Rendkívül fontos lenne legyőzni a Poprádot

   

A DVTK Jegesmedvék rendes játékidős sikerrel 1 pontra megközelítenék tabellaötödik ellenfelüket.

Az utóbbi időszak remek teljesítményének köszönhetően a miskolci Extraliga-csapat ismét beférkőzött a legjobb hatba, vagyis felsőházat, azaz automatikus playoffot érő pozícióban tartózkodik. Keményen meg kellett ezért dolgozni, a november-december fordulóján megtapasztalt hullámvölgy után ötből négy mérkőzést nyertek a piros-fehérek, és ezenközben elhozták a pontokat az Ondrej Nepela-jégcsarnokból, a Slovan otthonából is. A HK Poprad ennél is komolyabb heteket produkált. A tátraiak november 24-én 2-1-re legyűrték a Pozsonyt, majd sorozatban további 8 rendes játékidős diadalt arattak. Ami már-már transzcendens jelenségnek tűnhet: az utolsó siker a széria során egy 2-1 volt megint a Slovan ellen. Sőt: az a csapat, amely utoljára legyőzte őket – november 22-én 2-1-re –, a Kassa volt, ahogyan az is, amely véget vetett a száguldásnak: 0-4 a Poprád szemszögéből december 22-én. A csütörtöki miskolci mérkőzés egyik nagy kérdése tehát az, hogy megviselte-e az ellenfelet a vereség szinte elfeledett ízének ismételt “megkóstolása”. A felek első két meccsét – nem mellesleg – a Poprád nyerte, Magosiékat tehát a visszavágás vágya is fűtheti a várhatóan telt házas miskolci jégcsarnokban.

mispop07

fotó: Bán Olivér

DVTK Jegesmedvék–HK Poprad 3-2

   

A miskolci Extraliga-csapat otthon tartotta a 3 pontot a Poprad ellen.

A mérkőzés elején mezőnyjátékkal szórakoztatták a csapatok a szurkolókat, három és fél percig, az első hazai emberelőnyig egyetlen korong sem ment kapura. A 6. percben Beach lövése a kapuvas környékéről vágódott ki, a játékvezető azonnal jelezte, hogy videós segítséget kér, majd befújta a találatot (1-0). A 10. percben Szirányi emelt középre a kék vonalról, a korong Beauviller testéről pattant a hálóba (2-0). Peter Mikula, a poprádiak edzője azonnal lekapta a jégről második számú kapusát, aki jóformán két lövésből kapott két gólt, és a helyére Vosvrda állt be. Felpörgette játékát a vendégcsapat, a 13. percben Vandas hagyott ki komoly ziccert. A 15. percben a miskolci kapuba került a korong, de a játékvezető kisles miatt nem adta meg a gólt. Egy perccel később a buli után hátra kerülő pakkot Ulrych a kék vonal közeléből bombázta elemi erővel a hálóba (2-1). A hátralévő időben fokozta a nyomást a Poprad, a játék szinte végig a miskolci harmadra korlátozódott. Egy perc volt hátra, amikor hatalmas kavarodás alakult ki a hazai ketrec előtt, de a kék-fehérek végül nem tudták áttuszkolni a játékszert a gólvonalon.

A második harmad első percében Rajnának háromszor is nagyot kellett védenie. A 23. percben a Poprad kihagyta az első teljes emberelőnyét, majd nem sokkal később ugyanezt tette a miskolci gárda is. A 42. percben éppen lejárt a miskolciak büntetése, a jégre visszatérő Beach kapta is a korongot, de szólóját védte Vosvrda. Ezt követően a kanadai támadó összeakaszkodott a szlovák kapussal, de az afférból nem lett kiállítás. Teljes létszámban továbbra is nagyon nyomott a Poprad, Rajnának többször is résen kellett lennie, ám a 36. percben már ő sem tudott segíteni. Ekkor Kralik közelről emelt a kapuvas alá (2-2). Az utolsó percek a kiállításokról szóltak, érezhetően nőtt a feszültség, emiatt sorra alakultak ki a konfliktusok. Már csak 52 másodperc volt vissza, amikor emberelőnyben egy kipattanót Galanisz lőtt közelről az üres kapuba (3-2). A lefújás pillanatában Gőz és Paukovcek kezdte rángatni egymást, amit a magyar játékos meze bánt.

A harmadik játékrész rögtön kakaskodással kezdődött, így 4 a 4 ellen folytatták a csapatok két percig, de ez különösebb esemény nélkül le is pergett. A mérkőzés ezen szakasza szinte átalakult permanens dulakodássá, egymást követték a páros kiállítások, a hoki szépsége zárójelbe került. Az 51. percben kettős előnybe kerültek a vendégek, de nem tudtak vele élni. Hiába játszott fölényben a Poprad, a kapu előtt nem találták a miskolci retesz nyitját. Az utolsó percekben kimaradt két miskolci előny is, de ezzel lepergett a harmad és a meccs, így a szurkolók ezt nem bánták. A Jegesmedvék a sikerükkel 1 pontra megközelítették 5. helyen álló ellenfelüket.

mispop

fotó: Orosz Tamás

Tetszett az energia, amivel játszottunk

   

Vezetőedzők a DVTK Jegesmedvék–HK Poprad rangadó után.

Marcel Rodman, DVTK Jegesmedvék: “Nagyon jól kezdtünk, gyorsan 2-0 lett az eredmény a javunkra. Tetszett az energia, amivel játszottunk, a játékosok jól szálltak be a padról. Utána viszont átvette az irányítást a Poprad, és ekkor nem tudtuk felvenni a ritmusukat. A harmadik harmadba jól álltunk bele, a kettős hátrányban igazi karaktert mutattunk. Nehéz a Poprád ellen játszani, mert kiváló csapat, így ez a győzelem nagyon értékes.

Peter Mikula, HK Poprad: “A mérkőzés elejét elrontottuk, hiszen hamar kétgólos hátrányba kerültünk. Ezután feljöttünk, jól játszottunk, kiegyenlítettünk. A harmadik harmadban nagy esélyt szalasztottunk el, amikor nem használtuk ki a kettős előnyt.”

Extraliga, 2019. dec. 26., csütörtök.
Rajna: 96,6%
K
Nechvátal: 33,3% (Vosvrda: 94,1%)
Láda, Vandane, Beach, St. Pierre, Rodman
1
Kozák, Fabian, Preisinger, Handlovsky, Vandas
Gőz, Dudas, Beauvillier, Vas, Miskolczi
2
Erving, Ulrych, Takác, Zagrapan, Svitana P.
Szirányi, Vojtkó, Harrison, Galanisz, Magosi
3
Tavoda, Magovac, Jacobs, Paukovcek, Karterud
Kiss D., Tousignant, Ritó, Farkas, Kiss P.
4
Bozon, Králik, Palocko Matej, Bjaloncík, Kundrik
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:27 MIS Beach
2-0 09:35 MIS Beauvillier Szirányi Vas
2-1 15:24 POP Ulrych Paukovcek
2-2 35:50 POP Králik Ulrych
3-2 39:08 MIS PP Galanisz Beauvillier Dudas
20 Kapura lövések száma 58
30 Kiállításpercek 30

A DVTK Jegesmedvék–Poprád képei

 

Óriási hibából lőtték az első gólt a miskolciak

   

A DVTK Jegesmedvék–HK Poprad mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum