Nagy győzelem után érkezik Brassóba az UTE

   

A lila-fehérek elsőként fejezik be az Erste Liga-alapszakaszt szombaton, és a céljuk nyilvánvaló: megtartani a hatodik helyet a táblázaton.

Ami ötször nem sikerült, hatodjára összejött: az UTE szerdán legyőzte a címvédőt az utolsó örökrangadón. Illetve annyiban nem biztos, hogy az utolsó volt ez, hogy a playoffban még találkozhatnak a felek. A középszakaszban nem, hiszen az Újpestnek az alsóházból indulva kell kiharcolnia a negyeddöntős helyet. Ehhez kiváló alapot jelenthet, ha hatodikként a maximális bónuszpontmennyiséggel kezdhetik a küzdelmeket január 21-én. Ez a hatodik pozíció egyelőre megvan, de még meg is kell őrizni. Jelenleg 3 pont a lilák előnye a gyergyóiak előtt, akikkel szombaton találkoznak. Hogy a jelenleginél kedvezőbb pozícióban várhassák az utolsó csatát, előbb helyt kell állniuk Brassóban. Ez azért is fontos, mert a GYHK egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, így még jövő héten is lesz egy dobása, ráadásul egymás elleni eredményekben sokkal jobban áll. Egyelőre azonban térjünk vissza a pénteki meccshez, ugyanis a Brassónak sem kellett még lemondania az előrébb kerülésről, ha valószínűbbnek is tetszhet, hogy a dobogó harmadik foka lesz az övék. A Corona ráadásul kiváló formában van – az UTE kiszámíthatatlansága kapcsán elég megjegyeznünk, hogy egyszer 7-et kap a Hokiklubtól, másszor legyűri a Fradit –, legutóbbi 4 találkozóját hozta, ennek keretében negyedik nekifutásra a Sportklubot is sikerült elkapnia. Ezenfelül ne feledkezzünk meg arról sem, hogy november végén és december legelején két Brassó–UTE meccset is rendeztek, amelyeken a kék-sárgák összesen 20 gólt lőttek, előbb 11-et, aztán 9-et. Az a 9-es akkor mintha felébresztette volna a lilákat, így a nap kérdése az, hogy melyik arcukat mutatják majd a Pationarul Olimpic Brasov jegén.

utebra

fotó: UTE

Corona Brassó–UTE 3-6

   

Devin DiDiomete nagy meccset játszott Brassóban, a légiós 2 góllal és 2 gólpasszal járult hozzá csapata győzelméhez.

Kelin Ainsworth a lilák Fradi-meccsről hozott lendületével már a 4. percben megszerezte a vezetést, de nem sokáig örülhettek ennek a vendégek. A hazai gárda ugyanis az első szünetig nemcsak egyenlített, hanem kétgólos előnyre is szert tett, különösen Zsók Levente és Albert Zagidullin volt elemében, előbbi kétszer betalált, utóbbi két assziszttal vétette észre magát, de eredményes volt Mircea Constantin is. Az Újpest persze nem adta fel, és a 33., valamint a 36. percben kettővel válaszolt a Harrison Reed, Devin DiDiomete duó révén, 3-3 volt az állás az utolsó húsz perc előtt. Melynek elején DiDiomete ismét előnybe lőtte csapatát, 3-4 a 44. percben. A játékrész derekán előbb szimpla, majd kettős fórba kerültek a kék-sárgák, Julius Pénzes időt kért, ám ez nem vezetett eredményre. A végén jött az obligát kapuslehozatal, hiába, pontosabban ismét az UTE talált be, és ismét DiDiomete jóvoltából, 3-5 az 59. percben. Azonban ezzel sem volt vége, Rafaj hozzátett még egyet, 6-3-ra nyert az Újpest, amely gyors egymásutánban a második Erste Liga-dobogóst múlta felül az FTC-Telekomot követően.

braute

fotó: Corona Brassó

Nem akartuk elhinni, hogy ebukhatjuk a meccset

   

Mestermérleg a Corona Brassó–UTE mérkőzés után.

Virág Csaba edző, UTE: “Az első harmad nagyon kemény volt a számunkra, a Brassó jobb volt, kezdenünk kellett ezzel valamit. A szünetben arról beszéltünk, hogy sokkal többet kell korcsolyáznunk, és összeszedettebben kell védekeznünk is az emberhátrányos helyzetekben. A játék képe megváltozott, jobbak lettünk, egyenlítettünk 3-3-nál, és utána már nem is adtuk ki a kezünkből a dominanciát.”

Ondrej Rusnak másodedző, Corona Brassó: “Nehezebb mérkőzés volt, mint ahogy képzeltük. Hiába akartuk úgy folytatni a munkát, ahogy az első harmad végén abbahagytuk, a szünet után megváltoztak a dolgok. Nem akartuk elhinni, hogy akár el is bukhatjuk ezt a meccset, és ez az attitűd sem segített. Szombaton sokkal jobban kell koncentrálnunk, hogy ne történjen meg velünk ugyanez még egyszer.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 650 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, Bandi.
Tőke: 87,2% (Polc)
K
Márkus: 93,3% (Duschek)
Armstrong, Carlson, Franko, Gliga, Bíró G.
1
Saukko, Varga, Nemes, Vincze, Rafaj
Labrecque, Boriszenko, Fowlie, Tranca, Zsók
2
Rusk, Kiss, Benk, Sikorcin, Pance
Mihály, Bíró O., Molnár Zs., Constantin, Zagidullin
3
Nagy, Kovács A., Reed, Ainsworth, DiDiomete
Haraga, Molnár Z., Bíró M., Gajdó B.
4
Horváth Á., Pokornyi, Kovács S., Godó, Csamango
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
E
Baróti Zsolt, Virág Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:52 UTE Ainsworth Reed
1-1 09:58 BRA PP Zsók Carlson Tranca
2-1 10:12 BRA Constantin Zagidullin
3-1 18:28 BRA PP Zsók Boriszenko Zagidullin
3-2 32:13 UTE Reed DiDiomete Ainsworth
3-3 35:29 UTE Reed DiDiomete
3-4 42:43 UTE DiDiomete Varga Benk
3-5 58:43 UTE EN Varga DiDiomete Márkus
3-6 59:12 UTE Rafaj Nemes
45 Kapura lövések száma 39
4 Kiállításpercek 18

Ötöt lőtt egymás után az UTE

 

A Brassó–Újpest góljai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum