Ismét hibátlan hétvégét zártak a magyar csapatok

 

EWHL-es klubjaink a Supercup-hétvége után idegenben gyűjtögették tovább a pontjaikat.

EWHL

A KMH Budapest az EWHL Supercup megnyerése után idegenbeli túrán vett részt. Először a Salzburg volt az ellenfél, és a magyar csapat biztosan győzött 6-0-ra. A vendég együttes már a negyedik percben előnybe került Huszák Alexandra révén. Az első harmad végén szintén a válogatott csatár volt eredményes. A második felvonásban fórból is betalált a KMH, Kiss-Simon Franciska növelte az előnyt. A harmad utolsó hat perce mozgalmasra sikerült, a magyar csapat három gólt is szerzett. Ungár Rebeka duplázott, Huszák megszerezte saját harmadik gólját. Az utolsó harmadban hajtott a szépítésért a Salzburg, de Stephanie Nehring megőrizte a hibátlan mérleget.

A Bolzano elleni meccs szorosabb csatát hozott, de a KMH azt is megnyerte 3-2-re. Ismét gyorsan előnybe került a magyar alakulat, Averi Nooren hátrányból volt eredményes. Az első harmad derekán újra ő talált be, négy perccel később a hazaiak szépítettek. A Bolzano a második felvonásban többet kísérletezett, de Nehring jól teljesített, a KMH két emberhátrányt is kibekkelt. Az 52. percben Ungár gólja hozott megnyugvást, aztán a hajrá újra nyílt lett, mert Fox révén közelebb zárkózott az ellenfél. A KMH jól bírta a végét is, és két győzelemmel térhetett haza.

A MAC Budapest is megnyerte mindkét idegenbeli meccsét. Fodor Zoltán edző volt csapata, a Kärnten Lakers ellen az első harmadban is nagy fölényben voltak a magyarok, de nem sikerült betalálni. Így némi meglepetésre az osztrákok kerültek előnybe a 34. percben, és a vezetést meg is őrizték a második felvonásban. A MAC aztán az utolsó harmadban már belőtte a helyzeteit, Stacey Scott és Gasparics Fanni góljával fordított. Scott a hajrában is eredményes volt, bebiztosítva a sikert (1-3).

Vasárnap az Olimpija Ljubljana ellen egy percig sem kellett aggódni, a MAC 13-1-re nyert. Már az első harmad után három volt a különbség, majd a második felvonásban egy nyolcperces periódust öt góllal hoztak le a magyarok. Megnyomták a hajrát is, az utolsó bő négy percben négy gól született. Gasparics Fanni 5+3-mal, Kassidy Nauboris 4+2-vel zárt. Betalált Scott, a születésnapos Rónai Alexandra, Cheldea Ball és Pázmándi Zsófia is.

A KMH és a MAC is hibátlan mérleggel áll, mindkét csapat kilenc meccset nyert. Az élen az Ajszulu Almati tartózkodik, amely négy meccsel többet játszott, de már kétszer kikapott.

U25-ös bajnokság

Nagyüzem volt a múlt héten, 11 meccset rendeztek. A címvédő és éllovas FTC mindkét találkozóját megnyerte (3-1 az Angels és 9-2 a KSI ellen). A KMH háromszor győzött, ráadásul nagy különbséggel. A KSI-t 9-0-ra, az Óbuda HA-t 23-1-re múlták felül ? Metzler Regina 11-szer volt eredményes -, végül a MAC B csapatát 5-2-re győzték le. A MAC A csapata is két győzelmet aratott, az Ifj. Ocskay Gábor JA-t 4-2-re, a MAC B-t 8-5-re verte.

Légiósok

A svéd bajnokságban pénteken ellenfélként találkozott a két magyar válogatott játékos. Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea 6-1-re győzött a Pintér Lilivel felálló SDE ellen. Egy nappal később a Lulea 4-0-ra verte az AIK-ot, míg az SDE hosszabbításban 3-2-re a Modót, Pintér szerezte csapata első gólját. A Lulea negyedik, az SDE hatodik.

A másodosztályban Pártos Réka csapata, a Karlskrona 6-0-ra verte a Linköpinget, és a második helyen áll.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum