A listavezetőhöz utaznak a Jegesmedvék

   

Az éllovas Kassa elképesztő formában van, legutóbbi tíz meccséből tízet nyert. Utoljára azonban éppen a DVTK-tól kapott ki.

Azt a találkozót még november közepén játszották, és a piros-fehérek 3-1-re nyertek a Népkertben. Azóta a HC Kosice mindössze 2 pontot veszített, és legutóbb legyűrte a Slovant is, megerősítve vezető helyét a táblázaton. Panaszra a Jegesmedvéknek sincs okuk, 7 győzelmet gyűjtöttek az említett rangadó óta, és a felsőház tagjaiként az ötödik Poprádra is veszélyt jelentenek. Természetesen továbbra is nagy szükség van arra, hogy bravúrokat mutassanak be, és egy kassai győzelem vagy akár csupán pontszerzés is nyilván az lenne. A két gárda összevetésében a Jegesmedvék egyelőre jobban állnak, mert bár a vereség-győzelem arány 1-1, ám első nekifutásra a Steel Arenából is sikerült elcsenni 1 pontot. A feladat adott, meg kellene ezt cselekedni még egyszer. Olyan játékkal bízvást sikerülhet, amilyen a csapat az utóbbi hetek összecsapásainak zömén produkálni tud.

miskos191117

fotó: Orosz Tamás

HC Kosice–DVTK Jegesmedvék 4-3

   

A miskolci Extraliga-csapat hiába vezetett kétszer, végül büntetőkkel kikapott Kassán.

A mérkőzés nagy iramú játékkal kezdődött, mindkét csapat előtt adódott lehetőség, de a kapusok a helyükön voltak. Egyik gárda sem tudott tartósan dominálni, így a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Az első emberelőnyre a 13. percig kellett várni. A hazaiak játszhattak két percig létszámfölényben, és ezt 32 másodperc alatt ki is használták, miután Hascak egy lecsorgó korongot emelt közelről a hálóba (1-0). Két perc múlva ismét a Kassa került fórba. Ebben ismét a miskolci ketrecbe került a korong, de ezt magas bot miatt nem adták meg a játékvezetők, az előnyt pedig végül kivédekezték a Jegesmedvék. A következő cseréket megnyomta a Kassa, Adorjánnak sorozatban kellett védenie. Az utolsó percben a vendégeknek is voltak veszélyes lövéseik, de ezeket hárította Kosaristan.

A második harmad eleje viszonylag eseménytelenül telt. A 24. percben a miskolciak kaptak lehetőséget az emberelőnyre, amelyben Magosi találta meg korongja útját a rövid sarokba (1-1). Ezúttal a Jegesmedvéknek fújtak be két perc múlva újabb fórt, és ezt is gólra váltották, amikor Magosi egy védővel a nyakán csúsztatott közelről az üresen maradt kapuba (1-2). A 31. percben egyenlítettek a házigazdák. Éppen letelt egy miskolci kiállítás, amikor a kapu mögül kapott passzt Majdan két védő között lőtt kapásból a hálóba (2-2). Újabb két perc elteltével jött a harmadik miskolci gól, ezúttal is emberelőnyben: Galanisz lépett ki és a hosszú sarokba lőtt (2-3). Alig 119 másodperc múlva megkapta harmadbeli negyedik előnyét a miskolci csapat, de ezúttal nem tudtak vele élni. A 38. percben több gócos kakaskodás alakult ki a hazai kapunál, amiből végül kassai emberelőny lett, és talán mondani sem kell, újabb gól: Hascak lőtt oldalról a rövid sarokba egy keresztpasszt (3-3). Bő egy perccel a vége előtt Kveton léphetett ki egyedül, de szólóját védte Adorján. Rögtön ezután elcserélték magukat a Jegesmedvék.

A harmadik játékrész így áthúzódó hazai előnnyel indult, de nem lett belőle gól. Nagy küzdelem alakult ki a jégen, a Kassa támadott többet, de a miskolciak védekezése masszív volt, sőt a támadásról sem mondtak le, így Kosaristannak is volt dolga. Az 55. percben a Jegesmedvék kerültek ismét létszámfölénybe két percre, ám ebben a legnagyobb helyzet egy kassai ziccer volt, de a védők a gólvonalról mentettek. Tíz másodperccel a rendes játékidő vége előtt Beach maradt a jégen egy ütközés után, le kellett támogatni.

A hosszabbításban csak helyzeteket láthattak a szurkolók, gólt nem, így jöhettek a rávezetések. Az első öt kísérletből egy-egy sikeres lövés volt, így a sorozat folytatódott, és
végül a hetedik körben dőlt el Hascak találatával. Így a győzelem a Kassáé lett, de a Jegesmedvék sem lehetnek elégedetlenek a hazahozott egy ponttal.

miskos_20191117_ot

fotó: Orosz Tamás

Buta hibákból sokat ültünk a büntetőpadon

 

Így kommentálta a DVTK Jegesmedvék kassai pontszerzését Marcel Rodman vezetőedző.

“Jól kezdtük a meccset, mi irányítottunk, mégis az ellenfél lőtte az első gólt. Ezt követően elkezdtük kihasználni a lehetőségeinket, így a jó játék mellé gólok is párosultak. Mindkét csapat jól használta ki az emberelőnyös lehetőségeit. Sajnos buta hibákból sokat ültünk a büntetőpadon, egy ilyen erős ellenfél ezt kihasználja. Úgy érzem, hogy mindkét csapat megérdemelt legalább egy pontot. Nagyon sok pozitívum volt a játékunkban, amire tudunk építeni.”

Extraliga, 2019. dec. 28., szombat.
Kosaristan: 90,0% (Skorvanek)
K
Adorján: 88,9% (Rajna)
Cizek, Koch, Majdan, Skokan, Hascak
1
Láda, Vandane, Beach, St. Pierre, Rodman
Slovák, Zelenák, Kveton, Suja, Klhufek
2
Gőz, Dudas, Beauvillier, Vas, Miskolczi
Ruzicka, Repe, Bellus, Rapác, Bortnák
3
Szirányi, Kiss D., Harrison, Galanisz, Magosi
Vrábel, Mily, Jokel
4
Vojtkó, Tousignant, Ritó, Farkas, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:39 KOS PP Hascak Skokan Ruzicka
1-1 24:15 MIS PP Magosi St. Pierre Rodman
1-2 26:18 MIS PP Magosi St. Pierre Beach
2-2 30:12 KOS Majdan Skokan Kveton
2-3 32:34 MIS PP Galanisz Beach Magosi
3-3 37:59 KOS PP Hascak Skokan Kveton
4-3 65:00 KOS GWS Hascak
,36 Kapura lövések száma 30
14 Kiállításpercek 14
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum