Gigantikus pofon után jön Fehérvárra a Linz

   

A nagyszerű idegenbeli sorozat után hazai jégen is vissza kellene találnia a győzelmek útjára a magyar EBEL-csapatnak.

A Hydro Fehérvár AV19 a legutóbbi 4 idegenbeli mérkőzése közül pontosan 4-et nyert meg. Mindenki számára világos, hogy ez nem akármilyen sorozat. De akkor miért van az, hogy a gárda nem tudott előrébb kerülni a 9. helyről? Az ok egyszerű: legutóbbi 3 hazai találkozójukat elveszítették a mieink. Búsongásra persze ezzel együtt sincs sem idő, sem ok, hiszen a középmezőny továbbra is rendkívül sűrű, míg a meccsek gyors egymásutánban jönnek és jönnek. A naptári év utolsó összecsapására az a Linz érkezik a Raktár utcába, amely az ötödik helyen áll ugyan, ám előnye mindössze 6 pont a Volánhoz képest, a különbség tehát bő két óra alatt megfelezhető. A Black Wings ráadásul elképesztően rossz időszakot él, négyet bukott zsinórban, és szombaton beleszaladt egy 8-0-s pofonba Bécsben. (Hogy a Vienna milyen formában van, arról, igaz, Stipsiczék is tudnának mesélni.)  A lényeg az, hogy nem szabadna őket lélegzethez engedni. Némi nehézséget okoz, hogy Yogan, Lehtonen és Szita továbbra sem áll Hannu Järvenpää vezetőedző rendelkezésére. Jó hír viszont, hogy Busenius és Kornakker visszatérhet. A meccsre az ülőhelyek már elfogytak, a Digi Sport által egyébként közvetítendő meccsre kilátogatni készülők ide kattintva találnak fontos információkat. A vezetőedző mellett ezúttal Erdély Csanád nyilatkozott várakozásairól a klub videójában.

Hydro Fehérvár AV19–Linz 3-4

   

Karakteres harmadik harmadot produkálva 1-3-ról egyenlített a magyar EBEL-csapat, a hosszabítást azonban az ellenfél nyerte.

Remek iramban indult a találkozó és később sem lassítottak a csapatok. A továbbra is egysornyi hiányzó nélkül felálló fehérváriaké volt az első komolyabb helyzet: Campbell lövése után a kipattanóra Sárpátki érkezett gólra éhesen. A 6. percben Mihály és Sárpátki kevergettek, a bekkek az utolsó pillanatban beérték őket és tisztáztak. Egy-két alkalommal meghúzta a szélen a Linz is, de ezeket a próbálkozásokat könnyedén hárította Ouzas. A harmad első felében jobb volt a Volán, egy emberelőnyből bő egy percig késleltetett kiállítást csináltak Erdélyék, eldugták a korongot az osztrákok elől. Végül az 5 a 4-et sikerült gólra váltani. Szépen járt a korong, Timmins maradt üresen és a hálóba bombázott (1-0). Hidegzuhanyként jött az egyenlítés 13 másodperccel később. Schofieldről lemaradt a teljes védelem, gyors csiki-csuki után könnyedén emelt a kapuba (1-1). Az egyenlítő találat megfogta a Fehérvárt, átvették az irányítást a vendégek. Ouzas remekelt a kapuban, bravúrjaival tartotta a döntetlent. Egy alkalommal fejen találták, le is kellett cserélnie a sisakot. A hajrára egy linzi emberelőny jutott. A kapu előtti kavarodás végén Fejes kotorta be a kipattanót, megfordítva az állást (1-2). A végére még egy osztrák ziccer maradt, ezt már hárította a fehérvári kapus.

A szünet után támadott a Volán, de jól védekeztek az osztrákok, kevés volt a kapura lövés. A 23. percben Sárpátki bombája kis híján meglepte Kickertet, majd Mihály Ákost szórták ki két percre a játékvezetők. Második emberelőnyét is kihasználta a vendégcsapat: Fejes passzát Florek közelről fonákkal tette a kapuba (1-3). Lebler állította bele szabálytalanul Szabó Bencét a palánkba, fordult a kocka, hazai emberfór következett. Girard egyéni akciója és Sarauer lövése is gólt ígért, mégsem sikerült csökkenteni a hátrányt. A meccs felénél hanyagolták a védekezést a felek, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Az agilisan játszó Girard kiharcolt egy újabb emberelőnyt. A helyzetek megint megvoltak, azonban Kickert megbabonázta a hazai csatárokat. Reisz is kiállt, majd egy rossz felszabadítás után Caruso követte, fél percen át 5 a 3 ellen támadott a Linz. Érdekes jelenet következett, egy lövés után harsant a síp, majd a fehérvári kapuba került a korong, a játékvezetők pedig elsőre gólt ítéltek. A hazaiak reklamálásának hatására végül visszavonták az egyértelműen sípszó után esett találatot. Ez csekély vigaszt jelentett. Az egálos meccsen 40 perc után két góllal vezettek a linziek, főleg a speciális egységük hatékonyabb játékának köszönhetően.

A záró harmadban küzdött tovább a Volán, de keményen beleálltak az osztrákok is. A 43. percben Szabó Krisztián és Erdély összjátéka ígéretesen alakult, Kickert résen volt. Egy kontra végén Girard játszotta magát lövőhelyzetig, ő sem ért célt. A 47. percben végre siker koronázta a próbálkozásokat: Girard passza után Reisz vágta a pakkot a rövid felsőbe (2-3). Florek letarolta Sarauert, mehetett a büntetőpadra. Két percig össztűz alatt volt az osztrák kapu, de Kickert vezérletével ezt is túlélték. Öt az ötben beszorultak a vendégek, folyamatosan dobálták ki tilosra a korongokat. Az utolsó tíz perchez érve kijött a szorításból a Linz, Ouzasnak is akadt dolga. Daráltak tovább Timminsék, de úgy tűnt, hiába. A véghajrában Hannu Järvenpää időt kért, Ouzas lekorcsolyázott. Másfél perccel a vége előtt bejött a húzás: hat az öt elleni játékban Sarauer bombázott a rövidbe (3-3). Támadásban maradtak a fehérváriak, Kickert hibája miatt emberelőnyben kezdhették a hosszabbítást.

A ráadásban közel volt a győzelem, de Kickert eszén nem sikerült túljárni. A büntetőpadról visszatérő Fejes kilépett és eldöntötte az összecsapást (3-4). A Linz ezzel a győzelemmel megszakította négymeccses vereségsorozatát, míg a Fehérvár egy ponttal gazdagodott.

avsbwl

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Szerencsések voltunk, hogy csak 3-1-re vezettek

 

Mestermérleg a Hydro Fehérvár AV19–Linz mérkőzés után.

EBEL, 3200 néző. Játékvezetők: Trilar, Bulovec, Gatol, Kaspar.
Ouzas: 90,0% (Kornakker)
K
Kickert: 90,9% (Stroj)
Campbell, Szabó B., Kuralt, Timmins, Sárpátki
1
Kragl, Finn, Umicevic, Schofield, Lebler
Tikkanen, Caruso, Erdély, Sarauer, Kóger
2
Valach, Wolf, DaSilva, Florek, Kristler
Stipsicz, Busenius, Reisz, Girard, Szabó K.
3
Roach, Matzka, Fejes, Gaffal, Pusnik
Mihály
4
Cijan, Leiler, Brucker
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:21 FHA PP Timmins Campbell Girard
1-1 10:34 EHL Schofield Umicevic Lebler
1-2 18:49 EHL PP Fejes Florek Kristler
1-3 24:49 EHL PP Florek Fejes Brucker
2-3 46:13 FHA Reisz Girard Stipsicz
3-3 58:35 FHA Sarauer Campbell Kóger
3-4 62:02 EHL Fejes Kragl Schofield
33 Kapura lövések száma 40
8 Kiállításpercek 10

Reisz Áron kőkeményen kilőtte a rövid felsőt

 

A Hydro Fehérvár AV19–Linz mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum