Éhes Sportklub érkezik a bukdácsoló UTE-hoz

   

A listavezető Csíkszereda először kapott ki idegenben pénteken, és nem lehet kérdéses, hogy vissza akar térni a győzelmek útjára.

Az összesen 3 vereséget számláló Sportklub 72 ponttal áll a tabella élén, mögötte a Brassó 19 ponttal lemaradva második, a címvédő FTC-Telekom hátránya 21 pont, közel és távol nincs senki, aki veszélyt jelenthetne a csíkiak alapszakasz-elsőségére. Vesztett pontok tekintetében a Fradi ugyan csak 6 egységre van tőlük, de a zöldek roppant megterhelő időszakon vannak túl, és a továbbiakban sem csökken számukra a tempó, emberfeletti teljesítményre lenne szükség tőlük ahhoz – és egyúttal páratlan formahanyatlásra a Sportklubtól –, hogy a különbség eltűnjön. Ezzel együtt nem kérdés, hogy a székelyek számára minden meccs presztízsmeccs, így az is, amelyet a náluk 46 ponttal gyengébb Újpest otthonában kell megvívniuk.

Az UTE célja nem is lehet más, mint hogy valamilyen csodálatos formajavulást produkálva a hétvége meglepetését szolgáltassa. Persze számtalanszor elmondtuk már, hogy a lilák játékosállományának többre kellene képesnek lennie, de ezt egyelőre csak nagyon ritkán bizonyítják. Már edzőt is váltottak, ám ettől sem lett jobb a játékuk. Legutóbb az Acélbikák nyertek 5-3-ra a Megyeri úton, majd a Brassó ütötte ki vendéglátóját megalázó 9-1-re, azóta kerek 1 hetet pihenhettek, meglátjuk, ezalatt sikerült-e összeszedniük magukat némileg. Az UTE és a Szereda Erdélyben ezzel együtt szoros meccseket játszott eddig, egyszer csak hosszabbításban dőlt el a meccs, másodjára nem egészen két perc hiányzott a lilák pontszerzéséhez.

Ehhez képest az október 20-ai első budapesti visszavágó viszonylag sima volt, a második szünetre 4-1-es előnnyel vonult le a Sportklub, majd a végén 5-2-re nyert. Azokhoz a találkozókhoz képest vasárnap két hiányzóval mindenképpen számolhatunk: az ex-UTE-s Jared Brown azóta a Brassó játékosa, míg a Sportklubnál Becze Tihamér sérült. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a lilák számtalan sérültje – Benk, Odnoga, Csamangó és mások – közül visszatérthet-e végre valaki.

ute-scc-191020

fotó: UTE

UTE–SC Csíkszereda 2-3

   

A Sportklub a Fradi ellen elszenvedett veresége után két nappal Újpesten hagyott 1 pontot, miután büntetőkkel győzött.

Az UTE egy abszolút újoncot avatott a Sportklub ellen: a 19 éves Fehérgyarmati Balázs pályafutása első Erste Liga-mérkőzését játszotta, miközben Benk András, Stepan Csamangó, Danyila Miluskin, Odnoga Mátyás és Ladislav Sikorcin egyaránt hiányzott. A találkozó első húsz perce a kapusokról szólt, Duschek Dávid 8, Makszim Szamankov 9 védéssel zárta a nyitó harmadot. A gólcsend a 25. percben tört meg, amikor Rokaly Szilárd korongot szerzett a félpályánál, Joshua Shallának passzolt, aki betalált a hazai kapuba. Az első kisbüntetés a mérkőzés felénél jött el, Rokaly Norbert ült ki bottal akasztásért. A Sportklub hiába védekezte ki a hátrányt, a kiegészülés pillanatában Salló Alpár érkezett a büntetőpadra. A második kimaradt UTE-fór után egyenlítettek a lila-fehérek: Szamankov körbe lőtt korongjára Fehérgyarmati lecsapott, Harrison Reed elé került a játékszer, aki Horváth Ákosnak tette, ő pedig betalált a kapuba. A játékrész végén a csíkiak is játszhattak 5 a 4 ellen, eredménytelenül. A középső húsz percben a vendégek 17-7-re nyerték a kapura lövési mutatót.

A harmadik felvonás áthúzódó UTE-emberelőnnyel indult. A 47. percben egy csíkszeredai támadás során Rokaly Szilárd a jégen maradt egy ütközést követően, a korongot Fehérgyarmati megszerezte, indította Mathieu Hendersont, aki góllal zárta a szólóját. A fordítást jelentő találatnál a Sportklub kétperces csapatbüntetést kapott. A folytatásban paprikásabbá vált a találkozó, a játékmegszakítások során néha megtalálták egymást a játékosok. A csíkiak hajtottak az egyenlítésért, emberelőnyben is játszhattak, 6 perccel a vége előtt Vincze Péter ült ki a büntetőpadra. A hátrányban lévő UTE Pance révén megugrott, Szamankov bravúrral tartotta meccsben csapatát. Mint kiderült, a védés sokat ért: a Sportklub 17 másodperc erejéig kettős előnybe került, amit ha nem is használt ki, 5 a 4 ellen Evan Brophey kapu mögülről érkező passzát Rodney Pelley belőtte. Miután a rendes játékidő nem hozott döntést, hosszabbításra került sor.

A 3 a 3 elleni küzdelemben a Sportklub dominált, hiába, Duschek megőrizte a kapuját a túlórás góltól. Büntetőkre került sor, ahol az első öt párban csak Reed és Taratuhin volt eredményes. A hatodik körben újra ők álltak a korong mögé, ám ezúttal csak a Sportklub orosz csatára talált be kettejük közül. A Sportklub 3-2-re nyert, az UTE értékes pontot szerzett.

utescc-20191208185140_IMG_7289

fotó: UTE

Erste Liga, Megyeri út, 525 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Balla, Szabó.
Duschek: 93,0% (Farkas G.)
K
Szamankov: 92,3% (László)
Nagy, Saukko, Pance, DiDiomete, Reed
1
Papp, Belov, Rokaly Sz., Shalla, Taratuhin
Carlson, Henderson, Nemes, Vincze, Zsigmond
2
Győrfy, Salló, Brophey, McLean, Pelley
Rusk, Kovács A., Horváth Á., Godó, Kovács S.
3
Láday, Gecse, Fodor, Bíró, Casaneanu
Fehérgyarmati
4
Farkas T., Rokaly N., Sándor
Baróti Zsolt, Virág Csaba
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 24:32 SCC Shalla Rokaly Sz. Belov
1-1 33:08 UTE Horváth Á. Reed Fehérgyarmati
2-1 46:10 UTE Henderson
2-2 56:17 SCC PP Pelley Brophey Shalla
2-3 65:00 SCC GWS Taratuhin
26 Kapura lövések száma 43
6 Kiállításpercek 8

Két tökéletes büntetővel döntött Taratuhin

 

Az UTE–SC Csíkszereda mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 12., szerda
FELK 18:30 H20VAS 3-2 HVÉGE
augusztus 13., csütörtök
FELK 15:30 H20VAS 4-2VÉGE
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 4-1VÉGE
augusztus 15., szombat
FELK 18:30 VASDAB 6-0VÉGE
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 18., kedd
FELK 18:00 NITMAC 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
augusztus 20., csütörtök
FELK   DTVGYE 
FELK 18:00 TITDEB 
augusztus 21., péntek
FELK 15:30 BBYMAC 
FELK 18:30 FTCDAB 
augusztus 22., szombat
FELK 19:00 UTELVC 
FELK 19:00 ZVOMAC 
Partnerünk
Archívum