A nap rangadóját Gyergyószentmiklóson játsszák

   

Az UTE az egész mezőnyből elsőként befejezi az Erste Liga alapszakaszát szombat este.

A képlet a lehető legegyszerűbb. Ha a lila-fehérek pontot szereznek a Gyergyói HK vendégeként, akkor a hatodik helyen zárnak a táblázaton. Ha viszont rendes játékidőben vereséget szenvednek, akkor nem marad a saját kezükben a sorsuk. Konkrétabban: a GYHK annak ellenére megelőzheti őket, hogy jelenleg – köszönhetően pénteki vereségének és a lila-fehérek brassói győzelmének – hat pont a hátránya. Malcolm Cameron csapatának kedveznek ugyanis az egymás elleni eredmények, hiszen háromból háromszor verték az UTE-t, és csupán 1 pontot veszítettek. A székelyekre persze vár még egy feladat a folytatásban, a DEAC-ot is le kell gyűrniük jövő héten, ám ez sem tartozik a képtelenséggel határos feladványok közé. A gyergyószentmiklósi rangadó kimenetele ezzel együtt megjósolhatatlan. Az UTE az elmúlt hetekben a liga legkiszámíthatatlanabb csapata lett. Az FTC-Telekom és a Brassó elleni sikerek azt vetítik előre, hogy nem feltétlenül lesz csapat a negyeddöntők előtt, amely szívesen választja majd őket ellenfélül – most megelőlegeztük, hogy a középszakaszból bejutnak a playoffba –, ugyanakkor még mindig képesek váratlan és súlyos vereségekre is, gondoljunk csak a Hokiklub otthonában bekapott hetesre. Ezzel együtt jobb formában vannak, mint a Gyergyó, amely az idén 4 mérkőzést játszott, és ezek közül csak egyet nyert meg. Hogy a Fraditól kétszer is kikaptak a székelyek, az nem nagy truváj, annál meghökkentőbb, hogy a Schiller-Vasas otthonában is kudarcot vallottak. Ám az egyetlen diadal árnyalja a képet, hiszen azt éppen Újpesten aratták büntetőkkel. A nap kérdése tehát az, hogy a liláknak sikerül-e fordítaniuk a Gyergyó elleni mínuszos szérián, mert ha igen, akkor újabb helyezések válnak véglegessé a rangsorban.

utegye-gyhk-KMB_7567

fotó: UTE

Gyergyói HK–UTE 2-3

   

A hazaiak hiába lőttek többet kapura, kikaptak az újpestiektől. A lila-fehérek 6, a gyergyóiak 4 ponttal kezdhetik az alsóházi középszakaszt.

A Gyergyói HK kapujában a pénteki mérkőzéshez hasonlóan Jordon Cooke kapott lehetőséget, ellenben az UTE Márkus Levente helyett ezúttal Duschek Dávidot nevezte. A hazaiak a 3. percben emberelőnybe kerültek, aztán a kiegészülést követően is maradt a fölényük, több akciót vezettek, mint a lila-fehérek. Ennek ellenére harmad felénél az UTE megszerezte a vezetést: egy késleltetett kiállítás során a vendégek okos passzjátékot mutatva Ladislav Sikorcin passzából Benk András révén eredményesek voltak. A gól után fél perccel a korábban szabálytalankodó Ryan Rupert újra nem bírt magával. Az újpestiek nem növelték az előnyüket emberelőnyben, a harmad játérész végén pedig a gyergyóiak próbálkozhattak 5 a 4 elleni játékkal. A nyitó húsz percben a hazaiak 14-5-re nyerték a kapura lövési mutatót.

A meccs második harmadában folytatódott a piros-fehérek nyomása, valamint egyre többet foglalkoztak egymással a játékosok. A hazaiak lendületét megtörte, amikor túl sok játékosuk volt a jégen, így UTE-előny következett. A lila-fehérek éltek a lehetőséggel: Erik Pance belőtte a korongot a vasak találkozásához. A középső felvonásban még nagyobb volt a gyerógyiak fölénye, 20-szor lőttek kapura, míg az újpestiek csak 3-szor.

A 42. perc meghozta a hazai szépítést, Ryan Rupert lövését hiába védte Duschek, Benedek Rolanddal szemben már tehetetlen volt. Alig több mint 3 perccel később hasonló góllal egyenlített a Gyergyói HK: Kozma Zsolt bombáját hárította az újpesti kapus, de Dmitrij Pesztunovval szemben nem tudott reagálni. Hiába egyenlítettek a hazaiak, az UTE a 48. percben korongot szerzett a gyergyói harmadban, az akciót Benk András zárta góllal. A harmad közepén Elekes Darabont Hunor-Csaba és Rafaj Attila két ízben is gondoskodott arról, hogy 2 percen át 4 a 4 ellen játszanak csapataik. A piros-fehérek hajtottak az egyenlítésért, a végén a kapusukat is lehozták,

Az UTE 3-2-re győzött, ezzel eldőlt: a lila-fehérek végeznek az alapszakasz 6. helyén, aminek köszönhetően 6 ponttal kezdik meg az alsóházi középszakaszt, míg a Gyergyói HK a 7. helyen zár, ami 4 bónuszpontot ér a következő etapra.

gyeute

fotó: Gyergyói HK

Nagyon komoly munkát végeztünk hátul

 

Virág Csaba, az UTE edzője és Malcolm Cameron, a Gyergyói HK vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1050 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Rédai.
Cooke: 86,4% (Ruczuj)
K
Duschek: 95,7% (Márkus)
Góga, Raszulov, Rupert M. D., Valdix, Rupert R. J.
1
Saukko, Varga, Nemes, Vincze, Rafaj
Jones, Kozma, Barabás, Pesztunov, Sára
2
Rusk, Kiss, DiDiomete, Reed, Ainsworth
Ferencz Csibi, Orbán, Csergő, Péter, Elekes Darabont
3
Nagy N., Kovács A., Csamango, Godó, Kovács S.
Daradics, Benedek
4
Horváth Á., Pokornyi, Benk, Pance, Sikorcin
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
E
Baróti Zsolt, Virág Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:36 UTE Benk Sikorcin Pance
0-2 33:57 UTE PP Pance Sikorcin Benk
1-2 41:53 GYE Benedek Valdix Rupert R. J.
2-2 45:04 GYE Pesztunov Kozma Góga
2-3 47:48 UTE Benk Sikorcin Pance
46 Kapura lövések száma 22
12 Kiállításpercek 12

Eladott korongból lőtt győztes gólt az UTE

   

A Gyergyó–Újpest mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum