Negyedszer próbálkozik a pontszerzéssel a DAB

   

Az Acélbikáknak egyszerűen nem megy a hoki az idén a Sportklub ellen. Összességében az erdélyiek ellen sem igazán.

Bármilyen hihetetlen, a felsőházi pozíciót magabiztosan kivívó dunaújvárosi együttes egyetlen pontot sem gyűjtött erdélyi túrái során az Erste Ligában. Ez nem is minden, ugyanis hazai jégen is kikapott a Brassótól és a Csíkszeredától, igaz, itthon legalább a Gyergyót megverte mindkét alkalommal. Somogyiéknak három mérkőzésük van hátra az alapszakaszból, elsőre a Sportklubot látják vendégül, végül a Coronát, a kettő között a Hokiklubhoz látogatnak. A péntek esti tehát az utolsó alkalom, amikor mepróbálkozhatnak a pontrablással az éllovas ellen. Nem mindegy, hogy összejön-e: még van esély arra, hogy az ötödik helyről eggyel előrébb kerüljenek, igaz, nem lesz könnyű ezt megcselekedniük, minthogy a DEAC pontelőnyben és meccshátrányban van velük szemben. A DAB mindenesetre szerdán véget vetett hárommeccses vereségsorozatának, amikor nagy csatában legyűrte a HKB-t. A Sportklub számára ez az alapszakasz utolsó magyarországi kirándulása, és az itteni eredményei úgy is kivételesek, hogy a veretlenségét december elején bukta Pesterzsébeten. Egészen addig pontvesztése is csak egy volt – szintén az FTC-Telekom otthonában –, ezenkívül csak nyert és nyert. Utána az UTE is ellopott egy pontot Jason Morgan legénységétől a Megyeri úton, mindez azonban nem akadályozta meg a gárdát abban, hogy magabiztosan hódítsa el a Bíró László-vándorkupát. A Szereda az összesen negyedik vereségét Brassóban könyvelte el január 5-én, így egészen példátlan lenne, ha Újvárosban is kikapna, lévén, hogy két egymást követő kudarc nem érte ebben az idényben egyszer sem.

dabscc-191115

DAB–SC Csíkszereda 4-2

   

A dunaújvárosiak otthon tartották a 3 pontot a Sportklubbal szemben, aminek köszönhetően harcban maradtak a 3. helyért.

A mérkőzés jó iramú jégkorongot hozott. A nyitó harmad közepén Becze kiállítását kibekkelte a Sportklub, ám a 15. percben már tehetetlen volt az Acélbikákkal szemben: Somogyi Balázs passzából Silló Arnold talált be közelről. A játékrész végén hiába került emberelőnybe a DAB, másfél perccel később már 4 a 3 ellen játszhattak a csíkiak. A vendégek éltek a fórral, Kurtis McLean közelről egyenlített. A második felvonás 13 másodpercnyi Sportklub-emberelőnnyel indult. A 24. perc elején a vendégek betaláltak Garret Hughson kapujába, ám mivel a sikeres lövés előtt ütköztek a hazai kapussal, ezért videobírózást követően érvénytelenítették a gólt. A 28. percben újra a dunaújvárosiak vezettek: Somogyi lövését Szamankov vállal védte, de Hugo Turcotte duplázásával szemben tehetetlen volt. Egy percre rá 5 a 4 elelni helyzetbe kerültek a vendégek, de nem egyenlítettek. A harmad hajrájában az egyik DAB-játékos kemény ütközést kapott, a jégen maradt, a játékvezetők nem adtak csíki büntetést, ellenben hazai részről Somogyi reklamálásért 10 perces fegyelmit kapott. Három perccel a játékrész vége előtt egyenlített a Sportklub: Bíró Tamás passza után Farkas Tamás betört a hazai kapu elé, ahol fonákkal meglepte Hughsont. Egy perccel később Andrej Taratuhin kapott kisbüntetést. Másfél perc telt el a harmadik harmadból, amikor újra vezettek az Acélbikák: Silló és David Mazurek is próbálta közelről bekotorni a korongot, végül utóbbi járt sikerrel. Nem sokra rá a csíkiak kibekkeltek egy hátrányt. A 48. percben a Sportklub közel járt az egyenlítéshez, de Hughson bravúrja után Farkas Tamás botjában maradt a gól, túl közel volt már a kapuhoz, hogy bepofozza a korongot. A következő DAB-támadás meghozta a találatot, Keegan Dansereau lőtt passzába Turcotte ért bele mesterien. Az egyenlítésért hajtó kék-fehérek lendületét megtörte egy kiállítás három és fél perccel a vége előtt. A végjátékban lehozták a kapusukat a vendégek, hiába.

A DAB 4-2-re nyert, hétfőn a Hokiklub Budapesthez utazik, míg a Sportklub szombaton a Fehérvári Titánokhoz látogat.

dabscc-NG0_9447

fotó: Nagy Gergő/DAB

Végig nagyon elszántan játszottunk

   

Mestermérleg a Dunaújvárosi Acélbikák–Csíkszeredai Sportklub rangadó után.

Miroslav Ihnacák, DAB: “Végig nagyon elszántan és fegyelmezetten játszottunk, a kapu előtt is határozottak voltunk, elsősorban ennek köszönhettük a győzelmünket. Nagyon erős csapatot győztünk le.”

Jason Morgan, SC Csíkszereda: “Tudtuk, hogy az ellenfélnek remek támadói vannak, ez be is bizonyosodott. Lehetett volna persze másként is, mert megvoltak a lehetőségeink, de a DAB jól élt a lefordulások adta helyzeteivel.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Sindel, Korbuly.
Hughson: 96,4% (Pinczés B.)
K
Szamankov: 88,9% (Adorján)
Vuorijarvi, Kovács B., Dansereau, Azari, Zanoski
1
Gecse, Kuljas, Taratuhin, Bíró, Becze
Lendák, Hüffner, Silló, Somogyi B., Turcotte
2
Salló, Pyett, Brophey, McLean, Shalla
Dósa, Hruby, Mazurek, Németh, Kovács E.
3
Láday, Flinta, Fodor, Rokaly N., Farkas
Ambrus, Ráduly, Pinczés O., Gebei, Tamás
4
Györfy, Horváth, Sándor
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:53 DAB Silló Somogyi B. Turcotte
1-1 18:21 SCC PP McLean Kuljas
2-1 27:37 DAB Turcotte Somogyi B. Silló
2-2 36:57 SCC Farkas Bíró Láday
3-2 41:26 DAB Silló Mazurek Lendák
4-2 47:45 DAB Turcotte Dansereau Silló
36 Kapura lövések száma 56
22 Kiállításpercek 14

Szemfüles gólokat lőtt Silló Arnold

 

A Dunaújvárosi Acélbikák–Csíkszeredai Sportklub rangadó találatai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum