A DEAC lerázhatja magáról az Acélbikákat

   

Ha a debreceniek nyerni tudnak Gyergyóban, akkor már nem előzhetik meg őket a dunaújvárosiak.

Erdélyi túrával zárja az Erste Liga alapszakaszát David Musial együttese. A DEAC előbb a Gyergyói HK-val találkozik, majd annak a listavezető Csíkszeredai Sportklubnak az otthonában vizitál, amelynek renoméját elsőként tépázta meg ebben a szezonban. Sági Martinéknak pontokra van szükségük, és ez akkor is igaz, ha a Dunaújvárosi Acélbikák a Hokiklub otthonában elszenvedett súlyos vereség folytán elmulasztották megelőzni őket a táblázaton. A képlet ebből adódóan annyiban egyszerűsödött, hogy ha a DEAC legyőzi a GYHK-t, akkor már biztosan nem veszítheti el a negyedik helyet és a vele járó bónuszpontot a középszakaszra. Ugyanakkor kinyit a maga számára egy ajtót, lévén, hogy pontszámban beéri a képzeletbeli dobogó alsó fokán tartózkodó Brassót. A Coronának még két meccse van hátra, ezeket magyarországi túra keretében abszolválhatja, ahova felesleges elutaztatnia két agresszív légiósát. De térjünk vissza Gyergyóba, ahol annak ellenére komoly presztízsmeccsre van kilátás, hogy az alapszakaszt estére befejező székelyek már semmiképpen sem mozdulhatnak el a 7. helyről. A kiélezett csatára garanciát jelent a két klub közös történetének intenzitása. Emlékezhetünk: az előző idényben a negyeddöntőben találkoztak a felek, és akkor csak a hetedik mérkőzés döntött a továbbjutásról a debreceniek javára. Nagy küzdelem jellemezte az idei találkozóikat is, noha mind a három alkalommal a DEAC nyert – rendre szorosan –, és a GYHK csak egyszer szerzett pontot. Bizonyára ez is egy olyan körülmény, amely extra erőfeszítésekre ösztönzi a piros-fehéreket.

gyedeb

fotó: DEAC

Gyergyói HK–DEAC 4-1

   

A gyergyószentmiklósiak otthon tartották a 3 pontot, így a debreceniek még nem tudták megszerezni az alapszakasz 4. helyét.

A Gyergyói HK már a 39. másodpercben megszerezte a vezetést, miután a DEAC a saját harmadában eladta a korongot, ezt Jereme Tendler büntette góllal. A 6. percben elcserélték magukat a debreceniek, az emberelőnyt kihasználták a hazaiak: Ferenc Csibi Róbert lövésébe Péter Zsolt ért bele sikeresen. A nyitó húsz percben a piros-fehérek 21-9-re nyerték a kapura lövési mutatót. A második felvonás kiegyenlítettebb játékot hozott. A DEAC a 49. másodpercben szépített, miután Dominik Novotny próbálkozását még védte Jordon Cooke, ám a kipattanót Mazzag Dániel belőtte. A 27. percben visszaállt a kétgólos különbség, egy gyergyói kontra végén Tendler passzát Pavel Vorobjov húzta be közelről. A harmadik játékrész elején Péter Zsolt korongot szerzett a palánknál, Pesztunovnak passzolt, aki visszaadta a játékszert, Péter pedig meglőtte a 4. hazai találatot.

A Gyergyói HK 4-1-re nyert, győzelemmel zárta az alapszakaszt. A DEAC csütörtökön Csíkszeredában lép jégre: szerdán a DAB–Brassó meccsen eldől, a debrecenieknek győzniük kell-e a Sportklub csarnokában a 4. hely megszerzéséért.

gyedeb

fotó: Gyergyói HK

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 750 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Andre, Péter.
Cooke: 96,3% (Ruczuj)
K
Hetényi: 90,7% (Gönczi)
Góga, Raszulov, Tendler, Valdix, Vorobjov
1
Vokla, Léránt, Izacky, Novotny, Mazzag
Jones, Kozma Zs., Csergő, Pesztunov, Péter
2
Filbrandt, Kiss, Essery, Hári, Sági
Ferencz Csibi, Orbán, Barabás, Sára, Elekes Darabont
3
Sándor, Mestyán, Graaskamp, Molnár, Kulesov
Daradics, Benedek
4
Kozma F., Salló
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:39 GYE Tendler
2-0 06:53 GYE PP Péter Ferencz Csibi Pesztunov
2-1 20:49 DEB Mazzag Novotny
3-1 26:33 GYE Vorobjov Tendler
4-1 44:24 GYE Péter Pesztunov
43 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 8

Nagyon nagy játékokat csinált a Gyergyó

 

A Gyergyói HK–DEAC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum