Semmiképpen sem lazíthatnak a Titánok

   

A legutóbbi eredmények tükrében a Schiller-Vasas HC az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban is veszélyes lehet rájuk.

Miként az előző idényben, úgy ezúttal is újév környékén kezdte igazán megmutatni képességeit Ladányi Balázs együttese. Másodjára ugyan a szezon elején is értek el figyelemre méltó eredményeket a piros-kék fiatalok, ám utána hosszabb hullámvölgy következett. Amely azonban karácsony előtt véget ért, és a mezőny egyetlen légióstalan csapata december 22. óta 7 mérkőzéséből 3-at megnyert, miáltal összesen 7 pontot gyűjtött. Alapjában véve ez nem feltétlenül mondható soknak, ám az előzmények ismeretében mégis dicséretes. Még figyelemre méltóbb a produkció akkor, ha összevetjük a Fehérvári Titánokéval. Kiss Dávid csapata ebben az időszakban szintén 7 mérkőzést abszolvált, amelyek közül 6-ot elveszített és csak 1-et nyert meg. Igaz: azt éppen a Schiller-Vasas otthonában. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Volán-farmot sérülések és betegségek tizedelték, továbbá legjobbjait a Hydro Fehérvár aV19 is foglalkoztatta. Az már eldőlt, hogy a Vasas bónuszpont nélkül indul harcba a középszakaszban, a Titánoknak viszont még meg kell védeniük a 8. helyüket, miután 2 pontra megközelítette őket a Hokiklub Budapest. Nekik tehát mindent bele kell adniuk péntek este is, amikor vendégeik vállát semmilyen teher sem fogja nyomni. Hacsak az nem, hogy eddig háromból háromszor kikaptak a fehérváriaktól – 1 pontot azért szereztek –, és bizonyára fontosnak tartanák, hogy az utolsó lehetséges alkalommal megtörjék ezt a szériát.

titvas

Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC 6-3

   

A fehérvári fiatalok negyedszer is legyőzték a piros-kék fiatalokat, így ismét leszakították a DEAC otthonában vereséget szenvedő Hokiklubot.

Az elején csak kóstolgatták egymást a csapatok. A 2. percben Zioné volt az első veszélyes lövés, ezt Sági magabiztosan védte. Kiss Dávid csapata fokozatosan átvette a játék irányítását, főként a vendégek harmadában folyt a játék. Az 5. percben Páterka lecsapott egy elpattanó korongra, bombáját Szeles védte, míg a másik oldalon Mangone próbálkozott, hiába. A buliból elhozott korongot aztán Dézsi kapásból a hálóba vágta (1-0). A harmad első fele a sok játékmegszakítás miatt vontatott hokit hozott. A 9. percben Szalma állt ki, az emberelőnybe került Titánok körbelőtték Sági kapuját, ám kitartott a vendégvédelem. A 13. percben Dézsi és Zion kontráztak egy korongszerzés után, ebből se lett gól. A hajrára feljebb tolták állásaikat a vendégek, egyenlíteniük azonban nem sikerült. A slusszpoén Campbellé lehetett volna, elhúzott a szélen, lövése a kapuvasról vágódott vissza a mezőnybe.

Alig kezdődött el a középső játékrész, Nagy Ákos kiállt gáncsolásért. Mindössze 6 másodperc alatt kihasználta emberelőnyét a Vasas: a megszerzett buli után Csiki Attila közvetlen közelről juttatta a pakkot a hálóba (1-1). Fordult a kocka, elcserélték magukat a vendégek. A Titánok sem totojáztak öt a négyben, Campbell közelebb lopta magát, majd kilőtte a hosszú felsőt (2-1). Mezőnyben továbbra is a fehérváriak domináltak, akik a 28. percben növelték előnyüket: Mihály Ákos tört kapura, a kipattanóját Rétfalvi Kristóf kotorta be (3-1). Ez volt a 18 éves center első gólja az Erste Ligában. Próbáltak gyorsan válaszolni a fővárosiak, ám a lendületbe jött hazaiak átrobogtak rajtuk. A 31. percben Balogh, majd Dézsi volt a korong útja, a pontos passzok után Zion fejezte be góllal a kontrát (4-1). A folytatásban sem lassítottak a csapatok. Előbb Balogh Bence talált be emberelőnyből (5-1), majd fél perccel később válaszoltak az angyalföldiek: Bukor Rajmund betett korongjába Szalma jól ért bele (5-2). A 38. percben Zion húzott kapura, szép csellel becsapta védőjét és a hálóba emelt (6-2). Sajnos nem csak a gólokról maradt emlékezetes ez a harmad. A 39. percben Mangone a vak oldalról érkezve csúnyán letarolta Márton Koppányt. A Vasas támadója hatalmasat kapott, akkor sem volt teljesen magánál, amikor társai letámogatták a jégről. Végleges fegyelmivel természetesen Mangonénak is véget ért a mérkőzés.

A kiállítások miatt a záró harmadot kettős emberelőnyben kezdték a fővárosiak, akik kapujában Ságit Tóth váltotta. A házigazda gondjait tetézte, hogy Balogh is kétperces büntetést kapott. Szeles remekelt a kapuban, a Vasas kihasználatlanul hagyta az 5 a 3-at, így itt el is dőlt a mérkőzés. A 48. percben szokatlan jelenet következett: a Campbell ziccerének hárítása közben megsérült Tóth nem tudta folytatni, Ságinak vissza kellett állnia. Császáré volt a következő kisbüntetés, de nem tudott közelebb zárkózni a budapesti csapat. Öt az ötben folytatódott az összecsapás, érezhetően csökkent az iram és a játékkedv, mindkét együttes a mérkőzés végét várta. Az 57. percben Seregély Máté volt agilis, a semleges harmadban korongot szerzett és meg sem állt Szeles kapujáig (6-3). Kóger is kiállt két percre, Szeles azonban Schmál bombáját és Páterka ismétlését is védte, ezzel leperegtek az utolsó másodpercek is. A Titánok a középső harmadbeli eredményes játékukkal megérdemelten győztek.

titvas

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Szerintem a harmadik percben elment a meccs

 

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője nyilatkozott a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 287 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Bencze, Szabó.
Szeles Martin: 91,9% (Gyenes)
K
Sági: 85,4% (Tóth: 100%)
Vas, Horváth M., Mihály, Nagy A., Rétfalvi
1
Gáspár, Bukor, Szlama, Székely-Mádai, Turbucz
Kiss, Mangone, Balogh, Dézsi, Zion
2
Hetényi, Farkas, Csiki, Czakó, Márton
Halasi, Schartz, Császár, Campbell, Madácsi
3
Inglis, Seregély, Schmál, Páterka, Szalma
Kóger, Kovács, Vincze
4
Surányi, Pápa, Béres
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:01 TIT Dézsi Zion
1-1 20:16 VAS PP Csiki
2-1 23:18 TIT PP Campbell Császár
3-1 27:24 TIT Rétfalvi Mihály Mangone
4-1 30:50 TIT Zion Dézsi Schartz
5-1 35:55 TIT PP Balogh Zion Mangone
5-2 36:34 VAS Szalma Bukor Gáspár
6-2 37:38 TIT Zion Madácsi
6-3 56:13 VAS Seregély
46 Kapura lövések száma 37
35 Kiállításpercek 8

A buli után azonnal bevágta Dézsi

 

A Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 31., hétfő
VB 15:15 CZEDEN 2-1 BVÉGE
VB 15:15 USAGER 2-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 NORKAZ 3-1VÉGE
VB 19:15 RUSSWE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 2
június 1., kedd
VB 11:15 CANFIN 2-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 11:15 SUIGBR 6-3VÉGE
VB 15:15 ITAUSA 2-4VÉGE
VB 15:15 SVKCZE 3-7VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:15 GERLAT 2-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 RUSBLR 6-0VÉGE
június 3., csütörtök
VB 15:15 SUIGER 2-3 BVÉGE
  • SPORT 2
VB 15:15 USASVK 6-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:15 FINCZE 1-0VÉGE
  • SPORT 1 (21:45)
VB 19:15 RUSCAN 1-2 HVÉGE
  • SPORT 1
június 5., szombat
VB 13:15 USACAN 2-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 17:15 FINGER 2-1VÉGE
  • SPORT 1
június 6., vasárnap
VB 14:15 USAGER 6-1VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:15 FINCAN 2-3 HVÉGE
  • SPORT 1
Partnerünk
Archívum