Eddig tartott az oroszok nagy-nagy boldogsága

 

Kanada kiütése után az amerikaiakkal már nem bírtak, három meccs után az utolsó helyen állnak a csoportjukban.

Újabb csúcsrangadót játszottak a csehországi elit junior-világbajnokság csoportkörében. Ami Kanada ellen összejött Oroszországnak, abból semmi sem sikerült az USA ellen. Ehhez kellett egy jó kapus az ellenfélnél Spencer Knight személyében, akiről lényegesen kevesebb lepattanó jött ki, mint előző nap a kanadaiakról. A túloldalon is remekül zárt az orosz védelem, jó 35 percig nem esett gól a mérkőzésen. Végül egy kiállítás törte meg a csendet, ez olyan jól sikerült, hogy az amerikaiak 6 másodperc alatt – immár egyenlő létszám mellett – duplázni tudtak, és 2-0-s vezetésre tettek szert. Ez rekordbeállítás a junior-vb-k történetében. A meccs a harmadik harmad elején dőlt el, amikor az amerikaiak a harmadik gólt is megszerezték. Az oroszok nem egészen két perc alatt szépítettek, ám többre már nem futotta, az USA nyert 3-1-re.

A Svájc és Szlovákia ellen vívott szorosabb csaták után Kazahsztán nem tudott jelentősebb ellenállást kifejteni Finnország ellen. Csak az első harmad alakult szorosan, ekkor 2-1-re vezettek a finnek, a második szünetre már 4-1-es állás mellett vonultak a felek, a vége 7-1 lett. Az első számú center, Rasmus Kupari hiányában a Tappara fiatal szélsője, Patrik Puistola lépett előre, akinek három meccs után 7 pontja van. Ennél is fontosabb, hogy a pontok szinte minden sortól érkeznek, összesen 17 játékos volt már eredményes. A harmadik vereség azt is jelenti Kazahsztán számára, hogy biztosan a kiesés ellen fognak harcolni.

A másik csoportban korántsem ennyire egyértelmű a helyzet. Olyasmire nem nagyon emlékszünk, hogy Kanada két meccs után kieső helyen álljon, márpedig az esti USA–Oroszország előtt ez volt a helyzet a pocsék gólkülönbségük miatt. Most az orosz válogatott az utolsó az IIHF hivatalos táblázata szerint, a csehek és a németek a második, illetve a harmadik pozíciót foglalják el, Kanada a negyedik. Ez a helyzet hétfő estére alaposan megváltozhat: Németország Kanadával, Csehország az USA-val játszik, Oroszország pihen.

Továbbra sem tudni, hogy Alexis Lafreniere visszatérhet-e a tornán, az MRI-felvételeket Calgaryban elemzi az orvosi stáb. Közben a játékos mankó nélkül jelent meg csapata vasárnapi edzésén, ami jó hír, az viszont kevésbé, hogy a németek ellen egészen biztosan nem lép pályára. A baj nem jár egyedül, nem Lafreniere az egyetlen, aki kihagyni kényszerül a meccset, eltiltás miatt így tesz Joe Veleno is, akit fejelés miatt vettek ki a sorból. Veleno körül régóta nagy a hype, a Jégkorongblog négy és fél éve írt róla először, azóta folyamatosan ott van a kanadai utánpótlás élvonalában. A kanadai válogatottnak Oroszország ellen kevés dolog ment igazán, az emberhátrányok kivédekezése ezek közé tartozott, amiben kulcsszerepe volt a csatárnak, így a kiesése érzékeny veszteség az előnyöket a legjobban kihasználó német csapat ellen. Az A csoportban a svédek sorozatban 51. csoportmeccses győzelmükre hajtanak Kazahsztán ellen, míg este Svájc és Szlovákia feltehetően arról dönt, hogy melyikük végez csoportja 3. és 4. helyén.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 6., kedd
EL 18:30 FTCGYE 2-3 HVÉGE
BL 19:00 LULJUK 
    • SPORT 2
december 7., szerda
U20 16:30 HUNJPN 3-4VÉGE
BL 17:30 MHKZUG 
    • SPORT 2
MK 18:40 BJADAB 4-3VÉGE
december 8., csütörtök
U20 17:00 HUNJPN 5-3VÉGE
MK 18:30 FTCUTE 2-2VÉGE
SHL 19:00 RBKVLH 
    • SPORT 2
december 9., péntek
EL 17:30 BRASCC INFO
EL 18:30 DABFTC INFO
EL 18:30 MISDEB INFO
EL 18:40 BJAUTE INFO
december 10., szombat
SHL 15:15 RBKSKE 
    • SPORT 2
AL 19:00 FTCSZG 
AL 21:00 ETODBF 
december 11., vasárnap
VB20 13:00 HUNDEN 
EL 17:30 SCCGYE 
ICEHL 17:30 AVSPUS 
EL 17:40 BJAMIS 
AL 18:00 WRMASP 
EL 18:00 UTEFTC 
EL 18:30 DEBDAB 
AL 20:00 LHLIKO 
december 12., hétfő
VB20 16:30 HUNKAZ 
Partnerünk
Archívum