A fiúknál és a lányoknál is van olimpiai döntősünk

 

Márton Luca és Hegedüs Levente csapata harcolhat az aranyért a lausanne-i ifjúsági olimpia 3×3-as tornáján.

A négy döntős esély felét sikerült valóra váltaniuk a lausanne-i téli ifjúsági olimpián szereplő magyar jégkorongozóknak és csapataiknak. A fiúknál és a lányoknál is lesz magyar döntős, de érdekeltek vagyunk a bronzmérkőzéseken is.

Az első párokban a lányoknál Márton Luca a fekete csapattal a barnákkal, a fiúknál Hegedüs Levente zöld csapata a feketékkel vette fel a küzdelmet. Egyik meccs sem kezdődött jól, az első harmad végén mind Mártonék, mind Hegedüsék kétgólos hátrányban voltak. Innen azonban sikerült a fordítás. Mártonék nagyon megnyomták a második harmadot, amelyet 6-1-re nyertek meg, és az így felépített előnyt a harmadik játékrészben még egy góllal sikerült növelniük. A fiúk zöld csapata védekezésben és támadásban is feljavult, a második harmadban egyenlített, a harmadikban állva hagyta ellenfelét, ezt a 32 shiftet összességében 7-1-re nyerte. Végeredményben a lányok fekete csapata 11-7-re, a fiúk zöld csapata 7-3-ra diadalmaskodott. Hegedüs Leventéék ezzel revansot vettek a csoportkörben elszenvedett egyetlen vereségükért is.

Marton-elodonto-900

Hegedus-elodonto-900

A második elődöntőkben Metzler Regina, illetve Ivády Milán révén volt érdekelt a magyar küldöttség. Metzlerék sajnos végig csak üldözték a sárga csapatot, amely az első harmad derekán kétgólos vezetést szerzett, és onnantól a kékek nem tudták őket utolérni. A végeredmény 7-5 a sárga csapatnak, amely a csoportkör után másodszor is legyőzte a 7 forduló után egyébként előtte végző kékeket. Ivády Milánéknak is lett volna miért visszavágniuk a csoportkört követően, akkor ugyanis a piros csapat 11-5-re elpáholta  a barnákat. Ezúttal szorosabb volt a csata, a felek váltott vezetéssel érkeztek el 7-7-ig, ám a barna egyenlítésre a következő cserében érkezett a pirosak válasza. Akik a végjátékban még egy gólt szereztek, 9-7-re nyertek és a zöldek ellen döntőzhetnek. Ivádynak Metzlerhez hasonlóan a bronzmeccs maradt.

fekete-elodonto-orom-900

A bronzmérkőzésekre szerdán délben, a döntőkre 13:30-kor kerül sor Lausanne-ban.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum