Papp Kristófot elcserélték, nem jöhet a vb-re

   

Az NHL-draftesélyes 18 éves magyar csatár a Des Moines Buccaneersben folytatja pályafutását, ez kifejezett előrelépésként értékelhető.

Papp Kristóf elhagyta a Madison Capitolst. Erről elsőként a USHL – a legerősebb egyesült államokbeli juniorliga – Keleti Konferenciájának utolsó helyén álló klub számolt be. A magyar csatár abban a csapatban tudott 21 mérkőzésen 10 gólt és 9 asszisztot szerezni, amely mindössze 3 győzelmet és 1 túlórás vereséget ért el eddig, így a liga messze leggyengébbje. Papp viszont csapata második legponterősebb hokisaként – nála is több egységet, egészen pontosan 24-et az a Carson Bantle termelt, aki nyáron tagja volt a hazánkban vendégeskedett amerikai U18-as válogatottnak – jelenleg is ott van az USHL kanadai táblázatának top 20-as listáján.

Ilyenformán nem véletlen, hogy – információink szerint – több klub is szívesen megszerezte volna szezon közben. Végül a Des Moines Buccaneers lett a befutó egy több játékost és draftjogot megmozgató ügylet keretében. A Des Moines a Nyugati Konferencia középcsapata – jelenleg az 5. helyen áll –, így az átigazolás előrelépést jelenthet Papp Kristóf számára. Akit természetesen alaposan megdicsértek a Buccaneers honlapján. Tom Mannino általános igazgató azt mondta: már a Honeybaked U16-os csapatában figyelték a hokist, aki nemcsak játszani tudja a jégkorongot, és nemcsak gólokat szerez, hanem olyan vezetői tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyekre szüksége van a Des Moines-i gárdának. Mannino azonnali pozitív hatást vár Papp érkezésétől, és nagyon kíváncsi arra, hogy miként fog tovább fejlődni az új környezetben. Papp ma éjjel már jégre is lépett új csapatában, pontot egyelőre nem szerzett, 3 kapura lövése volt a Sioux City ellen 4-1-re elvesztett mérkőzésen.

A fejlemény kihatással van a kijevi divízió 1/B csoportos világbajnokságra készülő magyar juniorválogatott összetételére is. Mint emlékezetes, Papp egy évvel ezelőtt – még ifistaként – 6 találatával az U20-as nemzeti csapat gólkirálya volt a lengyelországi tornán. Ezt most objektív okok miatt nem fogja tudni megismételni. A váltás érthető következménye ugyanis, hogy nem tarthat a többiekkel az ukrán fővárosba. A magyar válogatott december 12-én játssza le első meccsét a vb-n.

pappkristof

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk
Archívum