Az alapszakasz utolsó DAB–Fradi meccse jön

   

Különleges pár lett ez az idén, az Újváros minden alkalommal szerzett pontot vagy pontokat a címvédőtől.

Az Acélbikák egyfajta mumusává váltak az FTC-Telekomnak. Azzal kezdődött, hogy elsőre 3-1-es győzelmet arattak Pesterzsébeten, majd a visszavágón is csak hosszabbításban adták meg magukat. Túlórába torkollott a harmadik összecsapás is, amelyet szintén a zöld-fehérek húztak be nagy nehézségek árán. Mindez nem egészen két héttel ezelőtt történt. A győzelmek aránya ilyenformán 2-1 a Fradi javára, ami viszont a pontokat illeti, azokból 5-öt tett el a DAB, és csak 4-et a bajnok. A negyedik mérkőzés előtt egyik gárda sincs hatalmas formában, bár a zöldeket bizonyára feldobta, hogy ötödik nekifutásra is legyűrték az UTE-t. Az Acélbikák ezzel szemben két egymást követő meccs után jöttek le vesztesen a jégről, igaz, a DEAC ellen már sokkal jobban játszottak, úgy tűnik, kiheverték a liláktól kapott kilencest. Összességében ezúttal is nagyon intenzív támadójátékra számíthatunk az FTC-Telekom részéről, és feltehetően sok fog múlni Garret Hughson kapuson és az újvárosi védőmunkán is. Egy újabb bravúrgyőzelem okvetlenül nagyot lendítene a DAB szekerén, amely debreceni vereségével az 5. helyre csúszott a tabellán.

ftcdab-190929

fotó: FTC-Telekom

DAB–FTC-Telekom 1-6

   

A címvédő ferencvárosiak a két csapat szezonbeli negyedik mérkőzésén először gyűjtötték be a három pontot.

A mérkőzés gyakorlatilag FTC-emberelőnnyel indult, miután a 15. másodpercben Mazureket kiküldték botfogásért. A fórral nem éltek a zöld-fehérek, sőt Somogyi veszélyes akciót vezethetett emberhátrányban. A kiegészülés után egy perc sem telt el, amikor Sarcia ült ki a ferencvárosiaktól. A 7. percben megszerezték a vezetést a vendégek: Tóth Adrián a kapu előtt üresen érkező Nagy Gergőnek passzolt, a csapatkapitány pedig betalált Hughsonnak. A harmad felénél Switzer emberhátrányos szólójánál kellett bravúrral spárgáznia a DAB kapusának. A játékrész végén a harmadik újvárosi fór sem hozott érdemi ziccert. A kimaradt 5 a 4 elleni lehetőségek megbosszulták magukat: a büntetőpadról visszatérő Karmeniemi kék vonalas lövéséből semmit sem látott Hughson, kétgólosra nőtt az FTC-Telekom előnye.

A második felvonás áthúzódó ferencvárosi emberelőnnyel indult. A vendégek éltek is vele: Pulli kék vonalas lövését még védte a hazai hálóőr, ám Tóth Adrián közeli duplázásával szemben tehetetlen volt. Nem sokkal később a Dunaújváros kihagyott egy fórt. A hazai szépítés a meccs felénél jött el, amikor Somogyi Balázs közelről bekotorta a korongot Arany Gergely kapujába.

A harmadik húsz perc óvatosabb játékkal kezdődött, ám aztán felgyorsultak a csapatok. Az 52. percben emberelőnybe került az FTC-Telekom, amit gyorsan ki is használt, miután a korongjáratás végén Switzer a pattogó korongot közelről belőtte. A végjátékban Tóth Adrián talált be Pavuk kapu mögüli passzából, 40 másodperccel később pedig Switzer lőtt emberelőnyös gólt. A legvégén Kulmala keresztvasat lőtt egy emberhátrányos szóló során.

Az FTC-Telekom 6-1-re győzött, a Dunaújvárosi Acélbikák a két csapat szezonbeli negyedik mérkőzésén először nem szereztek pontot.

dabftc-NG0_8184

fotó: Nagy Gergő/DAB

Erősen kezdtünk, jó tempót diktáltunk

   

Mestermérleg a Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom mérkőzés után.

Miroslav Ihnacák, Dunaújvárosi Acélbikák: “A harmadik játékrészben volt esélyünk, hogy felzárkózzunk, de nem éltünk a lehetőségeinkkel, a Fradi negyedik gólja után pedig érdemben véget ért a meccs.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Erősen kezdtünk, jó tempót diktáltunk, hamar sikerült vezetést szereznünk. A speciális játékhelyzetekben remekül teljesítettünk, hét emberhátrányból egy gólt sem kaptunk, négy előnyből hármat kihasználtunk, ez jelentette a nagy különbséget a javunkra.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Pálkövi, Horváth.
Hughson: 86,0% (Pinczés B.)
K
Arany: 97,7% (Nagy K.)
Vuorijarvi, Kovács B., Dansereau, Azari, Mazurek
1
Karmeniemi, Pulli, Németh A., Nagy G., Tóth A.
Lendák, Baker, Silló, Somogyi B., Turcotte
2
Hegyi, Sarcia, Switzer, Pavuk, Kulmala
Dósa, Hruby, Pinczés O., Németh P., Kovács E.
3
Boros, Tóth Gergely, Tóth Richárd, Roczanov, Tóth Gergő
Ráduly, Gebei, Tamás
4
Jászai, Tóth Renátó, Pozsár
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:08 FTC Nagy G. Tóth A.
0-2 17:47 FTC Karmeniemi Nagy G. Németh A.
0-3 20:43 FTC PP Tóth A. Pulli Kulmala
1-3 29:10 DAB Somogyi B. Turcotte Silló
1-4 51:55 FTC PP Switzer Tóth A.
1-5 56:13 FTC Tóth A. Pavuk Switzer
1-6 56:53 FTC PP Switzer Tóth A. Kulmala
43 Kapura lövések száma 43
8 Kiállításpercek 14

Szétzilálta az Acélbikákat a Fradi

 

A DAB–FTC-Telekom rangadó összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum