Nem vitás, hogy “bosszúra” készülhet a Slovan

   

A DVTK Jegesmedvék november 22-én megszerezték az első magyar győzelmet a Slovan ellen, és máris jön a pozsonyi visszavágó.

A kirakatcsapatot nem viselte meg különösebben az a miskolci vereség, utána ugyan Poprádon is kikaptak még, ám erre jött egy 11-0-s siker a Gyetva ellen, majd 4 meccsből még 3 siker, igaz, köztük nyögvenyelősek is. Mondjuk ahhoz képest, hogy előzőleg 9 meccses győzelmi szériában voltak, ez a hol nyerünk, hol nem nyerünk sorminta kevésbé meggyőző, ám a csapat előnye a táblázat élén így is 6 pont. Azt látatlanban is biztosra vehetjük, hogy nagy erőkkel fognak nekiesni a slovanosok a mieinknek – a visszavágás vágyától fűtve –, ám hogy ez mire lesz elegendő, azt előre senki sem tudhatja. A Jegesmedvéknek mindenesetre időközben volt egy kevésbé jó sorozatuk – 4 vereség egymás után, plusz rengeteg sérült –, ám közvetlenül a nemzetközi szünet előtt nyertek kettőt, így a 7. helyen tartózkodva nincsenek messze a felsőháztól. ”A válogatott szünet után rögtön nagy kihívás következik számunkra – mondta a hivatalos klubhonlapnak Marcel Rodman vezetőedző. – A szünet alatt voltak, akik a válogatottnál szerepeltek sikeresen, mások regenerálódhattak, így mindenki motiváltan kezdte újra a munkát. Sajnos valószínű, hogy még nem tudunk teljes csapattal kiállni Pozsonyban, de akik jégre lépnek, azok mindent meg fognak tenni a siker érdekében. Nagyon várjuk már a találkozót, a listavezető legyőzése a saját jégcsarnokában nagy lökést adna nekünk az előttünk álló sűrű időszak előtt.”

missba

fotó: Orosz Tamás

Slovan Bratislava–DVTK Jegesmedvék 2-3

   

A miskolci Extraliga-csapat másodszor is legyőzte a pozsonyi listavezetőt, ezúttal idegenben.

A mérkőzés nem is kezdődhetett volna rosszabbul a miskolciak számára, hiszen 22 másodperc elteltével egy rossz passz után Zigo talált be Adorján kapujába (1-0). A következő percekben a Slovan irányította a játékot, többet és veszélyesebben támadtak. A 12. percben kisebb lökdösődés támadt, miután Matousek a palánkra lökte ellenfelét, ki is ült 2+10 percre a büntetőpadra. Az előnyt kihasználták a Jegesmedvék Vandane kék vonalas lövésével (1-1). A hazaiak lendületben maradtak, Adorjánnak volt is munkája, a miskolciak a kontráikban bíztak.

Az utolsó bő egy percben mindkét csapatból kiállítottak egy-egy játékost, így a második harmad 4 a 4 elleni játékkal indult, ami egy perc miskolci előnybe fordult, de egyikből sem lett gól. Alig egy perc múlva ismét a Jegesmedvék kerültek emberelőnybe, volt két nagy ziccerük, egyszer a gólvonalon gurult végig a korong, az állás végül mégsem változott. A vendégek ekkor több időt töltöttek a támadó harmadban, mint a házigazdák, ám hiába dolgozták ki a helyzeteiket, kimaradtak. A játék a harmad derekán lett kiegyenlítettebb, így Adorjánnak is többet kellett védenie megint. A 35. percben ismét a pozsonyiaknál volt az előny: Abdul néhány csel után középről kilőtte a bal sarkot (2-1). A hajrában a Slovan több mint egy percig játszhatott késleltetett előnyben, csak ezután jött a „rendes” fór, amelyet kivédekeztek a miskolciak.

A harmadik játékrész elején egyenlítettek a Jegesmedvék. A 44. percben egy árván maradt korongot Részegh oldalról lőtt a pozsonyi kapuba (2-2). Nagy küzdelem alakult ki a következő találatért, lehetőségekben nem volt hiány, majd a Slovan veszni hagyott egy emberelőnyt. Az 55. percben Harrison ugorhatott ki egyedül, a szólóját mellé lőtte. Három és fél perccel a vége előtt bunyó alakult ki a miskolci kapu előtt, az eredmény páros kiállítás lett. Két perccel később a hazaiak időt kértek. A rendes játékidőből 28 másodperc volt hátra, amikor emberelőnyben Beauviller talált be oldalról (2-3), a miskolciak szenzációs győzelmet arattak az Ondrej Nepela Jégcsarnokban.

A Jegesmedvék ezzel utolérték a 6. helyen álló Zólyomot, amely a MAC Újbuda otthonában szenvedett vereséget.

missba

fotó: Orosz Tamás

Marcel Rodman vezetőedző a Slovan legyőzéséről

   

A DVTK Jegesmedvék 3-2-re nyertek szerdán Pozsonyban.

“Az első öt percünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, rögtön az első lövésből gólt kaptunk – mondta a szakember a hivatalos klubhonlapnak. – Innen még kellett néhány perc, hogy átvegyük az irányítást, de úgy gondolom, hogy nagyon jól játszottunk a folytatásban. Főleg a második harmadban, amikor szinte lövést sem engedtünk az ellenfélnek, és nyomás alatt tartottuk a kapuját. Ennek ellenére gólt szereztek és visszakerült hozzájuk a momentum. A folytatásban volt egy meghatározó csere, amikor nagyon beszorultunk, de Ryan Harrison két hősies blokkot is bemutatott, egy lábon is harcolt tovább. Ez a jelenet nagy lökést adott nekünk a harmadik harmadra. Igazi csapatként, szívvel küzdöttünk, ezért nagyon büszke vagyok a srácokra.”

Extraliga, 2019. dec. 18., szerda.
Habal: 89,3% (Sabo)
K
Adorján: 93,5% (Rajna)
Sersen, Bacík, Abdul, Zigo, Pulis
1
Láda, Vandane, Beauvillier, Vas, Részegh
Meszáros, Stajnoch, Matousek, Viedensky, Zitny
2
Gőz, Dudas, Beach, St. Pierre, Rodman
Podlipnik, Sedivy, Petrás, Kytnár, Kukumberg
3
Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Harrison
Sloboda, Hudec, Urbanek, Bondra
4
Kiss D., Lövei, Farkas, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:22 SBA Zigo Pulis
1-1 13:29 MIS PP Vandane Vas Galanisz
2-1 34:00 SBA Abdul Sersen Zigo
2-2 43:02 MIS Részegh Beauvillier Vas
2-3 59:32 MIS PP Beauvillier Vas Vandane
31 Kapura lövések száma 28
20 Kiállításpercek 8

Ezekkel a gólokkal verték a Jegesmedvék a Slovant

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum