A Brassó már nem előzheti meg a Fradit

   

A címvédő biztosan a második helyen zár az Erste Liga-alapszakaszban, de nemcsak a presztízs miatt lesz fontos a meccs Brassóban.

A magyar bázisú bajnokság pénteki játéknapján eldőlt, hogy az FTC-Telekomot már nem érheti utol senki. Ehhez az kellett, hogy a zöld-fehérek legyőzzék a Gyergyót, és ezzel egyidejűleg a Corona bukjon el az UTE-val szemben. Mindkét találkozó ennek megfelelően végződött, hiába vezettek a kék-sárgák a lila-fehérek ellen két góllal is, a vendégek fordítani tudtak. Ez azt jelenti, hogy a Fradi előnye 9 pont a táblázat második helyén, a Brassónak pedig hiába van még hátra 3 mérkőzése, az egymás elleni eredmények miatt – két rendes játékidős zöld siker, egy büntetőkkel elér Corona-győzelem – csere itt már nem történhet a rangsorban. Július Pénzes tanítványainak ugyanakkor nem csupán a presztízs miatt lenne fontos nyerniük, mivel a Sportkubot bravúrosan legyűrő Dunaújvárosi Acélbikák – akik otthonában még vendégszerepelniük kell – akár be is foghatják őket. Abban mindenesetre igaza volt Ondrej Rusnak másodedzőnek, hogy a Brassónak nagyon komolyan kell koncentrálnia szombat este, hogy ne érje a péntekihez hasonló kudarc, amikor a játékosok az első játékrész után már nem akarták elhinni, hogy akár el is veszíthetik az Újpest elleni csatát.

bra-ftc

Corona Brassó–FTC-Telekom 3-4

   

Négy végleges fegyelmit és hét gólt hozott a dobogósok rangadója, a címvédő 6 ponttal tér haza erdélyi túrájáról.

Gyors hazai kiállítással és vendéggóllal kezdődött a mérkőzés, Tóth Richárd talált be a 2. percben. A nyitó harmad utolsó perce még mozgalmasabbra sikeredett, előbb Pavlo Boriszenko egyenlített, majd összekapott Cody Carlson és Tóth Gergő, ennek következményeként mindkettejüket elküldték a játékvezetők zuhanyozni. A második menet elején Switzer és Nagy Gergő révén megléptek a vendégek, amire Fowlie válaszolt rövidesen, 2-3 volt az állás a 28. percben. A harmadik felvonás újabb bunyóval kezdődött, amelyben brassói részről Nelson Armstrong, a fradisták közül Aki Juusela exponálta magát, utóbbi pontot nem szerzett még – ez volt a harmadik jégre lépése –, de az első véglegesét ilyenformán megkapta. Gól is született nemsokára, ezt Hajós Roland lőtte, 2-4-re módosítva a konstellációt az 50. percben. A végjáték izgalmasan alakult, ugyanis a zöld-fehér Karmeniemit az 59. perc elején kiállították. A Brassó időt kért, majd hat a négy ellen támadott kapus nélkül, és Franko be is talált. 3-4 után azonban hat az ötre már nem sikerült egyenlítenie a Coronának, amely így két nap alatt a második vereségét szenvedte el, míg Fodor Szabolcs együttese 6 ponttal térhet haza erdélyi túrájáról.

braftc

fotó: Corona Brassó

Mindenki a legjobb tudása szerint jégkorongozott

   

Mestermérleg a Corona Brassó–FTC-Telekom mérkőzés után.

Ondrej Rusnak másodedző, Corona Brassó: “Jó mérkőzés volt, mind a két csapat keményen játszott. Meg kell mondjam, a srácok a legjobbjukat nyújtották, koncentráltak, harcosak voltak, de a végére csak három védőnk maradt. Az utolsó harmadban csatároknak kellett védekezniük nálunk, ők sem csinálták rosszul. Szerencsénk sem volt, közel jártunk az ellenfélhez az végén, de ez nem volt elég a győzelemhez.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: “Nagyon intenzív csatát láthattunk, mindkét csapat minden játékosa a legjobb tudása szerint jégkorongozott, a szurkolók is élvezhették ezt a mérkőzést. Igazán keményen küzdöttünk, akkor is, amikor kevesebben maradtunk sérülések és más okok miatt, de harcoltunk tovább és győztünk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 900 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi.
Polc: 89,5% (Tőke)
K
Arany: 92,9% (Nagy K.)
Armstrong, Carlson, Franko, Gliga, Fowlie
1
Karmeniemi, Pulli, Tóth Renátó, Nagy G., Tóth A.
Labrecque, Boriszenko, Molnár Zs., Tranca, Zsók
2
Jászai, Sarcia, Switzer, Pavuk, Kulmala
Mihály, Bíró O., Bíró G., Constantin, Brown
3
Rantanen, Tóth Gergely, Tóth Richárd, Hajós, Juusela
Haraga, Molnár Z., Bíró M., Gajdó B.
4
Farkas, Boros, Roczanov, Tóth Gergő
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:19 FTC PP Tóth Richárd Karmeniemi Pavuk
1-1 19:30 BRA Boriszenko Tranca Molnár Zs.
1-2 21:03 FTC Switzer Pavuk
1-3 24:33 FTC Nagy G. Tóth Renátó
2-3 27:37 BRA Fowlie Franko
2-4 49:46 FTC Hajós Pulli Karmeniemi
3-4 58:56 BRA PP Franko Boriszenko
42 Kapura lövések száma 38
58 Kiállításpercek 78

Az FTC-Telekom brassói sikerének góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum