Mayer Péter: Ez a teljesítmény nem a semmiből jött

 

Másodszor vehetett részt a rangos Modo Kupán a magyar U16-os válogatott, és meg is nyerte azt. Mayer Péter vezetőedzőt kérdeztük.

Nem akármilyen bravúrt hajtott végre a serdülőválogatott, hiszen az ellenfelei a legjobb svéd és finn utánpótlásműhelyek voltak a Sedin ikrek nevéhez fűződő tornán. A sorozat ráadásul baljós előjelekkel kezdődött. “Az átszállásnál derült ki, hogy a két kapusunk, valamint az egyik mezőnyjátékosunk teljes felszerelése, továbbá az összes ütőnk más irányba ment, mint mi ? idézte fel az eseményeket blogunknak Mayer Péter vezetőedző. ? A légitársaságnál annyit tudtak ígérni, hogy 24 óra múlva megkapjuk a csomagokat. Addig azonban már mérkőzések is vártak ránk, azaz kérdéses volt, hogy egyáltalán ki tudunk-e állni. A Modónál rendkívül segítőkészek voltak, így a kapusok felszerelését össze tudtuk legózni az ő szertárukból. Közben a mi stábunk tagjai egy helyi hokisboltban keresték a srácoknak megfelelő méretű ütőket, hogy legalább egy legyen mindenkinek. Aki játszott már jégkorongot, tudja, hogy a hokisoknak mennyire fontos a saját botjuk, így azt hiszem, mindenki érezheti, milyen nehézségekkel vágtunk neki a tornának.?

Az első nap nem is sikerült jól, ám utána a csapat egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, és végül a döntőt is behúzta. “Az első meccs 1-4 lett, de nem a felszerelések körüli problémák miatt kaptunk ki. A tavaly ezüstéremig jutott csapatból négyen voltak itt, 15 játékos most játszott először ezen a szinten. Az már az első perctől látszott, hogy ez a társaság nem fog panaszkodni, kifogásokat sorolni, inkább a megoldásokat keresték. Már a második meccsünk is sokkal jobban nézett ki, és ahogy haladtunk előre, egyre inkább összeállt a csapat játéka. A negyeddöntőtől kezdve egészen kitűnően játszottunk, sokat javultunk fegyelmezettségben, ütőkezelésben, döntéshozatalban is. A lehető legjobbkor, a rájátszásra került minden darabka a helyére, így sikerült végül elhódítani a trófeát. Ez a teljesítmény nem a semmiből jött. Már a kaposvári négy nemzet tornán, majd a debreceni felkészülési meccseken is látszott, hogy remek csapat alakult ki, amely gyorsan fel tud nőni a feladathoz.?

Jól mutatja a gárda erejét, hogy nem egy-két kiemelkedő teljesítmény, hanem igazi csapatmunka révén jutottak a csúcsra, hiszen majd minden játékos szerzett pontot a torna során. “Ez valóban így volt, egy hokist sem tudnék említeni, aki kudarcot vallott volna. Minden mérkőzésen volt 3-4 olyan hokisunk is, aki az adott pillanatban valami pluszt tett hozzá a csapat teljesítményéhez, és ez volt a siker záloga. Az egyik találkozón tökös, rakkolós, kapu előtti adok-kapokból kotortuk be a korongot a kapuba, a másikon a gyors csatáraink léptek ki 2 az 1 ellen vagy szólóban. A döntőben a kapusunk nyújtott abszolút top teljesítményt, amely nélkül nem győzhettünk volna. A gépezetben minden fogaskeréknek meg volt a helye, és végül jól is működött az egész. A helyi szakemberek sorra gratuláltak nekünk, szinte mindannyian azt mondták, hogy jó helyre került a kupa, a legjobb formában lévő csapat győzött. Ez nagy elismerés, mert egészen kitűnő csapatokkal játszottunk, és ha tízszer lemegy a torna, valószínűleg tíz különböző végeredmény jön ki. De most mi voltunk a legjobbak. Külön öröm, hogy a szakmai vélemények alapján Hegedüs Levente lett az All Star-csapat kapusa és a torna MVP-je is. Összességében ez hatalmas csapatmunka volt, így az elismerés kijár mindenkinek.?

A torna eseményeit taglaló beszámolónkért ide kattinthat, aki még nem olvasta azt. Az alábbi fotókon Daniel Sedint is felismerhetik nyájas olvasóink.

modo2

modo3

modo1

modo4

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 21., vasárnap
VB 15:20 GERHUN 7-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 15:20 SLOSVK 0-1VÉGE
VB 19:20 CZESUI 2-4VÉGE
VB 19:20 USAFRA 9-0VÉGE
  • SPORT 2
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 
VB 19:20 CANGER 
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum