Szeretünk nyerni, és erről nem szeretnénk leszokni

 

Elutazott a szocsi Hat Nemzet Tornára az A csoportos vb-re készülő női válogatott. Marton Tibor edzővel beszélgettünk az esélyekről.

A novemberi nagymihályi torna megnyerése után Szocsiban folytatja a felkészülést a kanadai elit-világbajnokságra a női válogatott. Ilyen nívós eseményen még nem járt a csapat, hiszen a mieinkkel együtt négy A csoportos együttes található a mezőnyben, továbbá az onnan tavasszal búcsúzó franciák és a feljutásról kevéssel lemaradt norvégok is ott vannak. „Jó lehetőség ez, hogy erős ellenfelekkel játszhatunk. A lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni. Remélem, hogy komoly ellenállásba fogunk ütközni, aminek vagy az lesz a vége, hogy nem akad sok gondunk, és kiderül, hogy jó úton járunk, vagy azokra a területekre derül fény, amelyekben még fejlődnünk kell, és novemberben nem jöttek elő. Komoly erőfelmérő lesz a torna” – mondta Marton Tibor edző.

A válogatott 22 játékossal vesz részt a tornán. A védelembe visszatér a novemberi tornát kihagyó Németh Bernadett, Tóth Enikő, Kiss-Simon Franciska és Odnoga Lotti. A magyar csapat moszkvai átszállással utazik Szocsiba, szerdán kétszer gyakorol a helyszínen, majd csütörtökön a csehek ellen kezdi szereplését. Tavasszal, a kanadai vb-n is a csehek lesznek az első riválisaink. „A csehekkel elég régen játszottunk utoljára. Eddig egyszer találkoztunk, akkor nyertünk. Azt várom, hogy az eddigi úton haladjunk tovább. Sok idő nincs már a tavaszi vb-ig, és mivel ottani ellenfelekkel most is összecsapunk, ezért új elemeket is gyakorolunk emberelőnyben és emberhátrányban, hogy ha videóznak, ne legyen olyan egyszerű megfejteniük a játékunkat. De nekünk is előnyös, ha egy problémára több megoldásunk van.”

hunnokerd

fotó: Horváth György/MJSZ

A világbajnokság miatt adódik a kérdés, hogy ilyenkor mennyire árulnak el magukról sokat a csapatok. „A vb mindig teljesen más. Fogunk kísérletezni most, de a saját szintünkön a legjobb tudásunkat akarjuk nyújtani. Fontos, hogy milyen képet alakítunk ki magunkról. Lesz kísérletezés, de a legjobb eredményt szeretnénk elérni. Szeretünk nyerni, szoktunk is, és erről nem is szeretnénk leszokni.”

Pénteken az a francia együttes következik, amelyet novemberben nagy csatában 3-2-re legyőztek a mieink a szlovákiai torna döntőjében. „A francia válogatott jó ellenfél, jó hokit játszanak, nehéz ellenük. Nekünk arra van szükségünk, hogy minél keményebb, nehezebb meccseket játszhassunk. Szerencsére ez eddig is így volt, erős tornákon vehettünk részt. Ez a kulcs a fejlődéshez, és ezen az úton mehetünk tovább.”

A másik csoportban a házigazda oroszok mellett a dán és a norvég együttes található. A helyosztókat vasárnap rendezik. Ahogy Gasparics Fanni mondta korábban, nagy álma, hogy egyszer játszhasson az oroszok ellen, ahol volt csapattársai jégkorongoznak, és ez Szocsiban akár össze is jöhet. A mérkőzéseket a 12 ezres Iceberg Arenában rendezik. A 2014-es olimpián ez volt a műkorcsolya- és a rövidpályásgyorskorcsolya-versenyek helyszíne. „Ahogy egyre jobban megy a csapatnak, úgy egyre jobb körülmények között szerepelhetünk. Ez annak köszönhető, amit a lányok elértek” – mondta erről Marton Tibor.

A torna magyar érdekeltségű mérkőzései (magyar idő szerint):

December 12., csütörtök, 12:30: Magyarország–Csehország
December 13., péntek, 12:30: Magyarország–Franciaország
December 15. vasárnap, 12:30/13:00/16:00: helyosztó

Név Klub
Kapusok
Stephanie Nehring KMH Budapest
Németh Anikó MAC Budapest
Tóth Zsófia KMH Budapest
Hátvédek
Grkovic Jelena KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska KMH Budapest
Kreisz Emma MAC Budapest
Németh Bernadett MAC Budapest
Odnoga Lotti Dartmouth College (USA)
Tóth Enikő MAC Budapest
Sarah Knee KMH Budapest
Csatárok
Dabasi Réka KMH Budapest
Gasparics Fanni MAC Budapest
Huszák Alexandra KMH Budapest
Jókai Szilágyi Kinga KMH Budapest
Jókai Szilágyi Zsófia Lulea HF (SWE)
Averi Nooren KMH Budapest
Rónai Alexandra MAC Budapest
Seregély Míra MAC Budapest
Somogyi Vivien KMH Budapest
Szamosfalvi Petra KMH Budapest
Szick Dorka KMH Budapest
Ungár Rebeka KMH Budapest

A női válogatott stábja:

Szövetségi kapitány: Pat Cortina
Edzők: Mika Väärälä, Marton Tibor
Kapusedző: Budai Krisztián
Erőnléti edző: Dr. Benczenleitner Ottó
Rehabilitációs edző: Dénes Veronika
Jasó JuditCsapatvezető: Szabó Dávid Felszerelés menedzser
Sportmasszőr: Mondl Viktória
Orvos: Dr. Széplaki Attila
Média: Kaposi Dávid

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 25., péntek
FELK 09:45 UTEVAS 3-3VÉGE
FELK 18:00 MISKOS 2-1 HVÉGE
EL 18:30 DEBFTC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 6-4VÉGE
szeptember 26., szombat
EWHL 13:20 KMHMAC 3-1VÉGE
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 28., hétfő
KHL 18:30 DMOSZP 
    • SPORT 2
szeptember 29., kedd
KHL 18:00 AVGJOK 
    • SPORT 2
EL 18:30 DEBBRA 
szeptember 30., szerda
EL 18:30 FTCSCC 
október 1., csütörtök
KHL 18:30 DMOTRK 
    • SPORT 2
október 2., péntek
EBEL   AVSKAC 
EL 18:00 MACSCC 
EXL 18:00 MISDTR 
EL 18:30 DEBGYE 
EL 18:40 VASBRA 
Partnerünk
Archívum