Az utolsó esély a pontszerzésre a Bolzano ellen

   

A Hydro Fehérvár AV19 utoljára játszik az alapszakaszban a dél-tiroliakkal. Eddig 3-ból 3-szor az ellenfél örülhetett.

Nem áll le az EBEL a decemberi IIHF-szünetben. Annyira nem, hogy a Volánnak három mérkőzése is lesz abban a periódusban, mialatt a nagyválogatott négyet játszik a káposztásmegyeri Hat Nemzet Torna alkalmából. Nem akármilyen kihívások elé néznek Hannu Järvenpää fiai, minthogy kedden és vasárnap élcsapattal csapnak össze, de pénteken sem lesz könnyű dolguk az utolsó helyen szerénykedő, ám időről időre komolyabb életjeleket is produkálni képes Dornbirn otthonában. Első nekifutásra a Bolzano érkezik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba. Az a Bolzano, amely most éppen “csak” a hatodik helyen áll a táblázaton, de járt már sokkal magasabban is. A két gárda között 9 egység a különbség, ami abból a szempontból kifejező, hogy az eddigi három összecsapásukat rendre a Bolzano nyerte meg, értelemszerűen 9 pontot szerezve 0 ellenében. A mezőny legjobbai közül mindegyiket le tudták már győzni a mieink legalább egyszer, csak a dél-tiroliakat nem, és erre az alapszakaszban több lehetőségük nem lesz. Pontosan egy héttel ezelőtt idegenben gólt sem sikerült szerezniük Erdélyéknek, ám azóta egy remek meccs remek záró harmadával legyűrték a Grazot, ez talán extra erőt adhat a kedd esti csatához is. Annál inkább, hogy a vendégek a mieink legyőzése után simán kikaptak Grazban, majd hazai jégen a Klagenfurttól is, ebben a pillanatban tehát nincsenek csúcsformában. A csata előtt a hivatalos klubhonlap a vezetőedző mellett Szabó Krisztiánt szólaltatta meg:

Hydro Fehérvár AV19–Bolzano 2-3

   

Hannu Järvenpää együttese 1 pontot otthon tartott a 2018-as bajnok ellen.

Az első kapura lövéssel végződő akciót a vendégek vezették, Giliati középről tisztán lőhetett, Ouzas hárított. A folytatásban a mezőnyben gyűrték egymást a felek. Egészen a 3. percig, amikor beszorították ellenfelüket a fehérváriak és veszélyes lövésekkel riogatták Irvinget. Yogan éles szögből próbálta meglepni a kapust, már ez is gólt ígért, végül az 5. percben sikerült megszerezni a vezetést: kettő az egy ellen kontrázott a negyedik sor, Reisz passzát Szita bombázta kapura, a korong Irvinget és a kapuvasat érintve került a gólvonal mögé (1-0). A hazai attakot Yogan kiállítása sem törte meg, emberhátrányban is veszélyesebb volt a nagy energiával játszó fehérvári csapat. A harmad derekán ébredtek a bolzanóiak, de jól zárt a védelem, és ha kellett, Ouzas kisegítette a társakat. Hol az egyik, hol a másik csapat uralta a meccset, váltakozó sikerrel folyt a küzdelem. A 16. percben jött az első hazai emberelőny; Kuralt passzából Lehtonen nagy helyzetben a kapusba lőtt. Nem könnyen, de túlélték a kétperces tűzijátékot a vendégek. Ahogy visszajött a kiállított, Tikkanen mehetett a büntetőpadra. A kapu elé keveredő Szita kis híján létszámhátrányban is megduplázta az előnyt. A remek iramot és számos helyzetet hozó első felvonás minimális Volán-előnnyel zárult.

Aktívabb játékkal jöttek vissza a szünetről a dél-tiroliak, ez különösen a letámadásuk intenzitásán érződött. Ouzas továbbra is magabiztos volt a kapuban, Vidmar megpattanó távolijánál is résen volt. A Fehérvár sem hagyta magát, megvoltak a lehetőségek, csak a befejezésekbe csúszott hiba. Hol egy besült kapáslövés, hol egy jó olasz blokk állta útját a gólba tartó korongnak. Fokozták a tempót a vendégek, Catenacci előtt adódott a legnagyobb esély az egyenlítésre, szerencsére nem ért célt. Egyre nagyobb lett a forgalom Ouzas kapuja előtt. A 29. percben már ő sem segíthetett, megérdemelten egyenlített a Bolzano: Miceli villámgyorsan húzott középre, elfektette a kapust és a hálóba helyezett (1-1). Támadásban maradtak Insamék, a Volán csak a kontrákban bízhatott. Egy ellenakció során, szép keresztpasszt követően Kuralt került ziccerbe, Irving hárította a lövést. Nagy sebességgel cikáztak a jégen a játékosok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 35. percben ismét betalált a Bolzano, a játékvezetők videóztak, nem láttak rugómozdulatot, így érvényesnek ítélték Bardaro korcsolyával szerzett találatát (1-2). A hajrá hazai emberelőnyt hozott, ez kihasználatlanul maradt. Izgalmas utolsó harmadra volt kilátás.

Két ellentétes játékrész után abban bízhattunk, hogy a magyar EBEL-csapat visszatér az első húsz perc jó játékához, és a három sorral érkező olaszok sem fogják végig bírni a tempót. Ment is előre a Volán az egyenlítésért, Szita felperdülő lövése, majd Yogan élesen betett korongja okozott riadalmat Irving kapujánál. Lehtonen éles szögből tesztelte a kanadai hálóőrt, jól álltunk bele a záró harmadba. A 47. percben Robertson durva megmozdulása után emberelőny következett. A vendégek egyszer még kivágták a gólvonalról a pakkot, a Sarauer, Kuralt, Kóger háromszögelésre viszont már nem volt ellenszerük, gyönyörű góllal sikerült egyenlíteni (2-2). Óriási harc folyt a mindent eldöntő gólért, jó volt látni, hogy ebben a küzdelemben a fehérváriak a jobbak, a Bolzano csak kapusának köszönhette, hogy nem került hátrányba. Négy a négy elleni játék során kimaradt két újabb ziccer, majd Sarauer kapukerülése is. A hajrában sem esett gól, következett a hosszabbítás.

A 3 a 3 elleni ráadásban mindkét csapat eltékozolta lehetőségeit, büntetők döntöttek a győztes kilétéről.

Az első körben Kóger rávezetése kimaradt, Alberga előnyhöz juttatta övéit, a másodikban Yogan fölé lőtt, Arniel viszont nem hibázott, így a Bolzano kettő, a Fehérvár AV19 egy ponttal gazdagodott (2-3).

avshcb-191210

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Eldönthettük volna a meccset rendes játékidőben

 

Mestermérleg a Hydro Fehérvár AV19–Bolzano mérkőzést követően.

EBEL, 2942 néző. Játékvezetők: Trilar, Siegel, Hribar, Kaspar.
Ouzas: 94,4% (Kornakker)
K
Irving: 94,6% (Fazio)
Tikkanen, Caruso, Erdély, Girard, Yogan
1
Robertson, Glira, Bardaro, Arniel, Catenacci
Szabó D., Stipsicz, Kuralt, Timmins, Mihály
2
Daly, Spinozzi, Giliati, Alberga, Micelli
Campbell, Busenius, Sárpátki, Sarauer, Kóger
3
Vidmar, Marchetti, Insam, Bernard, Frigo
Szabó K., Lehtonen, Reisz, Szita
4
Schweitzer, Frank
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:12 TIT Szita Sárpátki Reisz
1-1 28:54 HCB Micelli
1-2 34:17 HCB Bardaro Catenacci Arniel
2-2 47:36 TIT PP Kóger Kuralt Sarauer
2-3 65:00 HCB GWS
37 Kapura lövések száma 36
6 Kiállításpercek 8

Bal belsővel rúgott góllal vezetett a Bolzano

 

A Hydro Fehérvár AV19–Bolzano mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 25., péntek
FELK 09:45 UTEVAS 3-3VÉGE
FELK 18:00 MISKOS 2-1 HVÉGE
EL 18:30 DEBFTC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 6-4VÉGE
szeptember 26., szombat
EWHL 13:20 KMHMAC 3-1VÉGE
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 28., hétfő
KHL 18:30 DMOSZP 
    • SPORT 2
szeptember 29., kedd
KHL 18:00 AVGJOK 
    • SPORT 2
EL 18:30 DEBBRA 
szeptember 30., szerda
EL 18:30 FTCSCC 
október 1., csütörtök
KHL 18:30 DMOTRK 
    • SPORT 2
október 2., péntek
EBEL   AVSKAC 
EL 18:00 MACSCC 
EXL 18:00 MISDTR 
EL 18:30 DEBGYE 
EL 18:40 VASBRA 
Partnerünk
Archívum