Eddig tartott az oroszok nagy-nagy boldogsága

 

Kanada kiütése után az amerikaiakkal már nem bírtak, három meccs után az utolsó helyen állnak a csoportjukban.

Újabb csúcsrangadót játszottak a csehországi elit junior-világbajnokság csoportkörében. Ami Kanada ellen összejött Oroszországnak, abból semmi sem sikerült az USA ellen. Ehhez kellett egy jó kapus az ellenfélnél Spencer Knight személyében, akiről lényegesen kevesebb lepattanó jött ki, mint előző nap a kanadaiakról. A túloldalon is remekül zárt az orosz védelem, jó 35 percig nem esett gól a mérkőzésen. Végül egy kiállítás törte meg a csendet, ez olyan jól sikerült, hogy az amerikaiak 6 másodperc alatt ? immár egyenlő létszám mellett ? duplázni tudtak, és 2-0-s vezetésre tettek szert. Ez rekordbeállítás a junior-vb-k történetében. A meccs a harmadik harmad elején dőlt el, amikor az amerikaiak a harmadik gólt is megszerezték. Az oroszok nem egészen két perc alatt szépítettek, ám többre már nem futotta, az USA nyert 3-1-re.

A Svájc és Szlovákia ellen vívott szorosabb csaták után Kazahsztán nem tudott jelentősebb ellenállást kifejteni Finnország ellen. Csak az első harmad alakult szorosan, ekkor 2-1-re vezettek a finnek, a második szünetre már 4-1-es állás mellett vonultak a felek, a vége 7-1 lett. Az első számú center, Rasmus Kupari hiányában a Tappara fiatal szélsője, Patrik Puistola lépett előre, akinek három meccs után 7 pontja van. Ennél is fontosabb, hogy a pontok szinte minden sortól érkeznek, összesen 17 játékos volt már eredményes. A harmadik vereség azt is jelenti Kazahsztán számára, hogy biztosan a kiesés ellen fognak harcolni.

A másik csoportban korántsem ennyire egyértelmű a helyzet. Olyasmire nem nagyon emlékszünk, hogy Kanada két meccs után kieső helyen álljon, márpedig az esti USA?Oroszország előtt ez volt a helyzet a pocsék gólkülönbségük miatt. Most az orosz válogatott az utolsó az IIHF hivatalos táblázata szerint, a csehek és a németek a második, illetve a harmadik pozíciót foglalják el, Kanada a negyedik. Ez a helyzet hétfő estére alaposan megváltozhat: Németország Kanadával, Csehország az USA-val játszik, Oroszország pihen.

Továbbra sem tudni, hogy Alexis Lafreniere visszatérhet-e a tornán, az MRI-felvételeket Calgaryban elemzi az orvosi stáb. Közben a játékos mankó nélkül jelent meg csapata vasárnapi edzésén, ami jó hír, az viszont kevésbé, hogy a németek ellen egészen biztosan nem lép pályára. A baj nem jár egyedül, nem Lafreniere az egyetlen, aki kihagyni kényszerül a meccset, eltiltás miatt így tesz Joe Veleno is, akit fejelés miatt vettek ki a sorból. Veleno körül régóta nagy a hype, a Jégkorongblog négy és fél éve írt róla először, azóta folyamatosan ott van a kanadai utánpótlás élvonalában. A kanadai válogatottnak Oroszország ellen kevés dolog ment igazán, az emberhátrányok kivédekezése ezek közé tartozott, amiben kulcsszerepe volt a csatárnak, így a kiesése érzékeny veszteség az előnyöket a legjobban kihasználó német csapat ellen. Az A csoportban a svédek sorozatban 51. csoportmeccses győzelmükre hajtanak Kazahsztán ellen, míg este Svájc és Szlovákia feltehetően arról dönt, hogy melyikük végez csoportja 3. és 4. helyén.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum