Hatból hatodszor verné az Újpestet a Fradi

   

A szezon utolsó örökrangadója következik, a két csapat ezután legfeljebb a playoffban futhat össze.

Papíron nem volt egy súlycsoportban az idén a magyar jégkorong két tradicionális-emblematikus csapata. Az Erste Liga-címvédő FTC-Telekom az eddigi öt mérkőzésből pontosan ötöt nyert meg – hármat a bajnokság alapszakaszában, kettőt a kupában –, ha csak ezt nézzük, akkor egyértelmű a képlet. Igen ám, csakhogy egy dolog a papír, de egy másik a jég: az öt találkozó mindegyike szoros csatát hozott. Különösen a ligában, ahol két túlórás 6-5 mellett egy 4-3-as zöld-fehér siker született. De a kupában sem kellett szégyenkezniük a liláknak, az oda- és a visszavágon is csupán 3-1-es végeredmények alakultak ki. Vagyis hatalmas csatára van kilátás szerda este is, annak ellenére, hogy az FTC-Telekom magabiztosan hozza a dobogót az alapszakaszban – a Bíró László-vándorkupát elhódító Csíkszeredai Sportklub mögött második a gárda –, míg az UTE az alsóházban ragadt és a hatodik helyért küzd a Gyergyóval. Melynek során nem mondhatni, hogy ne botlanának meg olykor, gondoljunk csak arra, hogy a hét végén 7-et kaptak a Hokiklub Budapesttől. A lilák az elmúlt napokban komoly kampányt folytattak annak érdekében, hogy összehozzanak egy telt házas csarnokot a Megyeri úton, és a publikációik szerint ez nagyjából össze is jött nekik. Minden adott lesz tehát ahhoz, hogy igazi rangadóvá nemesedjen a szezon hatodik UTE–Fradija.

uteftc

UTE–FTC-Telekom 2-1

   

A szezon egyik legjobb teljesítményével hatodik nekifutásra sikerült nyernie az Újpestnek az Erste Liga-címvédő ellen.

Szép számú közönség előtt kezdődött az Erste Liga-alapszakasz utolsó lila-zöld örökrangadója, és már az elejétől jó iramot hozott. Az Újpest – amelynek soraiban ott volt a friss igazolás Ainsworth, Henderson ellenben kimaradt – talán valamivel többet támadott, a Fradi gyors kontrákat vezetett. Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de egyúttal nagyon vigyáztak a saját kapujukra, koncentráltak, sokat blokkoltak. A második játékrész elején megszületett az első gól, Vincze vitte végig a korongot a pályán, szépen is fejezte be, 1-0 a 21. percben. A címvédő gyors helyzetekkel válaszolt, ezek még nem mentek be, ám a hazaiak  egyre-másra kapták a kiállításokat, amire a 30. percben ráfizettek: kettős fórban egyenlített Karmeniemi, 1-1. A 39. percben hatalmasat védett Duschek, így maradt a döntetlen a második szünetre. A záró felvonást is az UTE kezdte jobban, áthuzódó emberfór vége felé a tavaly még Fradi-játékos Rafaj ért bele egy kapu elé belőtt pakkba, 2-1 a 42. percben. A 47.-ben kis híján újfent egalizált a vendégcsapat, Pavuk lövése a kapuvason csattant. Ebben az időszakban fegyelmezettebbek voltak a felek, gondosan vigyáztak a kisbüntetések elkerülésére. A harmad utolsó harmadában jelentős enegiákat mozgósított Fodor Szabolcs csapata, majd a vezetőedző már 2:27-tel a vége előtt lehozta a kapusát. Ez azonban csak helyzetekhez vezetett, gólt nem hozott, az UTE a szezon során először legyőzte legnagyobb tradicionális riválisát.

uteftc

fotó: UTE

A lehető legjobb ellenfél érkezett hozzánk

   

Mestermérleg az UTE–FTC-Telekom rangadót követően.

Virág Csaba edző, UTE: “A vasárnapi csúfos kudarc után a lehető legjobb ellenfél érkezett hozzánk, hiszen erre a mérkőzésre nem kellett külön motiválni senkit. Hatvan percen keresztül fegyelmezetten játszottunk, s csak kettős emberhátrányból kaptunk gólt a Ferencvárostól, amit nagy fegyverténynek tartok.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: “Magas színvonalú mérkőzést játszott a két csapat, az Újpest kettőzött erővel küzdött ellenünk, de mi sem vallottunk szégyent. A helyzetkihasználásunkon továbbra is van mit javítani, de a látottakkal elégedett lehetek, hiszen az összecsapás nagy részében mi irányítottuk a játékot.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Megyeri út, 910 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Soltész, Pálkövi.
Duschek: 97,6% (Márkus)
K
Arany: 92,9% (Nagy K.)
Varga, Saukko, Benk, Sikorcin, Pance
1
Karmeniemi, Pulli, Németh, Nagy G., Tóth A.
Kiss, Rusk, Ainsworth, Reed, DiDiomete
2
Hegyi, Sarcia, Switzer, Pavuk, Kulmala
Nagy N., Kovács A., Nemes, Vincze, Rafaj
3
Rantanen, Tóth Gergely, Tóth Richárd, Tóth Renátó, Juusela
Csamango, Pokornyi, Godó, Horváth Á., Kovács S.
4
Pozsár, Boros, Hajós, Roczanov, Tóth Gergő
Baróti Zsolt, Virág Csaba
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:38 UTE Vincze Rafaj Saukko
1-1 29:53 FTC PP2 Karmeniemi Rantanen Németh
2-1 41:14 UTE PP Rafaj Reed Saukko
28 Kapura lövések száma 42
12 Kiállításpercek 8

Nagy góllal szerzett vezetést az Újpestnek Vincze

 

Az UTE–FTC-Telekom Erste Liga-rangadó összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum