Már meg is van a magyar keret a Modo Kupára

   

U16-os válogatottunk másodszor vesz részt a rendkívül rangos és színvonalas eseményen, tavaly másodikok lettek serdülőink.

Együtt táborozott a napokban két szomszédos korosztály, azaz az U16-os és U17-es válogatott Debrecenben. Keddtől csütörtökig háromszor is megmérkőztek egymással a felek, és a fiatalabbak alaposan kitettek magukért: valamennyi találkozót megnyerték.

?Számunkra volt nagyobb tétje a mérkőzéseknek, hiszen ez volt a közvetlen felkészülésünk a december 27?30. között megrendezésre kerülő svédországi Modo Kupára ? mondta blogunknak Mayer Péter, az U16-os válogatott vezetőedzője. ? Mivel a torna előtt már nem lesz lehetőségünk edzőtábort tartani, olyan ellenfelet kerestünk, amely kemény feladat elé állít bennünket, gyorsabb, tapasztaltabb, így jött össze a három mérkőzés. Örülök, hogy a srácok ilyen jól álltak bele a meccsekbe. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy az U17-esektől közel tíz játékos az U18-as csapatban szerepel most a budapesti Négy Nemzet Tornán. Mindenesetre számunkra nagyon hasznosak voltak a meccsek, hiszen nagyobb ellenállásba ütköztünk, mint a saját korosztályunkban, és a győzelmek között volt rendes játékidős, hosszabbításos és büntetős is, azaz mindenféle kiélezett helyzetbe belecsöppentünk. Aminek külön örültem: a harci kedv, a hozzáállás, a beletett munka magas színvonalú volt. Kipróbáltunk mindenkit, akit szerettünk volna, utána meghoztunk néhány nehéz döntést, így kialakult a Svédországba utazó 19 fős keret.?

A kupára 2018-ban kapott először meghívást a magyar serdülőcsapat, és máris letette a névjegyét, hiszen 3 vereség után 5 győzelmet aratva a fináléba jutott, és a második helyen zárt. Ez nem kis dolog, figyelembe véve, hogy a svéd utánpótlás legjobb klubjai vesznek részt a legendás ikerpárhoz kötődő Daniel & Henriks Modo Cupon. Az idei mezőny hasonló lesz a tavalyihoz, Magyarországnak a csoportkörben a finn Ässät, valamint a svéd IFK Täby, Modo, SDE és Björklöven lesz az ellenfele. A másik ágon az AIK, a Svedjeholmen, a Timra, az Almtuna, a Flemingsberg és a Hässelby küzd azért, hogy minél jobb pozícióból indíthassa a kieséses szakaszt. A keretünkben ott lesz az a Horváth Bence is ? ő most nem jött el táborozni ?, aki a legmagasabb osztályú finn serdülőbajnokság 1. csoportjában vezeti a kanadai táblázatot.

Kíváncsiak voltunk a debreceni mérkőzésekkel kapcsolatban Gröschl Tamás U17-es vezetőedző benyomásaira is. Kiderült: annak ellenére, hogy az “évjárat” legjobbjait nélkülözte, voltak csalódást keltő tapasztalatai is. ?Azt kell mondanom, hogy az első mérkőzésre nem álltunk készen. Az első bekapott gól után pánikolni kezdtek a srácok, ami hibákhoz és újabb gólokhoz vezetett, a meccs elúszott. A másik két találkozón már jobb volt a hozzáállásunk, nem az eredménnyel, hanem a játékkal törődtünk, így a teljesítményünk is javult. Sajnálom, hogy a hosszabbításban vagy a büntetőknél nem tudtunk győzni. Fontos tapasztalat volt, hogy a játékunk sebességén gyorsítanunk kell, és ezen egyaránt értem a gondolkodás, a döntéshozatal és a kivitelezés tempóját is. Sok tehetséges hokisunkat kipróbálja most az U18-as szakmai stáb, így volt lehetőségem olyanokat is megnézni, akik korábban nem vagy csak keveset játszottak nálunk. A tapasztalatok vegyesek, de sok hasznos információt kaptunk mindenkiről.?

A magyar U16-os válogatott kerete a Modo Kupára:

Név Klub
Kapusok  
Csibi Dávid Ifj. Ocskay Gábor JA
Hegedüs Levente DVTK Jegesmedvék
Hátvédek
Bajkó Botond Ifj. Ocskay Gábor JA
Deák Márton Ifj. Ocskay Gábor JA
Farkas Olivér DVTK Jegesmedvék
Horváth Donát Mjölby HC (SWE)
Ritecz Richárd UTE
Szalay Boldizsár DVTK Jegesmedvék
Szabó Péter Ifj. Ocskay Gábor JA
Csatárok
Alapi Márton Ifj. Ocskay Gábor JA
Antal Barnabás UTE
Dobos Mihály Bendegúz Pesterzsébeti HC
Horváth Bence KalPa Kuopio (FIN)
Ivády Milán Óbuda HA
Kiss Ádám Ifj. Ocskay Gábor JA
Kocsis Botond DVTK Jegesmedvék
Nádasy Márton Óbuda HA
Simon Levente UTE
Weidemann Márk MAC Budapest

groschl-mayer

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 21., vasárnap
VB 15:20 GERHUN 7-2VÉGE
  • SPORT 1
VB 15:20 SLOSVK 0-1VÉGE
VB 19:20 CZESUI 2-4VÉGE
VB 19:20 USAFRA 9-0VÉGE
  • SPORT 2
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum