A Volán még nem vett el pontot a Znojmótól

   

Az eddigi két találkozót ebben az EBEL-alapszakaszban a csehek nyerték.

A Hydro Fehérvár AV19 némiképp hektikus formát mutat az idényben. Gondoljunk csak a két legutóbbi mérkőzésre. Előbb idegenben verték Erdélyék a bajnoki címvédő Klagenfurtot, majd nagyon simán kikaptak hazai pályán a Vienna Capitalstól. Nem véletlenül mondta magát az 1-6 után rendkívül frusztráltnak Hannu Järvenpää vezetőedző, aki szerint nagyon puha volt a csapata. Az biztos, hogy a Znojmo ellen is csak kemény és éles hokival lehet eredményre jutni, és ez az idén még nem sikerült. A hazai meccs alakult rosszabbul, a kinti szorosabban, de tény, hogy a pontszerzéshez extrák tömkelegére lesz szükség harmadjára. A csehek jelenleg a harmadik helyen állnak, de még nem érezhetik magukat biztonságban a felsőházat illetően, így bizonyára apait-anyait bele fognak adni. A Fehérvár ugyanakkor lassan-lassan lemondhat a legjobb ötről, de a negyeddöntőt lentről is el lehet érni, amihez elengedhetetlen minél jobb formába lendülni a középszakaszra. Ehhez kiváló alapot adhat a rohanás, amelyet ebben az időszakban kell abszolválnia a magyar EBEL-csapatnak. A vezetőedző mellett ezúttal Stipsicz Bence elemezte az ellenfelet a klub videós előzetesében.

Znojmo–Hydro Fehérvár AV19 3-4

   

A fehérváriak sorozatban negyedik győzelmüket aratták idegenben, ezúttal az EBEL-harmadik csehek otthonában nyertek hosszabbítás után.

A Fehérvár Gyenes Dáviddal, Kiss Rolanddal és Péter Andorral kiegészülve utazott Znojmóba, miután sérülések és betegségek miatt nem utazhatott a csapattal Andrew Yogan, Szita Donát, Mikko Lehtonen, Dylan Busenius, Kornakker Dániel, valamint Jonathan Harty. A csapat így is csak 17 mezőnyjátékossal tudott felállni, ami meg is látszott a mérkőzés elején. Ezt kihasználva, az első harmad derekán két gólt is lőtt a cseh csapat, előbb emberelőnyből, majd egyenlő létszám mellett voltak eredményesek. A második harmadra azonban sikerült rendezni a sorokat, és bár továbbra is a hazaiak domináltak, Félix Girard és Mike Caruso révén sikerült egyenlíteni. A harmadik harmadra maradt a hazai fölény, nagy változás volt viszont, hogy ezt a húsz percet emberhátrány nélkül sikerült átvészelni. A Znojmo ugyan ismét megszerezte a vezetést, de az örömük hat percig sem tartott, Girardi második gólját lőtte és hamar egalizált. 3-3 után jöhetett a hosszabbítás, idén a magyar EBEL-csapatnak még idáig sem sikerült idáig eljutni cseh ellenfelével szemben, pedig a csattanó csak ezt követően érkezett. Andrew Sarauer ugyanis a ráadás 40. másodpercében megszerezte a mindent eldöntő gólt és lezárta a meccset. A Volán tehát továbbra is tartja félelmetes idegenbeli formáját, a Dornbirn, a Salzburg és a Klagenfurt után a harmadik helyezett Znojmo otthonában is győzni tudott.

znoavs-191228

fotó: Orli Znojmo

Néha úgy éreztem, mi vagyunk a hazai csapat

   

Hannu Järvenpää, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője nem lehetett elégedetlen csapata znojmói sikerét követően.

“Sok játékosunk hiányzott, a Titánokból kellett elhoznunk srácokat. Viszont sok drukkerünk ideutazott, nagy segítséget jelentettek, néha úgy éreztem, mi vagyunk a hazai csapat. A harmadik harmadban hátrányban voltunk, mégis optimisták maradtunk és visszajöttünk, a hosszabbításban pedig Sarauer kapott egy nagyszerű passzt, és boldoggá tette szurkolóinkat. Az egyik legjobb mérkőzés volt az idényben, önbizalommal várhatjuk a Linz elleni folytatást.”

forrás: nso.hu

EBEL, 3077 néző. Játékvezetők: Berneker, Štolc, Musik, Pardatscher.
Lassila: 80,0% (Groh)
K
Ouzas: 91,4% (Gyenes)
Sedlák, Tansey, Svoboda T., Flick, Luciani
1
Campbell, Stipsicz, Kuralt, Timmins, Sárpátki
Stehlík, Boruta, Berisha, McRae, Bowles
2
Tikkanen, Caruso, Erdély, Sarauer, Kóger
Miklis, Sova, Bartos, Cesik, Beranek
3
Szabó D., Szabó B., Reisz, Girard, Szabó K.
Oscadal
4
Kiss, Péter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:58 ZNO PP Bartos Bowles Stehlík
2-0 11:18 ZNO Bowles Flick Svoboda T.
2-1 28:20 FHA Girard Tikkanen Szabó K.
2-2 35:13 FHA Caruso Kuralt
3-2 46:43 ZNO Boruta Bartos Beranek
3-3 52:18 FHA Girard Stipsicz Szabó K.
3-4 60:40 FHA Sarauer Campbell
35 Kapura lövések száma 20
2 Kiállításpercek 8

Így győzte le a Fehérvár a Znojmót

 

A hivatalos összefoglalóból kimaradt a győztes találat, így azt külön videón mutatjuk meg.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum