszabbítás a Sharksnak kedvezett.

Az idei szezon annyiban volt más, hogy már az alapszakaszban jelentkeztek a problémák. Ugyan az NHL Csendes-óceáni csoportja a legkiegyenlítettebb az egész ligában ? az ötödik Vegast három pont választja el az első Arizonától ?, a szakvezetés mégsem volt elégedett ezzel, és változtatásra szánta el magát. A helyzet abszurditását mutatja, hogy az All Star-gálán Gallant ott lesz a Pacific élén, mivel január 3-án még a csapata vezette a divíziót. A leköszönő tréner helyére tehát az a DeBoer érkezik, akinek 750-nél is több meccse van az NHL-ben, és aki a legnagyobb rivális edzőjeként talán új szemszögből kezdheti a csapat játékának átformálását.

A Vegas a hetedik csapat ? a Toronto, a Calgary, a New Jersey, a Dallas, a San José és a Nashville után ?, amelynél edzőváltás történt a futó idényben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum