Kisebb a pálya, erőszakos az ellenfél

   

A DVTK Jegesmedvék kimondott célja, hogy 3 ponttal térjenek haza a Gyetva otthonából.

Ebben a naptári évben még nem játszott mérkőzést a miskolci Extraliga-csapat, miután a nyitó játéknapon éppen szabadnapos volt. A nagy riválisok közül a Zólyom a Gyetvát intézte el szombaton – és 6 pont előnyre tett szert a felsőházért folyó versenyben –, míg a Nyitra legyőzte a Poprádot. Ez utóbbi fejlemény két dolgot is jelent. Az egyik, hogy a Poprád nem távolodott el a 7. helyen tartózkodó Jegesmedvéktől, a másik, hogy a 8. Nyitra viszont 1 pontra megközelítette őket. Ebből egyenesen következik, hogy nagyobb szükség van a pontokra, mint valaha, különösen tekintettel a papírforma érvényesítése révén besöpörhetőkre. Márpedig nem lehet kérdéses, hogy a miskolciak csapata jobb, mint hétfői ellenfele, és ez akkor is igaz, ha a szezon első meccsét a Gyetva tette el, majd a második után is csak azért lettek a pontok a mieinkéi, mert a túloldalon jogosulatlanul szerepelt egy jégkorongozó. ”Az új évet egy olyan helyen kezdjük, ahol a csapatunk mindig nehéz meccseket játszik, és sajnos pontokat is hagytunk már ott – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Marcel Rodman vezetőedző. – Kisebb a pálya, erőszakos az ellenfél, így szoros meccsre és nagy csatára számítok. A céljaink elérése érdekében az ilyen meccseken három pontot kell szereznünk. Ők szombaton Zólyomban játszottak, nekünk pedig szünnapunk volt, ezért többet tudunk készülni a meccsre. Ezt az előnyünkre akarjuk fordítani.”

misdtv-ot

WPC Koliba Detva–DVTK Jegesmedvék 5-3

   

A miskolci Extraliga-csapat vereséggel tér haza Gyetváról.

Jól kezdték a mérkőzést a Jegesmedvék, hiszen még két perc sem telt el, amikor Rodman betalált Petrik üresen maradt kapujába (0-1). Ezt követően a Gyetva kétszer is emberelőnyben játszhatott, de ezeket magabiztosan védekezték ki a miskolciak. A 11. percben egyenlítettek a házigazdák: Andersons szélről, a kék vonalról tette középre a korongot, amelybe Luptak szúrt bele, a pakk pedig a hálóban kötött ki (1-1). A lendület vitte tovább a Gyetvát, többet és veszélyesebben támadtak. Két perccel a vége előtt visszavette a vezetést a vendég gárda, amikor emberelőnyben Rodman egy csel után lőtt a rövid sarokba (1-2).

A második harmad áthúzódó hazai előnnyel indult, ebből azonban nem tudtak gólt lőni. Teljes létszámban is támadásban maradtak azonban, és egy perc múlva ismét egalizáltak. Gaspar a palánk közeléből indult középre, majd a bedobókörről a rövid sarokba bombázott (2-2). A 26. percben a Jegesmedvék játszhattak létszámfölényben, azonban csak helyzetig jutottak. Öt perc múlva Valent maradt a jégen vérző sérüléssel, Beauviller pedig 2+2 perccel ült ki a büntetőpadra. A négyből két és fél perc telt el, amikor Gaspar kék vonalas bombát eresztett meg, a kapu előtt keresztbe korcsolyázó Chovan pedig csak éppen annyira ért bele, hogy a korong elcsússzon Rajna mellett egészen a hálóig (3-2). A 35. percben a miskolciak emberelőnyben vesztettek korongot, amellyel Fekiac léphetett ki szólóban, de közeli lövését védte Rajna. Két perc múlva a következő fórjukban egyenlítettek a Jegesmedvék: Vas oldalról lopta beljebb magát, majd a rövid felső sarokba lőtt (3-3). Két perccel a vége előtt Scurko kapott négy percnyi plusz pihenőt magas bottal való játékért, a szünetig azonban nem esett gól.

A harmadik játékrész első két percében így a miskolciak játszhattak előnyben, üres kapus helyzetük is volt, de végül az eredmény nem változott. A 49. percben ismét a hazaiaknál volt az előny. A miskolciak a saját harmadukban adták el a korongot, amely Cachóhoz került, ő pedig fordulásból kilőtte a jobb alsó sarkot (4-3). Nagy küzdelem folyt a jégen minden egyes korongért, a hajrában pedig a hazaiak veszni hagytak egy emberelőnyt. Másfél perccel a vége előtt Marcel Rodman időt kért, és levitte a kapusát, de ebből a Gyetva lőtt üres kapus gólt Cacho révén (5-3).

misdtv-191115

fotó: Orosz Tamás

Sok hibát kell kijavítanunk rövid idő alatt

   

Így kommentálta Marcel Rodman vezetőedző a DVTK Jegesmedvék gyetvai vereségét.

“Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, valamilyen oknál fogva a gyetvaiak ellen sosem tudjuk a legjobbunkat nyújtani. A kezdésünk rendben volt, helyzeteket alakítottunk ki, kontroll alatt tartottuk a játékot. A folytatásban viszont nem támadtuk eléggé agresszívan az ellenfél kapuját, a sajátunknál pedig több rossz döntést is hoztunk. A végeredmény csalódás a számunkra, sok hibát kell kijavítanunk rövid idő alatt, mert sorra jönnek a fontos meccsek.”

Extraliga, 2020. jan. 6., hétfő.
Petrik: 89,7% (Bátory)
K
Rajna: 89,2% (Adorján)
Chovan, Golian, Gaspar, Sisovsky, Zuzin
1
Gőz, Vandane, Harrison, Galanisz, Magosi
Fekiac F., Andersons, Král, Podesva, Scurko
2
Ross, Dudas, Ritó, Vas, Beauvillier
Turan, Jendrol, Török, Valent, Cacho
3
Szirányi, Vojtkó, Beach, Tousignant, Rodman
Gachulinec, Lalík, Cenka, Fekiac V., Luptak
4
Láda, Miskolczi, Farkas, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:45 MIS Rodman Beach Ross
1-1 10:30 DTV Luptak Andersons
1-2 18:01 MIS PP Rodman Ross Beauvillier
2-2 22:02 DTV Gaspar
3-2 32:40 DTV PP Chovan Gaspar
3-3 37:07 MIS PP Vas Galanisz Vandane
4-3 48:21 DTV Cacho Sisovsky
5-3 59:00 DTV EN Cacho Chovan Sisovsky
39 Kapura lövések száma 29
14 Kiállításpercek 14

Így győzte le a Gyetva a DVTK Jegesmedvéket

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum