A kötelezőnek vélt sikereket sem adják ingyen

   

A DVTK Jegesmedvék a ligautolsó Liptószentmiklóst fogadják karácsony előtti utolsó mérkőzésükön.

Ez az a találkozó, amire a laikusok azt mondják, hogy országos 1-es. A miskolci Extraliga-csapat a hetedik helyen áll a táblázaton, míg vasárnapi ellenfele utolsó. A különbség kettejük között 24 pont. Emellett az eddigi két találkozójukon a Mikulás gólt sem tudott lőni Marcel Rodman együttesének, kettőből kettő és összesítésben 8-0 a mérleg ide. Egy számít tehát: nem szabad, hogy elúrhodjon a piros-fehéreken a kevélység. De nyilván tudják ezt a játékosok nélkülünk is. Egyrészt a jégkorong természetéből fakadóan, másrészt azért, mert voltak már szoros csatáik gyengébbek ellen is, gondoljunk csak az Érsekújvár elleni szétlövéses találkozóra két héttel ezelőttről. A Jegesmedvék sima trencséni vereségből érkeznek a népkerti csatába, míg a vendégek a Zámkytól kaptak ki hazai pályán 3-1-re, és egyébként is négymeccses vereségszériában vannak. Ennek a szériának folytatódnia kell, amiről a Miskolc remélhetőleg sérültjei hiányában is képes lesz gondoskodni. Győzelem esetén ismét elérhetővé válik a felsőházat érő 6. hely, annál inkább, hogy az 1 ponttal jobban álló Zólyom a Dukla Trencínhez utazik, és a két gárda formáját látva finoman sem zárható ki, hogy lógó orral távozik majd.

mislmi

fotó: Orosz Tamás

DVTK Jegesmedvék–MHK Liptovsky Mikulás 3-2

   

A miskolci Extraliga-csapat szoros mérkőzésen gyűrte le a sereghajtót.

A mérkőzés eleje inkább küzdelmet hozott, mint szép játékot, és bár a 4. percben a vendégkapuba került a korong, mindez sípszó után történt. A Liptószentmiklós csak a 7. perc környékén kezdett kijönni a szorításból, de nagy nehézséget nem okoztak Rajnának a támadói. A 12. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék, Farkas oldalról lőtt köténygólt (1-0). Gyorsan jött a válasz, két perc múlva emberelőnyben egyenlítettek a vendégek, nem is akármilyen találattal. Osko a saját kapuja mögül indult, összesen négy miskolci hokis között cikázott át, mire a hazai ketrec elé ért, majd közelről mattolta Rajnát (1-1). Ez volt a liptóiak első találata az idei szezonban a Jegesmedvék ellen.

A második harmad elején visszavették a vezetést a hazaiak: másfél perc elteltével egy 2 az 1 elleni támadás végén Beauviller két méterről emelt a már fekvő kapus fölött a hálóba (2-1). Nem sokkal később kényszerszünet következett, miután először a játékvezetők igyekeztek kijavítani a jég felületén keletkezett hibát, majd némi poroltós segítséggel a jégcsarnok technikai személyzete tett pontot az eljárás végére. A 27. percben Galanisz lövése a kapuvason csattant. A 31. percben növelték előnyüket a Jegesmedvék. A sérüléséből visszatért Magosi oldalról leadott lövése – nagyon okos és szép visszapasszt kapott Galanisztól – Zalivin kapus válláról vágódott a hálóba (3-1). Két perc múlva Kriska nagy lövése találta fejvédőn Rajnát, majd nem sokkal később kimaradt a miskolciak első emberelőnye.

A harmadik játékrész eleje vendégrohamokkal telt, akik a 45. percben előnybe is kerültek, és ezt ki is használták, Petran hatalmas gólt lőtt a kék vonalról (3-2). Alig fél perc múlva ismét a liptóiak játszhattak létszámfölényben, ezzel azonban már nem tudtak élni. Nagy csata alakult ki a jégen, mindkét kapusnak akadt munkája bőven, de hosszabb ideig egyik gárda sem tudott dominálni. A vendégek mestere bő egy perccel a vége előtt időt kért és levitte a kapusát, de egyenlíteni nem tudtak.

mislmi

fotó: Orosz Tamás

Nagy munkát tettünk bele ebbe a meccsbe

   

Marcel Rodman vezetőedző így látta a DVTK Jegesmedvék Liptószentmiklós elleni győzelmét.

“Nem kezdtünk jól, bár ehhez hozzájárult, hogy az ellenfelünk viszont remekül állt bele a meccsbe. Gyorsak voltak, sokat korcsolyáztak. Az egész meccs nagyon kiegyenlített volt, mindkét félnek megvoltak a lehetőségei. A második harmadban egygólos vezetésnél nagy helyzete volt a vendégcsapatnak, majd ugyan ebben a cserében meglőttük a harmadikat. A harmadik harmadban nagyot küzdöttünk, minden energiánkra szükség volt, hogy itthon tartsuk a három pontot. Nagy munkát tettünk bele ebbe a meccsbe és boldog vagyok, hogy megnyertük a találkozót. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok a szurkolóknak és az ellenfél tagjainak.”

Extraliga, 2019. dec. 22., vasárnap.
Rajna: 94,9%
K
Zalivin: 89,7%
Gőz, Dudas, Beach, St. Pierre, Rodman
1
Kurali, Kramar, Sukel, Piatka, Kriska
Láda, Vandane, Beauvillier, Vas, Részegh
2
Nemec, Petran, Vybiral, Osko, Huna Rudolf
Szirányi, Kiss D., Harrison, Galanisz, Magosi
3
Roman, Mezovsky, Huna Richard, Huna Robert, Surovy
Vojtkó, Lövei, Miskolczi, Farkas, Kiss P.
4
Droppa, Smutny, Haluska, Listiak, Uhrík
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:00 MIS Farkas Miskolczi Kiss P.
1-1 13:29 LMI PP Osko Petran
2-1 21:29 MIS Beauvillier Vas Lövei
3-1 30:25 MIS Magosi Galanisz
3-2 45:02 LMI PP Petran Huna Rudolf
29 Kapura lövések száma 39
6 Kiállításpercek 2

A Jegesmedvék–Liptószentmiklós képei

 

A DVTK Jegesmedvék–Liptószentmiklós góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum