Varga Balázs 2 gólt lőtt a Haukatnak

   

Heti összefoglalónk a jegyzett korosztályos utánpótlás-bajnokságokban játszó légiósainkról.

A svájci juniorbajnokságban a GCK Lions előbb 7-2-re verte az Amrbi-Piottát, majd a Zug otthonában 4-3-as vereséget szenvedett. Az első mérkőzésen Falus Ádám 1, Révész Marcell 2 gólpasszal segítette csapatát. Révész 27, Falus 4 pontos Európa egyik legerősebb juniorbajnokságában. Visszatért sérüléséből Ortenszky Tamás. A Biel hátvédje egy hónapos kényszerpihenő után állt ismét az edzői stáb rendelkezésére, és Lausanne-ban egy kettős előnyben lőtt góllal és két aszisszttal segítette csapatát 9-3-as győzelemhez. A lendületbe jövő Biel két nappal később a Davost is legyőzte hazai környezetben, 3-2 lett a vége. A GCK Lions magabiztosan tartja második helyét, míg a Biel már az ötödik.

Elindult a finn B-nuorten SM-sarja alsóháza, a KooKoo 9-5-tel küldte haza a KJT Haukatot. Varga Balázs két gólt lőtt, így 20 meccs után 12 pontos a legerősebb finn ifjúsági bajnokságban. A B-nuorten Mestis középszakasza is útnak indult, a Viikingit két hazai vereséggel kezdett. Tamási László csapata a Bluestól 3-2-re, a GrIFK-tól 4-3-ra kapott ki. Tamásin semmi sem múlott, az első összecsapás mindkét góljában benne volt, előkészítette őket, a második meccsen 1+1-gyel zárt.

Az NCDC-ben a Twin City Thunder hárommeccses showcase-en vett részt. Keresztes Levente csapata a megszerezhető 9 pontból 5-öt gyűjtött be. A Junior Islanderstől 4-2-re kikaptak, az Utica Jr Cometst 5-4-re verték, a Boston Bandits ellen túlórában sikerült megszerezni a pluszpontot, 4-3 lett a vége. Keresztes az első meccsen gólt lőtt, az Utica elleni 5 találatból pedig háromban szerepet vállalt, egyet lőtt, kettőt előkészített. Keresztes 22 meccs után 15 pontos az NCDC-ben, a Twin City a hatodik helyen áll. Az új év első hétvégéjén a South Shore Kings négymeccses showcase-en vett részt, ahonnan 7 ponttal távozott. Kezdésként 5-0-ra verték a MJDP-t, Kovács Dávid 17 védéssel shutoutot ért el. 5-2-re legyőzték a Rum River Mallardsot is, majd 2-0-ra alulmaradtak a Hampton Roads Whalers ellenében. Ezen utóbbi mérkőzésen ismét Kovács állt a kapuban, és 94,1%-os hatékonysággal dolgozott. A torna utolsó meccsén büntetőkkel kapott ki a Kings az Utica Jr Comets-től. Mesterházy Bálint az első három találkozón szerepelt, pontot nem gyűjtött. A New Hampshire Jr Monarch szintén ezen a showcase-en lépett jégre, Pákozdi Bálint csapata mind a négy mérkőzését megnyerte, így 100%-os teljesítménnyel abszolválta a hétvégét. Pákozdi a Lansing Wolves (2-0) ellen egy, a Minnesota Mullets (4-2) ellen két gólpasszt jegyzett, a Minnesota lue Oxnak (3-2) pedig gólt lőtt. A magyar csatár 30 meccs után 29 pontos. A Florida Eels is hibátlanul zárta a showcase-t, mind a négy meccsét megnyerte Tóth Keve csapata. A 19 éves csatár megtalálta a góllövő ütőjét, a Dells Ducks (5-2), a Rochester Monarchs (8-1), illetve a Jersey Hitmen (5-3) ellen is eredményes volt, utóbbi találata ráadásul győztesnek bizonyult. Tóth a hétvége alatt megduplázta idénybeli pontjainak számát.

A svéd U20 Elit keleti divíziójában a Wings Arlanda 4-2-re kikapott a Göta Traneberg vendégeként. Kemény Patrik játszott, egy gólpasszt jegyzett. A déli divízióban a Jakabfy fivérekkel felálló Halmstad 9-4-re nyert a Kungälv otthonában. A juniorban meccsenként közel 2 pontot átlagoló Kozma Dávid nem játszott a Boräs együttesében, mivel a felnőttcsapatban szerepel eddig az új évben.

A cseh U20 másodosztályában a Prerov 3-1-re győzött a Poruba vendégeként. Rózsahegyi András játszott, gólt nem szerzett. A Prerov vezeti a Keleti csoportot.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum