Nagy diadal után érkezik Fehérvárra a Znojmo

   

Az új év első napján a csehek 7-2-es csapást mértek a Linzre akkor, amikor a magyar EBEL-csapat 8-2-re kikapott a Viennától.

Jelentősen különböző hangulatban készülhetnek a Raktár utcában esedékes összecsapásra a felek. Legalább egyvalami ugyanakkor így is a Hydro Fehérvár AV19 mellett szól: miután az első két egymás elleni meccset elbukta az aktuális alapszakaszban, harmadjára idegenben tudott nyerni hosszabbításban. Ez sem történt régen, a 4-3-as siker az utolsó előtti óévi játéknapon, december 28-án jött össze Andrew Sarauer jóvoltából. A Znojmo összességében kiváló időszakon van túl, hiszen bár a grandiózus Linz-verés előtt nemcsak a Volántól, de a Bécstől is kikapott, november végétől december végéig volt egy 11 meccses pontszerző sorozata, ami a táblázat harmadik helyéig repítette. A Fehérvár idegenbeli sikerszériája ezzel szemben Bécsben drámai véget ért, miközben a hazai pályája mostanában nem “viselkedik” ördögkatlanként: utoljára december 8-án sikerült nyerni itthon a Graz ellen. Egy szó, mint száz, igen fontos lenne behúzni a 3 pontot egy önbizalomnövelő és szurkolóboldogító mérkőzésen. A klub hivatalos videós előzetesében Hannu Järvenpää vezetőedző mellett Szabó Krisztián nyilatkozott.

Hydro Fehérvár AV19–Znojmo 4-0

   

Hannu Järvenpää csapata jól reagált a bécsi vereségre és győzelmével fellépett a nyolcadik helyre a tabellán.

Erősen kezdett a Fehérvár, egy kapu előtti kavarodásban Kóger kis híján a vezetést is megszerezte, ám nem tudta átgyötörni a pakkot Grohon. Maradt a lendület, Yogan szólózott, ismét a vendégkapus lett a végállomás. A vendégek az elején főleg kontrákból veszélyeztettek: a 3. percben a kiugró Lucianit csak szabálytalanul sikerült megállítani. A büntetőt Ouzas hárította. A meccs iramára nem lehetett panasz, Szabó Krisztiáné volt a következő lehetőség, az utolsó pillanatban utolérték a bekkek. Közben a védekezésre is figyelni kellett, a csehek villámgyorsan mentek át ellentámadásba. Egy saját harmadban eladott koronggal Svoboda szólózhatott, Ouzas kisegítette a hibázó hátvédjét. A játékrész második fele egy-egy kiállítással indult, a parádézó kapusoknak hála továbbra is várni kellett az első gólra. A négy a négy elleni játék után hazai emberelőny következett. Yogan többször is megszerezhette volna a vezetést, egyszer az üres kapuval állt szemben, nem ért célt. Az első húsz perc szórakoztató hokit hozott, rengeteg kapura lövéssel és helyzettel, remekelő kapusokkal.

A szünet után sem lassítottak a csapatok. Szita Donátra rájárt a rúd, pár napja Bécsben kapott egy hatalmas csomagot, most Miklis lökte szabálytalanul a palánkra. Az emberelőny hamar kettőssé alakult. Bő egy percig 5 a 3-ban támadott a Volán, Yogan mellészálló lövésénél többre azonban nem futotta. Ami nem ment előnyből, sikerült egyenlő létszámban. A 24. percben Anze Kuralt bekotorta a vezető gólt (1-0). A játékvezetők videóztak, majd szabályosnak ítélték a találatot. Egy percre rá jött egy újabb emberelőny, ez már jobban sikerült, Stipsicz kipattanójából Reisz megduplázta az előnyt (2-0). A két gól hatására még jobban felpörgött és beszorította ellenfelét a Fehérvár. A csehek ezt nehezen viselték, Miklis durvasága után újabb létszámfölény következett. Nem sikerült megszerezni a harmadikat. Maradtak a jégen a speciális egységek, csak fordított szereposztásban. Zsinórban két Znojmo-emberelőnyt sikerült kivédekezni, a védelem jól blokkolt, Ouzas magabiztosságot sugárzott a kapuban. Az utolsó percre is bőven jutott izgalom, két újabb Ouzas-bravúrral sikerült megőrizni a kétgólos előnyt.

Remekül indult a záró harmad: Sarauer passzát Erdély Csanád emelte a hálóba (3-0). Kuralt és Sárpátki bolondította a vendég védelmet, utóbbi a kapu torkában centikkel maradt le a korongról. Jöttek előre a csehek, de egyre kisebb meggyőződéssel. A továbbra is remekelő Ouzas a maradék kedvüket is elvette. A fókusz a védekezésen volt, okosan őrizte előnyét a magyar EBEL-csapat és ha lehetősége adódott rá támadásba lendült. Ez a játékrész merőben más hokit hozott, mint az első kettő, Kógerék pörgették a perceket. Az 54. perben végleg eldőlt a mérkőzés: Campbell a kék vonal előtt elcsípett egy átadást, majd a felsőbe bombázott (4-0). Szita kétperces kiállítása csempészett még némi izgalmat a meccsbe. Erdély és Sarauer emberhátrányban is megugrottak, utóbbit csak szabálytalanul tudták megállítani. A büntető azonban kimaradt. A maradék időben a látványra is figyeltek Yoganék. Végül tökéletes estét zártak, a 36 lövést hárító Ouzasnak is összejött a shutout.

avszno-20200103

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Úgy gondolom, a végeredmény hazudik egy kicsit

   

Adam Sedlák, a Znojmo védője és Hannu Järvenpää, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője értékelte a két csapat mérkőzését.

EBEL, 3042 néző. Játékvezetők: Baluska, Nikolic, Nedeljkovic, Gatol.
Ouzas: 100% (Kornakker)
K
Groh: 89,7% (Jonas)
Tikkanen, Caruso, Erdély, Sarauer, Kóger
1
Sedlák, Tansey, Svoboda T., McRae, Luciani
Stipsicz, Szabó B., Szita, Girard, Yogan
2
Miklis, Sova, Berisha, Flick, Bowles
Campbell, Busenius, Kuralt, Timmins, Sárpátki
3
Stehlík, Boruta, Gago, Cesik, Bartos
Kiss, Lehtonen, Reisz, Szabó K.
4
Oscadal
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:56 FHA Kuralt Lehtonen
2-0 24:46 FHA PP Reisz Timmins Stipsicz
3-0 40:35 FHA Erdély Sarauer
4-0 53:35 FHA Campbell Reisz Szabó K.
39 Kapura lövések száma 36
8 Kiállításpercek 14

Így győzte le a Fehérvár a Znojmót

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum