Nagy Krisztiánra hetekig nem számíthat a MAC

   

Az újbudai Extraliga-csapat az őt üldöző Érsekújvárt fogadja, és ha nyer, 7 pontra nő a különbség a két gárda között.

Két győzelem után ismét megtorpant a MAC, a szellős hazai védekezésnek köszönhetően nagyon egyértelmű meccsen vitte el a pontokat a Tüskecsarnokból a Nyitra. Ennek következtében a 10. helyen álló és a Nagymihályt legyőző Gyetva meglépett, ám az ugyancsak bukdácsoló Érsekújvár nem került közelebb, annál is inkább, mert szabadnapos volt. Nyilvánvaló, hogy a Zámky szezonja sem hősköltemény. A zöld-fehérek képesek bravúrokra is olykor, ám összességében nem sok esélyük volt eddig, hogy az utolsó előtti pozíciónál előrébb keveredjenek. Ami a közelmúltjukat illeti, legutóbbi 3 meccsükből egyet nyertek meg, azt a favorit Slovan ellen büntetőkkel, továbbá ikszre hozták a rendes játékidőt Poprádon. A karácsonyi időszakban a közvetlen riválisok ellen tettek ki magukért, akkor a Gyetvát és a Liptószentmiklóst is verték. Ugyanakkor minimum két okból is extra erőfeszítések várhatók tőlük a Tüskecsarnokban. Egyrészt azért, mert ha nyernek, 1 pontra megközelítik ellenfelüket, ha viszont kikapnak, akkor már-már lemondhatnak a feljebb kapaszkodásról. Másrészt azért, mert november elején 7-et kaptak Majoross Gergely csapatától. Igaz ugyan, hogy Érsekújváron mindkét alkalommal nyertek, de egy ekkora csorbát igazán kiköszörülni ott lehet, ahol keletkezett.

A magyar gárda vezetőedzőjének szavaiból – amelyek a klub hivatalos közösségi oldalán olvashatók – kiderült, hogy a magyar csapat a vasárnapi összeállításában lép jégre kedden is, Nagy Krisztiánra pedig agyrázkódás miatt még hetekig nem számíthatnak. “A tabellán közvetlenül mögöttünk álló Érsekújvárt fogadjuk, a két idegenbeli meccsünkön ellenük nem sok babér termett nekünk, a hazain viszont egyértelmű győzelmet arattunk. Természetesen a mai célunk sem lehet más, mint a győzelem. Nagy energiával játszó és viszonylag fizikális hokira építő ellenfélre készülünk, azt gondolom, ha a sebességünket jól használjuk, akkor az lehet az, amit nehezen fognak kezelni. Az előző mérkőzéssel megegyező összeállításban kezdünk, ami azt jelenti, hogy a sérültjeink közül senki sem fogható még hadra még. A leghosszabbnak talán Nagy Krisztián felépülése tűnik, akinek több ütés érte a fejét, ennek következtében jelentősebb agyrázkódást szenvedett, amiből a visszatérés lassúnak és körülményesnek ígérkezik, de most már jó úton vagyunk, és bízunk benne, hogy néhány hét múlva újra játszhat ő is.”

macnza

MAC Újbuda–HC Nové Zámky 3-4

   

Majoross Gergely együttese két góllal is vezetett, de hiába, a vendégek hosszabbításban győzni tudtak.

Az első harmad még csak a kiállításokról szólt, amelyekből pontosan annyit osztottak ki a játékvezetők, amennyi gól esett a másodikban, és pontosan ugyanolyan arányban: három hazai, kettő vendég. A büntetések persze a közbülső felvonásban sem maradtak el, de a találatok nagy része ezzel együtt egyenlő létszám mellett született. A vezetést Terbócs szerezte meg a 26. percben, Hatala egyenlített, McNally fórban válaszolt. Brance Orban révén 3-1 volt a 38. percben, Ordzovensky a 40.-ben szépített. Az utolsó felvonásban szelídült a hangnem, igaz, a MAC-nak három hátrányt azért ki kellett védekeznie. Ez mind megvolt – ám 58:50-nél az Újvárnak Stupka jóvoltából mégis sikerült egalizálnia, 3-3, jöhetett a hosszabbítás, amelynek negyedik percében a zöld-fehérek részéről Pospisil döntött, 3-4.

macnza

fotó: archív

Extraliga, 2020. jan. 14., kedd.
Bernard (Halasz: 90,7%)
K
Pavlas: 92,1%
Pozsgai, McNally, Klempa, Langkow, Sofron
1
Ordzovensky, Hatala, Stupka, Bajtek, Pospisil
Carlisle, Orban Blake, Orban Brance, Stretch, Terbócs
2
Fereta, Drtina, Jurík, Obdrzalek, Holovic
Garát, Fejes, Kreisz, Pitt, Bodó
3
Mikus, Pavúk, Andrisík, Fábry, Stevuliak
Bugár, Lőczi, Szűcs, Szigeti, Majoross
4
Mikula, Hruska, Rogon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 25:51 MÚB Terbócs Orban Brance Orban Blake
1-1 29:08 NZÁ Hatala Ordzovensky Pospisil
2-1 36:30 MÚB PP Bodó Orban Brance Sofron
3-1 37:04 MÚB Orban Brance Bugár Bodó
3-2 39:16 NZÁ Ordzovensky Stupka Pospisil
3-3 58:50 NZÁ Stupka Hruska
3-4 63:16 NZÁ Pospisil Drtina Stupka
38 Kapura lövések száma 43
42 Kiállításpercek 34

Gyönyörű góllal verte a MAC-ot az Érsekújvár

 

Nem minden találat volt ennyire szép. Összefoglaló a kedd esti Extraliga-találkozóról.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum