A Fehérvárnak utol kellene érnie a Grazot

   

Amíg a magyar EBEL-csapat szünnapos volt pénteken, addig a 99ers legyőzte a Bolzanót és 3 pontos előnyre tett szert a tabellán.

Hét közben még egyenlő pontszámmal állt az osztrák bajnokság nyolcadik-kilencedik helyén a Hydro Fehérvár AV19 és a Graz, azóta azonban változott a helyzet, a stájerek elléptek. Ezáltal kimondottan egyszerűvé vált a Volán vasárnapi feladata: nyerni kell rendes játékidőben, és máris megint egálra állhatnak a felek. Ez korántsem lesz egyszerű, hiszen a tavalyi alapszakaszgyőztes annak ellenére kiváló csapat, hogy az utóbbi hetekben nem volt meggyőző. Mi sem jelzi ezt jobban, mint a Bolzano 4-1-es legyőzése. Előtte 6 meccses vereségsorozatba süllyedtek a graziak, ennek köszönhető, hogy az élbolyból a középmezőny mögé süllyedtek, a nagy kérdés tehát az, hogy a pénteki diadal a széria végét jelenti-e, vagy csak felvillanás volt. Ami a mieink produkcióját illeti, arra továbbra is egyfajta libikókázás jellemző. A bolzanói vereség előtt volt két siker, azelőtt két kudarc, mindezek alapján nem kiszámítható, hogy mi következhet. Ha elkapják a fiúk a fonalat, akkor bármi. Ez a 99ers ellen is bebizonyosodott már, minthogy a hazai 3-4-es vereségre idegenben 6-3-as diadallal válaszoltak Yoganék.

A klub előzetesében Hannu Järvenpää vezetőedző mellett a védő Stipsicz Bence beszélt várakozásairól:

A mérkőzést élőben közvetíti a Digi Sport.

Hydro Fehérvár AV19–Graz 99ers 4-1

   

A mesterhármast jegyző Andrew Yogan vezérletével legyőzte és utolérte ellenfelét a magyar EBEL-csapat.

Az első percek erős grazi kezdésére Tikkanen felelt egy távoli bombával. Átvette az irányítást a Volán, lüktető volt a játék. Főként Höneckl kapuja előtt zajlottak az események. A lendületet Szabó Dániel kiállítása törte meg, amit gyorsan kihasznált a vendégcsapat. A 7. percben Garbowsky lövése lepattant a blokkról, Hamiltonnak csak az üres kapuba kellett továbbítania a pakkot (0-1). Öt az ötben ismét Erdélyék domináltak, de Lehtonen szabálytalansága után újra védekezésre kényszerültek. Ezt az emberhátrányt már sikerült kibekkelni. Ahogy visszajött a kiállított, a másik oldalon Moderer ment ki. Első előnyét jól játszotta meg a Fehérvár, Höneckl vezérletével kitartott a vendég védelem. A mezőnyben mindent jól csináltak Sarauerék, a helyzetek is megvoltak, csak a gól hiányzott. A 15. percben egy saját harmadban eladott korongból Johansson veszélyeztetett, Ouzas a helyén volt. Úgy tűnt, a hajrá az osztrákoké lesz, de megrázta magát a Volán. Lehtonen egyenlíthetett volna, lövés helyett passzolt, majd Reisz kapirgált a kapu előtt, ő sem ért célt.

A középső játékrész oda-vissza hokival indult. Ouzasnak kellett többször is résen lennie, különösen Hillding takarásból leadott lövésénél védett nagyot. Az ellentámadásból összejött az egyenlítés: Girard továbbított a lendületből érkező Yoganhez, aki a bedobókörből éles szögből lőtt a rövid felsőbe (1-1). Még jobban felpörgött a mérkőzés, fel-alá cikáztak a játékosok. Kuralt bombája besült, ütője kettétört, az ellentámadásból grazi lövés csilingelt a kapuvason. Pillanatnyi megállás sem volt, Sarauer, majd Yogan tesztelte az osztrák kapust a másik oldalon Hillding is eltrafálta a kapuvasat. Feljebb tolta állásait a 99ers, Garbowsky nagyon élt, Ouzas állta a sarat. A két remekül játszó csapat csatájában alig volt játékmegszakítás, gyorsan elrepült a harmad, melynek második fele már egyértelmű vendégfölényt hozott. Csak a kapusok kiváló teljesítménye akadályozta meg a gólzáport. Az utolsó percet a sokadik Ouzas-bravúr vezette fel, majd Kuralt lőhetett volna gólt, de kifutott az időből. A látványos húsz perc után a döntés a záró játékrészre maradt.

A harmadik felvonás elején sem csökkent az energiaszint. Erdély lépett ki, utolérték, majd Stipsicz veszélyes lövése vágódott vissza a mezőnybe. Ouzas sem unatkozott, Johanssonék többször is megtornáztatták. A 45. percben Szabó Krisztián kapott hatalmasat, fejjel előre vágódott a palánknak, szerencsére a saját lábán hagyta el a jeget, majd később visszatért a meccsbe. A kiállítást azonnal gólra váltotta a Volán: Yogan ezúttal a hosszú felsőt pókhálózta ki (2-1). Öt az öt ellen Zusevics kiugrott, Ouzas védte a szólót. Még feljebb kapcsoltak az osztrákok, teljesen beszorult a Järvenpää-csapat. A forró pillanatok után sikerült kijönni a szorításból, és az 50. percben Kuralt bepofozott egy kipattanót (3-1). Ez sem szegte kedvét a vendégeknek, még nagyobb elánnal mentek előre. Újabb emberhátrány következett, sikerült átvészelni a kétperces tűzijátékot. A hajrában Doug Mason időt kért, lehívta kapusát, Yogan pedig köszönte szépen és üres kapus góllal lezárta a mérkőzést (4-1). Repültek a sapkák a mesterhármas tiszteletére.

A Fehérvár végig remekül küzdött, Ouzas vezérletével kihúzta a nehéz pillanatokat, elöl pedig Yogan zsenijére építve a legjobbkor ütötte a gólokat, így értékes győzelmet aratott a magas színvonalon játszó grazi csapat felett.

avsgra

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Szerintem ez egy jó hokimeccs volt

 

Mestermérleg a Hydro Fehérvár AV19–Graz 99ers mérkőzés után.

EBEL, 3035 néző. Játékvezetők: Baluska, Sternat, Kaspar, Bärnthaler.
Ouzas: 97,5% (Kornakker)
K
Höneckl: 83,3% (Dackell)
Szabó D., Stipsicz, Erdély, Girard, Yogan
1
Dodero, Lindner, Setzinger, Garbowsky, King
Tikkanen, Caruso, Kuralt, Timmins, Mihály
2
Hamilton, Johansson, Ograjensek, Oleksuk, Oberkofler
Campbell, Busenius, Lehtonen, Sarauer, Kóger
3
Weihager, Kirchschlager, Collberg, Hillding, Krainz
Szabó K., Sárpátki, Reisz, Szita
4
Egger, Zusevics, Moderer, Kainz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:43 G99 PP Hamilton Garbowsky Setzinger
1-1 22:54 FHA Yogan
2-1 44:40 FHA PP Yogan Campbell Erdély
3-1 49:02 FHA Kuralt
4-1 57:20 FHA Yogan
18 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 4

Ezekkel a gólokkal győzte le a Fehérvár a Grazot

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum