A Gyergyó nyilván vissza akar vágni a Vasasnak

   

A piros-kék fiatalok első és eddigi egyetlen idegenbeli győzelmüket Gyergyószentmiklóson szerezték még októberben.

A GYHK és a Schiller-Vasas is vereségből érkezik a vasárnap esti Erste Liga-mérkőzésbe, amely a vendégek számára az utolsó lesz ebben a naptári évben, míg a hazaiakra még vár egy brassói kiruccanás. Azt ugyanakkor nem mondhatjuk, hogy a Gyergyó rossz passzban lenne, mert bár sima vereséget szenvedett a Sportklub ellen, előtte a Román Kupa döntőjébe jutott a Brassó testén keresztül, majd csak hosszabbításban kapott ki ugyancsak a csíkiaktól. Ladányi Balázs együttesének szombaton a Brassó otthonában kellett helytállnia, ez csak részben sikerült, az elrontott második harmad miatt ünnepelhetett nagyobb arányú győzelmet a Corona. Azt saját tapasztalataik alapján tudják a vendégek, hogy a GYHK-t gyors és energiagazdag hokival meg lehet fogni, más kérdés, hogy az elmúlt két hónapban sokat léptek előre a székelyek mind a keretük erősségét, mind a játékuk karakterét tekintve. Emellett a pontokra is nagy szükségük van, mert a jó formába lendült – bár két mérkőzéssel többnél tartó – UTE menet közben megelőzte őket az Erste Liga-tabella hatodik-hetedik helyén. Némi nehézséget jelenthet számukra, hogy a játékvezetőt letaroló Mitch Jonest rendkívül hosszú eltiltással büntette a fegyelmi bizottság. A Schiller-Vasas elsőrendű feladata most már a középszakaszra való felkészülés, amiben persze minden megszerzett pont és kivívott bravúr sokat segíthet nekik.

vasgye

fotó: Schiller-Vasas HC

Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC 3-1

   

A gyergyószentmiklósiak visszavágtak az októberi vereségért Ladányi Balázs csapatának.

A gyergyóiaknál Jordon Cooke, míg a vendégeknél Sági Máté kezdett a kapuban. A 8. percben a Schiller-Vasas gólra váltotta a mérkőzés első emberelőnyét: Csiki Attila lövését még védte Cooke, ám Fliszár Zalán duplázásával szemben tehetetlen volt. A nyitó játékrész folytatásában a Gyergyói HK két emberelőnyt is kihagyott. A második felvonás sokáig nem hozott érdemi eseményt, aztán a 35. percben a hazaiak 35 másodperc alatt megfordították a meccset. Előbb Dmitrij Pesztunov lőtte rá éles szögből szerencsésen a tehetetlen Ságira a korongot – a találat történetéhez hozzátartozik, Pesztunovhoz azután került a korong, hogy Sára Tibor lövése eltalálta Pavel Vorobjov bokáját –, aztán pedig egy 2 az 1 elleni akció végén Péter Zsolt gólra váltotta Ryan Rupert passzát. Kilenc másodperccel a második szünet előtt Rupert kapu mögülről érkező passzát Andreas Valdix belőtte, így 3-1-es állással vonultak pihenőre a felek. A harmadik húsz perc a kiállításokról szólt, a Schiller-Vasas egyszer játszhatott emberelőnyben, három alkalommal pedig páros büntetéseket adtak a játékvezetők, valamint Bobcek kiharcolt magának egy végleges fegyelmit.

A Gyergyói HK 3-1-re nyert, sikerével visszaelőzte az UTE-t a 6. helyért folyó csatában. A GYHK hétfőn Brassóban játszik, a Schiller-Vasas már csak 2020-ban lép jégre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fotó: Gyergyói HK

Így győzte le a Gyergyó a Schiller-Vasast

 

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 950 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Redai, Balla.
Cooke: 95,2% (Szakács)
K
Sági: 91,9% (Fekete)
Góga, Raszulov, Csergő, Péter, Rupert R. J.
1
Inglis, Bukor, Szlama, Székely-Mádai, Turbucz
Bobcek, Ferencz Csibi, Daradics, Pesztunov, Vorobjov
2
Hetényi, Seregély, Csiki, Czakó, Gáspár
Kozma, Nagy Cs., Barabás, Sára, Valdix
3
Surányi, Tornyai, Fliszár, Páterka, Szalma
Orbán, Benedek, Elekes Darabont
4
Farkas, Márton, Pápa
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:17 VAS PP Fliszár Csiki Páterka
1-1 34:01 GYE Pesztunov Vorobjov Sára
2-1 34:36 GYE Péter Rupert R. J. Kozma
3-1 39:51 GYE Valdix Rupert R. J.
37 Kapura lövések száma 21
32 Kiállításpercek 10
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum