Svédország?Finnország 3-2

   

Hiába vezettek kétszer is a finnek, a svédek lettek a junior-világbajnokság bronzérmesei.

Őszinte rohanással kezdődött a meccs, az első shift alatt összesen négy komolyabb helyzetet jegyezhettünk fel, a finnek háromszor tesztelték Alnefeltet, a svédek egy kontrából kis híján megtréfálták Annunent. A meccset a finnek kezdték jobban, aminek meg is lett az eredménye, Kim Nousiainen félfordulatból eleresztett gyönyörű centerezése Patrik Puistola korcsolyáján változtatott irányt és becsúszott az éppen mozgásban lévő svéd kapus lábai között. Bár a felek igyekeztek vigyázni egymásra, a meccs tehát nem volt durva, az első harmadban mégis sok volt a kiállítás, összesen 5 darab kétperces kiállítást osztottak ki a játékvezetők. Az egyik előnyükből a svédek ki is egyenlítettek, a torna legponterősebb bekkje, Rasmus Sandin révén. A harmad jó tempóban haladt előre, nemigen lehetett álló játékost látni a pályán. A rohanásban azonban benne volt a hiba is, egy perccel a harmad lefújása előtt Matias Maccelli fülelt le egy felelőtlen keresztpasszt a támadóvonal magasságában, kilépett és magabiztosan értékesítette a ziccert, amivel Finnország visszavette a vezetést, 2-1.

A második harmadra maradt a nagy tempó és a viszonylag sok kiállítás, a játék képe annyiban változott, hogy a svédek egyértelműen átvették az irányítást. Előbb a fiatalok mutattak be szebbnél szebb akciókat, Lucas Raymond cselei különösen szemkápráztatóak voltak, majd Hugo Gustafsson lőtt kapuvasat, de a gólokra sem kellett sokat várni. A 31. percben a svédek elmentek 2-1-ben, Hoglander lövését még fogta Annunen, de a kipattanóra érkezett Samuel Fagemo, aki már nem kegyelmezett. Nem egészen 3 perccel később pedig Linus Oberg szaladt el a jobbszélen, szorongatott helyzetben, mínuszos szögből tette kapura a korongot, de a finn kapus lustán zárta a rövidet, így a lába között átcsúszott a korong, ami végül a bal mamutjáról pattant a hálóba. A svédek is növelhették volna az előnyt, a finnek előtt is adódtak egyenlítési lehetőségek, az eredmény azonban nem változott, 3-2-es svéd előnnyel kezdődött az utolsó 20 perc.

A nyomás valamelyest enyhült a harmadik játékrészben, amit jól jelez, hogy az első tíz percben három kiállítást is büntetlenül hagytak a háromkoronások, akik ezalatt 75 másodpercig kettős előnyben is játszhattak. A szorításból kijőve a finnek átvették az irányítást, veszélyesebbnél veszélyesebb akciókat vezettek, érett a finn gól. Ezzel együtt pedig a hangulat is egyre paprikásabb lett, rendszeressé váltak a kapuk körüli csetepaték, majd mezőnyben is egyre többször találták meg egymást a játékosok. A kekeckedések a finnekből vettek ki többet, bár továbbra is domináltak, az utolsó 5 percre érezhetően csökkent a finn nyomás. Az utolsó másfél percben még egy utolsó rohamot indított Finnország, Alnefelt kapus bravúrt bravúrra halmozott. 66 másodperccel a vége előtt a finnek időt kértek és lehozták a kapusukat. A korong innentől már csak a svédek védőharmadban tartózkodott, ám a nyomást és a létszámfölényt nem sikerült gólra váltani. Svédország 3-2-re nyert, ezen a tornán a csoportkörben és a bronzmeccsen is legyőzte nagy riválisát.

2020 IIHF World Junior Championship
Fotó: Matt Zambonin/HHOF-IIHF Images

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum