Debrecenben folytatná a felzárkózást a Fradi

   

Az FTC-Telekom a jelek szerint kipihente a többfrontos igénybe vétel terheit, így a listavezető magabiztos legyőzése után utazhat a DEAC-hoz.

Sorra játssza a rangadókat Fodor Szabolcs csapata. Pénteken a Sportklubot fogadták és győzték le 4-1-re, vasárnap pedig már a szintén felsőházas DEAC otthonába látogatnak. Sokat nem tudunk mondani a két csapat idei mérlegéről: noha bőven benne vagyunk a decemberben, eddig mindössze egyszer játszottak egymással. Október 2-án szintén Debrecenben hosszabbításban nyertek a vendégek 3-2-re. A Fradinak sűrű hónapja volt, amelynek során rengeteget utazott. A nemzetközi szünet után november 12-én Dunaújvárosban nyertek hosszabbításban a zöldek, majd azon a hétvégén a dániai Vojensben játszottak három nap alatt három mérkőzést a Kontinentális Kupa harmadik körében. Újabb 3 nap elteltével már a Magyar Kupában vitézkedtek, Újpesten nyertek 3-1-re. Ezt követően buszra szálltak és elmentek Erdélybe, ahol – holtfáradtan – két nap alatt két pontot szereztek a Brassó és a Csíkszereda otthonában. Ezután jöhetett egy kis lassítás, egy hét alatt egy mérkőzést vívtak, ismét az Újpesttel, ismét a Magyar Kupában. Nagyon úgy tűnik, hogy ekkor sikerült feltöltődni, hiszen decemberben ez ideig három meccsük volt, amelyeken kiütötték a Hokiklubot, valamint visszavágtak a Brassónak és a Sportklubnak.

Ha jól számoltunk, ez azt jelenti, hogy 27 nap alatt 11 meccsük volt, miközben hozzávetőlegesen 4500 km-nyi utat tettek meg. Becsületükre legyen mondva, mindeközben magabiztosan hozták az úgynevezett kötelezőket, belefért egy-két bravúr, továbbá kiélezett csatákra késztettek minden erős ellenfelet. Ennek jutalmaként bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe, helytálltak a nemzetközi színtéren, valamint az Erste Ligában is jó pozícióból várják a folytatást. Jelenleg 51 pontjukkal a harmadik helyen állnak, ám mindenki másnál kevesebb meccsből értek el ennyit, és ha Debrecenben nyernek, a Brassót is visszaelőzik.

A lehetőségekhez képest a DEAC is igyekszik ott lenni a spiccen. A csapat három fontos játékosát kénytelen nélkülözni viszonylag hosszú ideje, ám Vokla Roland, David Rutherford és Sági Martin távollétében is legyőzték a DAB-ot és a Brassót, továbbá a Csíkszereda dolgát is megnehezítették. Sorozatban a negyedik hazai meccsükre készülnek vasárnap, amikor is talán minden eddiginél nehezebb dolguk lesz: egy éhes címvédővel szemben kell tartani a várat. Mindehhez jó alapot nyújt Hetényi Zoltán, aki 93,4%-os teljesítménnyel harmadik a ligában, miközben 1510 percet védett, ami alig valamivel marad el a DAB-os Garret Hughson terhelésétől. A DEAC kellemetlen ellenfél bárki számára, és bár ritkán szórja meg a szembejövőket, kitartóan ott van az esélyesebbek nyakán is, kiélezett helyzetekben sem omlik össze. Jelenleg 46 ponttal az ötödik helyen állnak, egy győzelemmel megelőznék a 47 pontos Dunaújvárost.

debftc

Fotó: deac.hu

DEAC–FTC-Telekom 0-1

   

Egygólos mérkőzésen folytatta a pontgyűjtést a címvédő.

Kiemelkedő kapusteljesítmények jellemezték a denreceni Erste Liga-rangadót, amelyen Hetényi Zoltánnak csak néhány perc hiányzott a shutouthoz, ám ez Arany Gergelynek össze is jött. A hazaiaknál továbbra is hiányzott a Vokla, Sági, Rutherford trió. Az egyetlen gólt az 58. percben szerezte meg Németh Attila. A folytatásban David Musial időt kért, de hiába, nem tudott egyenlíteni a DEAC. Ezzel Fodor Szabolcs együttese visszaelőzte a táblázaton a Brassót, és egy kicsivel közelebb került az Újpesten hatalmas csatába bonyolódó Csíkszeredai Sportklubot.

debftc

fotó: DEAC

Nagyjából mindig ez van, amikor itt vagyunk

   

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom és David Musial, a DEAC vezetőedzője a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 384 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Vincze, Herczeg.
Hetényi: 98,2% (Ambrus)
K
Arany: 100% (Nagy K.)
Kiss, Filbrandt, Izacky, Mazzag, Novotny
1
Karmeniemi, Pulli, Pavuk, Nagy G., Tóth A.
Léránt, Mestyán, Kulesov, Hári, Essery
2
Hegyi, Sarcia, Tóth Renátó, Kulmala, Switzer
Sándor, Markov, Salló, Molnár, Berta
3
Boros, Jászai, Tóth Gergő, Farkas, Roczanov
Kozma
4
Pozsár, Hajós, Németh
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 57:54 FTC Németh Kulmala Switzer
24 Kapura lövések száma 55
6 Kiállításpercek 16

A DEAC–FTC-Telekom egyetlen gólja

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 12., szerda
FELK 18:30 H20VAS 3-2 HVÉGE
augusztus 13., csütörtök
FELK 15:30 H20VAS 4-2VÉGE
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 4-1VÉGE
augusztus 15., szombat
FELK 18:30 VASDAB 6-0VÉGE
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 18., kedd
FELK 18:00 NITMAC 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
augusztus 20., csütörtök
FELK   DTVGYE 
FELK 18:00 TITDEB 
augusztus 21., péntek
FELK 15:30 BBYMAC 
FELK 18:30 FTCDAB 
augusztus 22., szombat
FELK 19:00 UTELVC 
FELK 19:00 ZVOMAC 
Partnerünk
Archívum