Nem félnek keményen játszani hazai jégen

   

A magyar EBEL-csapat vasárnap délután a rekordbajnok otthonából próbálhat meg pontot vagy pontokat csenni.

A Hydro Fehérvár AV19 legutóbbi mérkőzése nem sikerült a legjobban, hiába támadtak többet a mieink, az ellenfél lényegében kontrollálta a játékot a Raktár utcában, játékosai elszántabban és határozottabban tették a dolgukat. Történetesen ez az az egyetlen harcmodor, amivel a Volán sikert érhet el Klagenfurtban. A bajnoki címvédő rekordbajnok otthonában másképpen nem lehet eredményt elérni. Ez akkor is így van, ha a KAC a három legutóbbi mérkőzését elveszítette – az Innsbruck, a Linz és a Znojmo ellenében –, mely fejlemény következtében jelen pillanatban az 5. helyen áll a táblázaton. Ez a pozíció amúgy is csalóka, hiszen két csapatnak van 48 pontja, kettőnek 49, és az éllovas Salzburg előnye mindössze 3 egység. A Fehérvár ehhez képest 38 ponttal kilencedik, miközben az előtte tartózkodó Villach, Graz duó 39-cel rendelkezik. A magyar gárda karácsonyi előtti utolsó találkozóját felvezető videón Hannu Järvenpää vezetőedző mellett Kornakker Dániel kapus beszélt várakozásairól.

Klagenfurt–Hydro Fehérvár AV19 1-2

   

Nagyszerű győzelmet aratott a magyar EBEL-csapat az osztrák rekordbajnok otthonában.

Klagenfurti rohamokkal és helyzetekkel indult a találkozó, Ouzas nem unatkozott a ketrec előtt. Fokozták a nyomást a hazaiak, szerencsés volt a Volán, több megpattanó lövés is centiméterekkel kerülte el kaput. A harmad első felében Sarauerék ritka vendégek volta a támadóharmadban, erejüket felemésztette a védekezés. A 8. percben Kuralt maradt lent, nehezen kelt fel, társai támogatták le a jégről. A 92-es rövid ápolás után visszatért. Reiszé volt az első kiállítás, nehéz két perc volt, önfeláldozó védekezéssel sikerült kibekkelni. A 13. percben a semmiből jött a vezető gól: Yogan húzott el a balszélen, keresztpasszát Girard vágta a hálóba (0-1). Egy percig sem tartott az öröm, Stefan Geier lövése után a kipattanóból Matthew Neal egyenlített (1-1). Repülhettek a macik és egyéb plüssállatok a Klagenfurt karácsonyi jótékonysági akciója keretében. A rövid pauza jót tett a Fehérvár játékának, Reisz harcolt ki emberelőnyt. Ez eseménytelenül telt, felállni se nagyon sikerült. Bischofberger emberhátrányban is megtornáztatta Ouzast, a KAC kemény és határozott játéka nem feküdt Yoganéknek. A magyar EBEL-csapat az 1-1-es eredménnyel kihozta a maximumot a 15-3-as kapura lövési mutatóval zárult nyitó játékrészből.

A szünet után is a házigazdáé volt az első helyzet, Hundertpfund kapott tökéletes indítást, lövését Ouzas kapta le a levegőből. Feljebb tolta állásait és agilisabbá vált a Järvenpää-csapat, kiegyenlítettebbé téve a mérkőzést. Egészen a 25. percig, amikor Szabó Krisztián mehetett a büntetőpadra. 1:03 volt hátra a kiállításból, amikor Sarauer is kiült. Jó volt a védekezés, Ouzas kifejelt egy lövést, kemény munkával sikerült kivédekezni a kettős, majd a szimpla hátrányt is. A 28. percben visszakapták az esélyt Kógerék. Előbb Harand állt ki, majd a Girard ellen szabálytalankodó Adam Comrie kapott 5 perc plusz végleges fegyelmit. Jó volt a Volán előnyös játéka, öt a háromban Kuralt a kapu torkából húzott mellé egy kipattanót, majd Lehtonen kapáslövését tolta oldalra Madlener. A kettős emberfórt nem, a szimplát sikerült gólra váltani: Sarauer volt jókor jó helyen Yogan levágódó lövésénél (1-2). Reisz volt a klagenfurtiak kemény játékának következő áldozata, őt is úgy kellett lekísérni a cserepadra. Az újabb fehérvári emberelőny kihasználatlanul maradt. A hajrát próbálta megnyomni az osztrák rekordbajnok, de a Volán védelme remekül állt a lábán. A Fehérvár nem csak eredményben, játékban is elvitte a középső harmadot.

Oda-vissza hokival indult a harmadik felvonás, az igazsághoz tartozik, hogy a nagyobb helyzetek a hazaiak előtt adódtak. A megpattanó lövésekkel továbbra is szerencséje volt Ouzasnak, aki megdolgozott ezért, több bravúrt is bemutatott. Jöttek előre az osztrákok, fegyelmezetten védekeztek Tikkanenék, és várták az adódó kontralehetőségeket. Jól működött a taktika, a Klagenfurt nyögvenyelősen építgette a támadásait, nem tudta megismételni az első harmad dominanciáját. A Volán-csatárok sem riogatták Madlenert, de nem is ez volt a feladat, megbecsülték a korongot Timminsék. A hajrában levitte a kapusát a házigazda, többször is veszélyesen pattogott a korong Ouzas ketrce előtt. Végül leperegtek az utolsó másodpercek is, megnyerte a mérkőzést a Fehérvár. Itt azonban még nem volt vége, a dudaszó után Ganahl nyomott oda egyet Szabó Krisztiánnak, akinek több csapattársa is a segítségére sietett. Kis híján tömegverekedéssel zárult az összecsapás, a kézfogásnál is nehezen csitultak az indulatok. A lényeg azonban az, hogy a Fehérvár értékes győzelmet aratott a bajnoki címvédő otthonában.

avskac

Ez nagyon jó kis előkarácsonyi ajándék számunkra

 

Hannu Järvenpää vezetőedző mellett Szita Donát csatár értékelte a Hydro Fehérvár AV19 klagenfurti győzelmét.

EBEL, 4411 néző. Játékvezetők: Fichtner, Zrnic, Bedynek, Hribar.
Madlener: 89,5% (Vorauer)
K
Ouzas: 96,6% (Kornakker)
Schumnig, Harand, Bischofberger, Hundertpfund, Ganahl
1
Campbell, Busenius, Yogan, Girard, Szita
Fischer, Comrie, Kozek, Koch, Geier M.
2
Tikkanen, Caruso, Erdély, Sarauer, Kóger
Unterweger, Strong, Geier S., Neal, Haudum
3
Szabó D., Stipsicz, Kuralt, Timmins, Lehtonen
Richter, Hansson, Liivik, Obersteiner, Kraus
4
Sárpátki, Reisz, Szabó K.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:32 FHA Girard Yogan Szita
1-1 13:30 KAC Neal Geier S. Haudum
1-2 31:04 FHA PP Sarauer Yogan Campbell
29 Kapura lövések száma 19
31 Kiállításpercek 4

Nullszögből lőtte az első Volán-gólt Girard

   

A Klagenfurt–Hydro Fehérvár AV19 mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum