Nehéz este elé állítaná a címvédőt a DVTK

   

A Jegesmedvék komoly bravúr után fogadják a Besztercebányát, és persze ismét nyerniük kellene a Népkertben.

Négymeccses kudarcsorozatnak vetett véget a miskolci Extraliga-csapat pénteken. Azt követően, hogy egymás után kikaptak a Kassától – ott még szereztek 1 pontot –, a Zólyomtól, a Gyetvától és a MAC-tól, a Nyitra vendégeként visszataláltak a győzelmek útjára. Duplán jó hír, hogy a sikert egy közvetlen rivális otthonában aratták, ennélfogva tovább folytathatják a harcot a felsőházért. A hátrányuk jelenleg 5 pont a Poprád és 6 a Zólyom, Trencsén duó mögött, 11 meccsel az alapszakasz vége előtt ez nem behozhatatlan. Igaz, nem is lesz könnyű elérni, sorozatos erőn felüli teljesítményekre van az ilyesmihez szükség. Ilyen lenne a Besztercebánya legyőzése is. A háromszoros címvédő jelenleg a második helyen áll a táblázaton, és a hátránya mindössze 1 pont a HC Kosice mögött. Nem mondhatni, hogy észrevétlenül tört volna ilyen magasra a Banska: sorozatban 7 győzelmet aratott a karácsonyi időszak óta, az első diadalt ebben a sorban december 22-én abszolválta a Nyitra ellen. A Jegesmedvéknek ugyanakkor egyszer már sikerült felülmúlniuk vasárnapi ellenfelüket, még a szezon elején idegenben nyertek hosszabbításban. Ezt később gyors egymásutánban két vereség követte november-december fordulóján. ”Ezen a héten ez lesz a negyedik meccsünk, de ezúttal végre hazai pályán játszhatunk – mondta Marcel Rodman vezetőedző a hivatalos klubhonlapnak. – Az utóbbi hetekben a játékunkból hiányzott a következetesség, sokszor még a meccseken belül a harmadok között is nagy volt az eltérés a teljesítményünket illetően. Ez pénteken megváltozott, végre hatvan percen keresztül tudtuk a játékunkat játszani. A legfontosabb, hogy ez megmaradjon vasárnap is. Hasonló energiaszinttel és sebességgel kell belevetnünk magunkat a játékba, és ezt fenn kell tartanunk. Ha így lesz, akkor nehéz este elé fogjuk állítani a címvédőt.”

misbby

fotó: Orosz Tamás

DVTK Jegesmedvék–HC Banska Bystrica 1-4

   

Hiába vezetett a miskolci Extraliga-csapat, a bajnok négy góllal válaszolva elvitte a három pontot a Népkertből.

A mérkőzés jó iramban kezdődött, az első percben a vendégek veszélyeztettek, majd két miskolci lövés adott munkát Beskorowany kapusnak. Változatos játék alakult ki, egyik csapat sem tudott tartósan dominálni, így a hálóőröknek folyamatosan résen kellett lenniük. Az első emberelőny a Jegesmedvéké volt a 6. percben, nem tudtak felállni, sőt Bubela kétszer is megdolgoztatta Adorjánt. A 13. percben a vendégek kerültek fórba, ekkor viszont Miskolczi lőtt kapuvasat egy kontra végén. Kifejezetten izgalmas, élvezetes meccset vívtak a felek, bőven voltak komoly lehetőségek is mindkét oldalon, de gól nélküli állás mellett indult a szünet.

A második harmad elején szinte semmit sem változott a meccs képe, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a csapatok pedig felvállalták a nyílt sisakos támadójátékot, így izgalmakban sem volt hiány. A 26. percben emberelőnyben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék, Beauviller lőtt be közelről egy keresztpasszt (1-0). Szinte rögtön ezután ismét emberelőnyt kapott a miskolci gárda, de ezúttal nem élt vele. Ezt követően felpörgette a játékát a Besztercebánya, egymás után több komoly lehetőségük volt a vendégeknek, de Adorján valamennyit védte. A nyomás a 33. percben vezetett egyenlítéshez, amikor Datelinka kék vonalas lövésébe a Fehérváron is megfordult Timotej Sille szúrt bele, így a pakk a hálóba vágódott (1-1). Két percen belül megfordította az állást a címvédő: gyors támadás végén Hohmann lövése akadt meg a hálóban (1-2). A 38. percben Harrison léphetett ki szólóban, de közeli kísérletét védte Beskorowany. Az ellentámadásból büntetett a Besztercebánya: a 2 az 1 elleni támadást ismét Hohmann fejezte be eredményesen, aki egy méterről passzolt az üresen maradt kapuba (1-3). Már csak 18 másodperc volt hátra, amikor egy kontra végén Adorján fejelt ki egy veszélyes lövést.

A harmadik játékrész elején több mint egy percig késleltetett előnyben mehettek előre a Jegesmedvék, majd jött a rendes fór. Ez eseménydús volt, előbb Beauviller találta el a kapuvasat, majd a vendégek hagytak ki egy 2 az 1 ellent. Fordult a kocka, a Besztercebánya játszhatott létszámfölényben, de nem jártak sikerrel. Teljes létszámban a Jegesmedvék próbálták mozgósítani az erőtartalékokat, a Besztercebánya azonban jól kontrollálta a játékot, és a védekezése is igen masszív volt. Természetesen a támadásokról sem mondtak le, és az 58. percben növelték is az előnyüket. Három támadó ment két védőre, Hickmott egyedül vihette a korongot Adorjánra, elhúzta mellette és fonákkal emelt a hálóba (1-4).

misbby

fotó: Orosz Tamás

Egyszerűen nem tudtunk neki gólt lőni

   

Vezetőedzők a DVTK Jegesmedvék–Besztercebánya mérkőzésről.

Marcel Rodman, DVTK Jegesmedvék: “Az első harmadunk rendben volt, és még a második eleje is. De az ellenfelünk kapusa volt a meccs legjobbja, egyszerűen nem tudtunk neki gólt lőni. Hiába vezettünk azután, sokkal több kontrát engedélyeztünk a Besztercebányának, mint kellett volna, és ezt ki is használta. Szerencsénk sem volt, a korongok a legtöbbször rosszul pattantak.”

Dan Ceman, HC Banska Bystrica: “Nagyon gyengén kezdtünk, nem ezt terveztük. Egészen a bekapott gólig nem azt a fizikális hokit játszottuk, ami jellemző ránk. Akkor elkezdtünk érzelemmel játszani, rátaláltunk a helyes útra, és már a gólok is jöttek. Nagy hálával tartozunk a kapusunknak, aki különösen a találkozó első felében tartott meccsben bennünket.”

Extraliga, 2020. jan. 12., vasárnap.
Adorján: 85,2%
K
Beskorowany: 97,3%
Ross, Szirányi, Rodman, Galanisz, Magosi
1
Southorn, Mihálík, Jaaskelainen, Hickmott, Hohmann
Gőz, Dudas, Beauvillier, Harrison, Vas
2
Datelinka, Cardwell, Hrnka, Mlynarovic, Lamper
Láda, Vandane, Beach, Tousignant, Kiss P.
3
Brejcak, Nemcik, Sille, Bartanus, Bubela
Vojtkó, Ritó, Miskolczi
4
Zubák, Fafrak, Ihnacak, Kabac, Gabor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 25:32 MIS PP Beauvillier Rodman Ross
1-1 32:12 BBY Sille Datelinka Gabor
1-2 33:54 BBY Hohmann Cardwell Bubela
1-3 37:26 BBY Hohmann Hickmott Datelinka
1-4 57:17 BBY Hickmott Hohmann Southorn
37 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 20

A DVTK Jegesmedvék–Besztercebánya góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum