Másodszor is pontot lopna Gyergyóban a KMH

   

Egyszer már összejött a bravúr a budapesti kiscsapatnak a székelyek otthonában.

Utoljára utazik Erdélybe az Erste Liga-alapszakaszban a Hokiklub Budapest. Eddigi négy “kinti” mérkőzésükön egy pontot szereztek a fővárosiak, és azt attól a Gyergyói HK-tól vették el, amely pénteken is vendégül látja őket. Legutóbb október 18-án találkoztak egymással a felek, akkor Budapesten simábban – 4-1-re – nyert az erdélyi csapat. A KMH azóta sokat javult, és bár ez a felsőházi ellenfelekkel szemben még nem sok mindenre elég, közvetlen riválisaikat többször is verték, az UTE, a Fehérvár-farm és a Schiller-Vasas HC volt fejlődésük kárvallottja.

A gyergyószentmiklósiak 25 meccsen 31 pontot gyűjtöttek, a Hokiklub 23 után tart 17-nél. A Gyergyó lassan lemondhat a felsőházról, amelynek eléréséhez 11 meccsen kellene 15 pontot ledolgoznia a DEAC-cal szemben, ez a lehetetlennel határos küldetés. Mindeközben üldözőikkel szemben kényelmes előnyre tettek szert, az UTE és a Titánok 5 pontra vannak tőlük. Annak érdekében, hogy a távolság megmaradjon – vagy növekedjen –, a gyengébben álló csapatokat mindenképpen le kell győzniük, különösen hazai pályán. Más kérdés, hogy a GYHK pont a saját – roppant lelkes – közönsége előtt teljesít gyengébben.

A HKB sokáig az utolsó helyen állt a ligában, nagy versenyben a Vasassal. A novemberben elért sikerekkel a helyzet megváltozott, volt egy pillanat, amikor Jens Brandström együttese egy fehérvári sikerrel beérhette volna a Titánokat is. Ez nem jött össze, és most egyformán 9 pont a távolságuk a Vasashoz és az Újpest, kis Volán duóhoz képest is. A fővárosiak számára jelenleg az lenne a feladat, hogy ismét lendületet  vegyenek a felzárkózáshoz, ám ehhez a híveik felé komoly tartozásokat felhalmozó gyergyóiaknak is lesz egy-két szavuk.

hkbgyhk

fotó: Hokiklub Budapest

Gyergyói HK–Hokiklub Budapest 3-2

   

A juharlevelesek ismét pontot szereztek Gyergyóban, de elképzelhető, hogy ennek most nem örülnek felhőtlenül.

A Hokiklub Budapest ugyanis a második szünetig kétgólos előnyre tett szert a némiképp tanácstalanul jégkorongozó székely gárda otthonában. A 30. percben három gyergyói vezethette egy vendég védőre a korongot, de elhibázták a ziccert, amiből ugyanúgy három az egyre léphetett meg a KMH, és Szűcs István tökéletes passzát betette Philqvist, 0-1. Két perccel később utóbbi szöktette előbbit, Szűcs lövése elsőre kijött, ám az ismétlése éles szögből bement, 0-2. A harmadik játékrészben feltámadt a GYHK. Egy bődületes kapuvas után nem sokkal Péter Zsolt indult meg a félpályától, átverte a védőjét és a kapust is, 1-2. Ezt követően nem sokkal Góga Attila eresztett meg egy bombát távolról, beakadt, 2-2. A rendes játékidőben több gól nem esett, a hosszabbításban emberelőnybe került a Gyergyó, ekkor Mathew Rupert befejezte a meccset, 3-2. A Hokiklub ahogyan az első, úgy a második gyergyói összecsapásán is 1 ponttal lett gazdagabb. A hazaiak szombaton az Erdélyben még mindig pont nélkül álló DAB-ot fogadják, míg Jens Brandström együttese Brassóban lép jégre.

gyhkdab

fotó: Gyergyói HK

A jég is más volt a nagyobb hideg miatt

 

Malcolm Cameron, a GYHK és Jens Brandström, a HKB vezetőedzője mellett egy-egy játékos is beszélt a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 750 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Redai, Andre.
Cooke: 93,3% (Ruczuj)
K
Kiss: 92,3% (Gadácsi)
Raszulov, Ferencz Csibi, Daradics, Rupert R. J., Valdix
1
Lakatos, Hovinen, Pihlqvist, Sátek, Szűcs
Góga, Jones, Pesztunov, Péter, Rupert M. D.
2
Berry-Lamontagna, Reiter, Koski, Lőczi, Manninen
Kozma, Nagy, Sára, Antal, Elekes Darabont
3
Lévai, Szécsi R. P., Albert, Németh, Izsák
Barabás, Benedek
4
Horváth
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
E
Brandström Jens, Suoraniemi Niko
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 29:35 HKB PP Pihlqvist Szűcs Kiss
0-2 31:46 HKB Szűcs Pihlqvist Lakatos
1-2 43:17 GYE Péter Rupert M. D. Jones
2-2 45:52 GYE Góga Rupert R. J.
3-2 63:07 GYE Rupert M. D. Rupert R. J. Raszulov
39 Kapura lövések száma 30
4 Kiállításpercek 10

A Gyergyó–Hokiklub mérkőzés összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum