Nagyon fontos csata következik Nyitrán

   

A házigazdának és a vendég DVTK-nak most ugyanannyi pontja van, a győztes jobb esélyekkel harcolhat tovább a felsőházért.

A Jegesmedvék lépéshátrányba kerültek azután, hogy az óév két utolsó és az új esztendő két első összecsapásán kikaptak az Extraligában. A Kassa ellen még összejött a pontszerzés, ám azt követően három nullás meccset vívtak. Ezek közül a két utolsó találkozó eredménye különösen fájdalmas lehet számukra, hiszen “alsóházi” csapatok voltak a kihívóik. A Gyetvát eddig még egyszer sem sikerült legyőzniük a jégen – adminisztratív úton szereztek tőlük 3 pontot –, és összesítésben a MAC-cal szemben is mínuszosak. A szerdai magyar rangadónak az első harmadát durván elrontották, és bár a másodikban visszakapaszkodtak, egyenlíteniük mégsem sikerült. A Nyitra karácsonykor még messze volt tőlük, de miután 5 meccsének mindegyikén szerzett pontot azóta – 3-szor 3-at, 2-szer 1-et –, így utolérte őket. A két együttes hátránya a még felsőházat érő pozícióban tartózkodó Poprád mögött 5 pont, ez az alapszakasz jelen fázisában – amikor elkezdődik az utolsó 12 meccses kör – egyáltalán nem mondható soknak, de hogy behozható legyen, ahhoz meg kell nyerni a legfontosabb csatákat. A felek eddigi 3 meccséből 2-t a Nyitra húzott be, a Jegesmedvék hosszabbításban diadalmaskodtak október végén. Fontos még tudni, hogy a Nyitrának sem volt oka az ünneplésre szerdán: a Visegrád Kupa fináléjának odavágóján hazai pályán kerültek egygólos hátrányba a lengyel JKH GKS Jastrzebie-vel szemben.

misnit2

HK Nitra–DVTK Jegesmedvék 1-3

   

A miskolci Extraliga-csapat bravúros podukcióval elhozta a három pontot Nyitráról.

A mérkőzés hazai rohamokkal indult, Adorjánnak hamar játékba kellett avatkoznia. A 7. percben Kiss Patrik emberhátrányban szerzett korongot a félpályánál, egyedül vihette azt a kapuig, majd a hálóba lőtt (0-1). A harmad további részében inkább a küzdelem dominált, alig volt kapura lövés, így veszélyes helyzetek sem alakultak ki igazán.

A második harmad elején a hazaiak kivédekeztek egy miskolci emberelőnyt, majd ahogy az letelt, ki is egyenlítettek. A 23. percben Morrison oldalról tette kapu felé a korongot, amely Adorján mellett a hálóban kötött ki (1-1). A 29. percben a miskolciak visszavették a vezetést Dudas kék vonalas bombájával (1-2). Három perccel később a Nyitra játszhatott előnyben, és bár nagy helyzeteik voltak, nem tudták azt kihasználni. A miskolciak jobbak voltak ebben, minthogy a következő fórjukat gólra váltották a 35. percben, amikor Vas János a bedobókörről kilőtte a hosszú sarkot (1-3).

A harmadik játékrészből alig telt el tíz másodperc, amikor a hazaiak már megzörgették a kapuvasat. Négy perc múlva jött az újabb miskolci előny, ezúttal gól nélkül. Hiába támadott ezután többet a Nyitra, hiányzott az átütő erő, a miskolciak pedig masszívan védekeztek. Három perccel a vége előtt a hazaiak időt kértek, levitték kapusukat, de még a szépítés sem sikerült nekik, így a Jegesmedvék rendkívül fontos három ponttal távoztak a tabellaszomszéd otthonából, és továbbra is versenyben vannak az Extraliga felsőházáért.

misnit

fotó: Orosz Tamás

Következetes jégkorongot játszottunk

   

Így látta Marcel Rodman vezetőedző a DVTK Jegesmedvék nyitrai győzelmét.

“Jól kezdtük a meccset, ami nagyon fontos volt a számunkra. Megérdemelten szereztük meg a vezetést, majd az egyenlítő gól sem törte meg a játékunkat. Jól dolgoztunk, a játék apró elemeiben nem hibáztunk, kontroll alatt tartottuk a meccset. Örülök neki, hogy ezúttal hatvan percen keresztül következetes jégkorongot játszottunk. Az utóbbi hetekben pont ez a következetesség hiányzott belőlünk. A srácok nagyon megérdemelték már ezt a győzelmet, büszke vagyok rájuk, örülök a sikernek.”

Extraliga, 2020. jan. 10., péntek.
Simboch: 86,4% (Hanuljak)
K
Adorján: 97,4% (Rajna)
Mezei, Morrison, Blackwater, Kerbashian, Yellow Horn
1
Ross, Szirányi, Rodman, Galanisz, Magosi
Pupak, Versteeg M., Fominih, Kollár, Scheidl
2
Gőz, Dudas, Beach, Harrison, Vas
Kubka, Nemec, Lusnák, Bucek, Koys
3
Láda, Vandane, Miskolczi, Tousignant, Kiss P.
Korí­m, Sloboda, Minarik, Csányi, Hrusík
4
Vojtkó, Ritó
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:27 MIS SH Kiss P.
1-1 22:48 NIT Morrison
1-2 28:52 MIS Dudas Rodman Galanisz
1-3 34:04 MIS PP Vas Beach Vandane
39 Kapura lövések száma 22
6 Kiállításpercek 4

Így győzték le a DVTK Jegesmedvék a Nyitrát

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 12., szerda
FELK 18:30 H20VAS 3-2 HVÉGE
augusztus 13., csütörtök
FELK 15:30 H20VAS 4-2VÉGE
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 4-1VÉGE
augusztus 15., szombat
FELK 18:30 VASDAB 6-0VÉGE
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 18., kedd
FELK 18:00 NITMAC 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
augusztus 20., csütörtök
FELK   DTVGYE 
FELK 18:00 TITDEB 
augusztus 21., péntek
FELK 15:30 BBYMAC 
FELK 18:30 FTCDAB 
augusztus 22., szombat
FELK 19:00 UTELVC 
FELK 19:00 ZVOMAC 
Partnerünk
Archívum