MAC–DVTK-val zárul a harmadik Extraliga-kör

   

Az idei első magyar rangadót az újbudaiak nyerték, a másodikat simán a Jegesmedvék, hogy a harmadikon mi lesz, senki sem tudhatja.

Ha egy-két héttel korábban került volna sor az újabb MAC–DVTK csatára, akkor egyértelműen a miskolci Extraliga-együttest neveztük volna esélyesnek előzetesünkben. A Jegesmedvék alatt szaladt a szekér, úgy tűnt, ha nagy erőfeszítések árán is, de meg tudnak ragadni a hatcsapatos felsőházban. Ebben a pillanatban, azaz az új naptári év elején sajnos kevésbé lehetünk lelkesek, lévén, hogy Marcel Rodman együttese háromszor is kikapott egymás után. Ezáltal a tabella 7. helyén állapodott meg, 5 pont hátrányban a még felsőházas Poprád mögött, miközben a Nyitra és a Nagymihály is szorongatja. Innen persze van még visszaút, hiszen a mai meccset nem számítva egy teljes kör hátravan, de hogy nagyon kellenek a pontok, az nem vita tárgya. Ehhez képest a MAC komoly negatív sorozatokon van túl, és az már egészen biztos – ha matematikailag nem is –, hogy 11.-ként a negyeddöntőt legfeljebb az alsóházból harcolhatja ki. Igen ám, de a Majoross-gárda egyrészt igazolt egy kiváló képességű kapust Andreas Bernard személyében – aki már debütálásakor győzelemre vezette övéit a listavezető Kassa ellen –, másrészt ha valaki ismeri a Jegesmedvék hokijának ellenszerét, akkor az az újbudaiak vezetőedzője. Erről ugye sokat tudnának mesélni mindkét oldalon. Egy szó, mint száz, a szokásosnál is izgalmasabb találkozóra van kilátás szerda este a Tüskecsarnokban, amelyet nemcsak a helyszínen, hanem a Digi Sporton is nyomon követhetnek a szurkolók és az érdeklődők.

macmis

MAC Újbuda–DVTK Jegesmedvék 3-2

   

Óriási küzdelmet hozott a szlovák Extraliga magyar rangadója, amelyből a MAC Újbuda jött ki győztesen.

Töredezett játékkal, sok bulival indult a meccs, az első percekben Bernardnak volt több védenivalója. A 6. percben Pitt kapott remek korongot, de nem vette észre, hogy üres a miskolci kapu, így góllövés helyett passzolni próbált. Az első emberelőny a Jegesmedvéké volt a harmad felénél, nem tudtak vele élni. A 13. percben egy kontra végén megszerezte a vezetést a MAC, a büntetőpadról visszatérő Terbócs passzát Majoross lőtte a kapuba Adorján lábai között (1-0). Egy perc múlva növelte előnyét a házigazda: Carlisle húzta meg a bal szélen, az alapvonalon túlról középre passzolt, Langkow közelről nem hibázott (2-0). Továbbra is lendületben maradtak a hazaiak, ennek újabb gól lett az eredménye. A 17. percben Klempa hozta helyzetbe Sofront, akinek első lövése kijött Adorjánról, ám saját kipattanóját másodjára bevágta a válogatott csatár (3-0).

A második harmadot nagyobb lendülettel kezdte a miskolci csapat, letámadással igyekeztek korongot szerezni és utána azonnal veszélyeztetni a kaput. A 27. percben Orbán és Beauvillier dobta le a kesztyűt, így 4 a 4 ellen folytatták a csapatok. Ebből rövidesen miskolci előny lett, ezt Magosi használta ki egy közeli emeléssel (3-1). A válogatott támadó 10 másodperc múlva villant újra, amikor kilőtte a hosszú sarkot (3-2). A 36. percben Stretch léphetett ki egyedül, de Dudas beérte, és bele tudott piszkálni a lövésbe. Fél perccel a harmad vége előtt Beauvillier mehetett a hazai kapura egy védővel a nyakán, Bernard fogta a korongot.

A harmadik játékrész elején a hazaiak először próbálhatták ki az emberelőnyös játékukat, gólt azonban nem tudtak ütni. Hatalmas küzdelem alakult ki a jégen, a vendégek támadtak többet, kialakítottak jó néhány nagy helyzetet, Beach a kapuvasat is eltalálta, ám a MAC ellencsapásaiban is ott volt a veszély. Szűk egy perccel a vége előtt Adorján lement, de nem sokkal később összetört az egyik plexi, így kényszerszünet jött, a csapatok bevonultak az öltözőbe a javítás idejére. Úgy tűnt, hogy a hátralévő 39,6 másodperc lecsorog, de két másodperccel a végső dudaszó előtt Vandane óriási bombája után elképesztő kavarodás alakult ki a MAC kapuja előtt,  a miskolciak azonban nem tudták betuszkolni a korongot, így a hazaik megnyerték a mérkőzést.

macmis

fotó: Orosz Tamás

Extraliga, 2020. jan. 8., szerda.
Bernard: 95,7%
K
Adorján: 91,4%
Pozsgai, McNally, Orban Brance, Stretch, Terbócs
1
Ross, Dudas, Ritó, Vas, Beauvillier
Carlisle, Orban Blake, Klempa, Langkow, Sofron
2
Gőz, Vandane, Beach, Tousignant, Rodman
Garát, Fejes, Szigeti, Pitt, Bodó
3
Szirányi, Vojtkó, Harrison, Galanisz, Magosi
Kreisz, Kedves, Majoross
4
Láda, Miskolczi, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:23 MÚB Majoross Terbócs
2-0 13:51 MÚB Langkow Carlisle Sofron
3-0 16:44 MÚB Sofron Klempa Carlisle
3-1 28:33 MIS PP Magosi Harrison Ross
3-2 28:43 MIS Magosi Galanisz Rodman
35 Kapura lövések száma 47
16 Kiállításpercek 14

Így győzte le a MAC a DVTK Jegesmedvéket

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum