Kazahsztán?Németország 4-1

   

A kazahok kiharcolták a harmadik mérkőzést a junior-világbajnokság kieső körében, Nurek kapus és a két gólig jutó Alekszandrov vezetésével nyertek a Stützle-t nélkülöző németek ellen.

A csütörtöki játéknaphoz hasonlóan magához képest gyengébben kezdte a megbetegedett Stützle nélkül felálló Németország a kiesési kör második mérkőzését. Az első meccsen ez még nem került sokba, szombaton azonban Kazahsztán jobban élt a lehetőséggel és már az ötödik percben megszerezte a vezetést. Vlagyiszlav Szajko ment el a szélen, két német játékos szorításában is megtartotta a korongot, mi több, még át is tudta azt tenni a túloldalon érkező Sztanyiszlav Alekszandrovnak, aki a hátvéd Alexander Dersch mellett és a kapus Hendrik Hane válla fölött is átemelte a korongot, egy tanítani valóan szép fonákkal. Támadásban maradt Kazahsztán, a németek a játékrész második felére vették át az irányítást, de egy egyébként szépen megjátszott előnyből, majd szólóból sem tudtak betalálni.

Ezek után kíváncsian vártuk, mit húznak elő a második harmadra a németek, akik csütörtökön 19-3 nyerték a kapura lövéseket ebben a periódusban. Helyzetüket nem könnyítette meg, hogy már korán hátrányba kerültek egy támadóharmadban elkövetett szabálytalanság miatt. A hátrányos védekezésük két percen át kiválóan működött, ám amint kiegészültek, jött egy védelmi megingás, amit a kazahok Oleg Bojko révén ki is használtak. A gól láthatóan megfogta a németeket, miközben a kazahok egyre nagyobb önbizalommal játszottak. Továbbra is klasszis különbség volt a két csapat emberelőnyös játékában, de a játékszervező képességéről és lézerpontosságú passzairól híres 17 éves csatárfenomén Stützle hiányában ez gólokban nem mutatkozott meg, és a kazahok számára csak ez volt a fontos. A németek az utolsó öt percet nagyon megnyomták, egyenlő létszám mellett is percekre be tudták szorítani a harmadukba ellenfelüket. A kaotikus helyzetek egész sorát azonban Vlagyiszlav Nurek kapus vezetésével sikeresen túlélte a kazah csapat.

A harmadik harmad elejét megnyomta a német csapat, Nurek többször is csodával határos módon tudott hárítani, így gól nélkül maradtak a németek. A túloldalon viszont Sztanyiszlav Alekszandrov ezen a napon megállíthatatlan volt: a második percben szó szerint átbukdácsolt a komplett német védelmen, majd középtávolról, a kapussal szemben, álló helyzetben, némileg előredőlve lőtte meg saját maga második, csapata harmadik gólját, 3-0-ra vezetett Kazahsztán. A németek küzdöttek becsülettel, de csatáraik egyszerűen besültek szombaton. Hat perccel a vége előtt az egyik utolsó lehetőséget harcolták ki maguknak a németek ahhoz, hogy valahogy mégis visszajöjjenek a meccsbe, a kétperces fór alatt még a kapusukat is lehozták, ám ez sem segített. Hane már nem jött vissza akkor sem, amikor a kazah válogatott kiegészült, ezt pedig Gyenyisz Csaporov használta ki, aki az üres kapuba kotorta a korongot. Az eset előtt Nurek óriásiakat spárgázva védett, az egyiknél meg is húzódott a lába, de a shutout reményében vállalta a további játékot. Ez végül a heroikus küzdelem ellenére sem jött össze, a németek másfél perccel a rendes játékidő vége előtt megszerezték a becsületgólt Luis Schinko révén, kialakítva a 4-1-es végeredményt.

Győzelmével Kazahsztán visszavágott a csütörtöki 4-0-s vereségért és kiegyenlítette a párharcot, melynek a mindent eldöntő harmadik összecsapását vasárnap délelőtt 11-től rendezik.

2020 IIHF World Junior Championship

fotó: Andrea Cardin/IIHF

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum