Dunaújvárosban vajon mire megy a Hokiklub?

   

A fővárosi kiscsapat két győzelem után látogat az Erste Liga-tabella ötödik helyezettjéhez.

Nagyszerűen sikerült a Hokiklub Budapest legutóbbi játékhete, Jans Brandström együttese előbb 8-at lőtt a Schiller-Vasasnak, majd 7-et az UTE-nak, még mindig szenzációszámba megy, hogy utóbbit az alapszakasz során 4-ből 3-szor legyőzte. A történtek után nem mondható véletlennek, hogy a hét játékosa is a juharlevelesek közül került ki Michal Satek személyében. Ezzel a HKB ismét közel került ahhoz, hogy megelőzze a bukdácsoló Fehérvári Titánokat. Nem is kell mást tenni ehhez, csak győzni a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában szerdán – a 2 pontos előnyben lévő közvetlen rivális ugyanis ezen a napon nem lép jégre. Más kérdés, hogy a DAB-nak bizonyára egészen más elképzelései vannak előzetesen a mérkőzésről. Az újvárosiak az 5. helyen állnak, vagyis a felsőházban töltik a középszakaszt, amit főként korábbi eredményeiknek köszönhetnek. Az utóbbi időben kevésbé jött ki nekik a lépés, az óévet három vereséggel zárták, az újban még nem is volt meccsük, volt idejük rákészülni az alapszakasz záró periódusára. A párosítás különlegessége, hogy a hátralévő héten kétszer is találkoznak a felek. Az eddigi két alkalommal rendre az Acélbikák örülhettek, akik hazai környezetben 4-2-re nyertek, majd karácsony előtt 9-et vágtak ellenfelüknek a Tüskecsarnokban.

dabhkb

fotó: DAB

Dunaújvárosi Acélbikák–HKB 2-1

   

A DAB nagy csatában legyűrte az alapszakasz 8. helyéért hajtó Hokiklub Budapestet.

A találkozót a HKB kezdte jobban, az első két-három percben főleg Garret Hughson kapuja előtt zajlott a játék. A folytatásban a Dunaújvárosi Acélbikák is erőre kaptak, a 9. percben úgy tűnt, meg is szerzik a vezetést: Nico Vuorijarvi lövése után Kiss Bence kapujába került a korong, ám a játékvezetők videobírózást követően érvénytelenítették a gólt. Ami akkor nem jött össze, négy perccel később igen. A DAB 3 a 2 elleni kontratámadását Silló Arnold zárta góllal. Az első játékrészben a hazaiak 10-szer, a vendégek 15-ször lőttek kapura, tehát a HKB Dunaújvárosban is folytatta aktív játékát. A második felvonás legérdekesebb jelenete Joona Manninen nevéhez fűződik: a finn játékos a pályáról kipattanó lövésével kettévágta a korongot. A 35. percben eljött a meccs első emberelőnye, de a HKB nem élt a fórral. A harmadik harmad 8. másodpercében egyenlítettek a fővárosiak: elhozták a nyitó bulit, Szécsi Patrik indította Michal Sáteket, aki egy csel után betalált Hughsonnak. A bekapott gól egy-két cserére megfogta a DAB-ot, a következő támadásból majdnem fordítottak a vendégek. A HKB Somogyi Balázs kiállítását követően 5 a 4 ellen támadhatott a második góljáért, ám a kimaradt előny megbosszulta magát: Keegan Dansereau indította a büntetőpadról visszatérő játékost, aki góllal zárta a szólóját, így újra a dunaújvárosiaknál volt az előny. Három perccel a vége előtt Jens Brandström időt kért, nem sokra rá pedig lekorcsolyázott Kiss Bence. Hiába, nem tudtak újra egyenlíteni a vendégek.

A DAB 2-1-re győzött, a Hokiklub Budapest nagy csatára kényszerítette a felsőházi középszakaszra készülő együttest.

dabhkb

fotó: DAB

Nagyon bosszús vagyok a második gól miatt

   

Így látták a vezetőedzők a Dunaújvárosi Acélbikák–Hokiklub Budapest mérkőzést.

Miroslav Ihnacak: “Keményen meg kellett harcolnunk ezért a győzelemért, mert egy sokat és jól dolgozó csapat volt az ellenfelünk. Fontos volt, hogy visszatérjünk a győzelem útjára, mert a legutóbbi három találkozónkat elveszítettük, de a srácok fegyelmezetten játszottak, keményen dolgoztak, amiért jár a köszönet.”

Jens Brandström: “Nagyon bosszús vagyok a második bekapott gól miatt. Egyenlő erők harca volt ez, megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, sajnos nem tudtunk úgy élni velük, ahogy szerettünk volna.”

forrás: acelbikak.net

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 150 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Pálkövi, Horváth.
Hughson: 97,2% (Pinczés B.)
K
Kiss: 93,9% (Gadácsi)
Vuorijarvi, Kovács B., Dansereau, Azari, Zanoski
1
Lakatos, Szécsi P., Pihlqvist, Sátek, Szűcs
Lendák, Hüffner, Silló, Somogyi B., Turcotte
2
Bugár, Linke, Koski, Lőczi, Manninen
Dósa, Hruby, Mazurek, Németh P., Kovács E.
3
Reiter, Bán, Németh Á., Petres, Szappanos
Ambrus, Pinczés O., Ráduly, Gebei, Tamás
4
Berry-Lamontagna, Lévai, Horváth, Glofák
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
E
Brandström Jens, Suoraniemi Niko
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:03 DAB Silló Turcotte Somogyi B.
1-1 40:08 HKB Sátek Szécsi P. Pihlqvist
2-1 48:06 DAB Somogyi B. Dansereau
33 Kapura lövések száma 36
6 Kiállításpercek 2

Gyönyörűen fejezte be a szólóját Somogyi

 

A Dunaújvárosi Acélbikák–Hokiklub Budapest mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum