Igen fontos meccsre készülnek a Jegesmedvék

   

Nyerniük kell a Nagymihály ellen a piros-fehéreknek. Ez az eddigi két alkalommal sikerült.

Az elmúlt másfél hétben megtört a DVTK Jegesmedvék korábbi lendülete. A miskolci Extraliga-csapat előzőleg kiharcolta és megtartotta helyét a bajnokság felsőházában, ám november 27-én jött a Dukla Trencin elleni vereség, amit három további kudarc követett. A Besztercebányától kétszer kapott ki Marcel Rodman csapata, majd a HK Nitra is elvitte a pontokat a Népkertből. Mindebben jelentős szerepet játszott, hogy sérülések sora sújtotta a meglehetősen rövid kispaddal rendelkező csapatot, de ez sovány vigasz, a lényeg ugyanis az, hogy a Jegesmedvék jelenleg a 8. helyen állnak, 4 pontos távolságra a 7. Nagymihálytól, valamint 5-re a megtáltosodott Poprádtól. Ebből könnyen kiszámítható: ha a Dukla Michalovce legyőzné őket péntek este, akkor kisebb szakadék keletkezne a táblázat e régiójában. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a 9. Nyitra is lőtávolon belülre került, itt 2 pont most a differencia, amit a HK a harmatos Érsekújvár ellenében estére át is hidalhat. Persze csak akkor, ha nem jön össze a győzelem. Azt nem tudjuk, hogy sikerült-e valakinek – és ha igen, kinek vagy kiknek – odahagynia a sérültlistát a miskolciak részéről, de azt igen, hogy a Duklát nem lehetetlen felülmúlni. Idegenben sem. A Jegesmedvék első nekifutásra hazai jégen 4-1-gyel intézték el a ligaújoncot, másodjára pedig hosszabbításban verték 3-2-re. Mint a fentiekből kiderülhetett, most igazából 3 pontra lenne szükségük a mieinknek, de természetesen a 2-vel sem kellene elégedettnek lennünk, a lényeg, hogy szakadjon meg a vereségszéria.

misdum

fotó: Orosz Tamás

Dukla Michalovce–DVTK Jegesmedvék 3-6

   

A miskolci Extraliga-csapat magabiztos győzelmet aratott, így összesen 5 pontot szerzett a pénteki napon.

Jó hangulatban utazhattak Nagymihályra a Jegesmedvék, hiszen a Gyetva ellen hazai pályán büntetőkkel elvesztett mérkőzést a Szlovák Jégkorong Szövetség Peter Sisovsky jogosulatlan szereplése miatt a javukra írta jóvá 5-0-s gólkülönbséggel.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, de egyik sem tudott tartósan dominálni. Mindkét kapusnak akadt dolga, és ezt nagyobb gond nélkül meg is oldották. A játékrész közepén enyhe fölényt harcolt ki magának a hazai gárda, ám nem lettek ezzel arányosan veszélyesebbek. Az első emberelőny a Jegesmedvéké volt, amit a 13. percben ki is használtak, Dudas oldalról leadott kapáslövése a kapuban kötött ki (0-1). Két perccel később hatalmas kavarodás alakult ki a miskolci kapu előtt, de a házigazdák nem tudták áttuszkolni a korongot a gólvonalon. A 17. percben a vendégek növelték előnyüket: egy kontra végén St. Pierre lőtte ki a hosszú sarkot (0-2). Mindössze 36 másodperc volt hátra, amikor Rodman kerülte meg a kaput és ugyancsak a hosszú sarkot találta meg (0-3).

A második harmadra kapust cserélt a Nagymihály, a bizonytalan Surak helyet Trencan állt a ketrec elé. A játékrész elején a hazaiak kerültek először szimpla, majd egy percre kettős előnybe, ám egyikkel sem tudtak élni. A 25. percben jött az újabb miskolci gól: Harrison egy kipattanót lőtt az üres kapuba (0-4). A gólzsák tovább szakadt: a 29. percben Rodman korcsolyázta körbe a feleslegesen kijövő hazai hálóőrt, majd a kaput is, és behúzta a korongot a gólvonal mögé (0-5). A Nagymihály a 36. percben lopta magát közelebb a miskolciakhoz. Ekkor emberelőnyben Dalhuisen kék vonalas lövésébe Maslonka szúrt bele, a korong így vágódott a hálóba (1-5).

A harmadik játékrészből két és fél perc telt el, amikor újabb emberelőnyt váltottak gólra a Jegesmedvék: St. Pierre-nek már csak az üres kapuba kellett helyeznie a pakkot (1-6). A hazaiak a 54. percben szépítettek, egy háromszögelés után Korhonen lőtt a kapuba (2-6). Későn hajrázott, de így is faragott még a hátrányából a Dukla: másfél perccel a vége előtt Spilar is betalált (3-6).

Győzelmével és a nap folyamán kapott további 2 pluszponttal a miskolci csapat megelőzte ellenfelét a táblázaton és tapad a felsőházra.

misdum

fotó: Orosz Tamás

Ötgólos előnynél már nem koncentráltunk eléggé

 

Marcel Rodman vezetőedző a DVTK Jegesmedvék nagyszerű nagymihályi sikeréről.

“Fontos volt, hogy jól kezdjük a meccset, mivel az előző találkozóink nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Az ellenfelünk jól és sokat korcsolyázott, de felvettük vele a ritmust. Jókor szereztük a gólokat, Rajna Miklós pedig remekül védett, stabilitást adott nekünk hátul. A speciális egységeink is jól működtek. Ötgólos előnynél már nem koncentráltunk megfelelően, mindkét csapat csak túl akart lenni a hatvan percen, ezért voltak a játékban hibák. Összességében nézve a meccset örülünk a megszerzett három pontnak, valamint a helyzetkihasználásunknak.”

Extraliga, 2019. dec. 6., péntek.
Surák: 80,0% (Trencan: 87,5%)
K
Rajna: 90,3% (Adorján)
Dalhuisen, Ventela, Korhonen, Lalancette, Maslonka
1
Ross, Dudas, Beauvillier, Vas, Részegh
Hancák, Mesikammen, Galambos, Juusela, Spilár
2
Láda, Vandane, Harrison, St. Pierre, Rodman
Bzdoch, Kolba, Safaralejev, Linet, Gilak
3
Gőz, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Kiss P.
Zekucia, Chalupa, Borov, Simun, Hvila
4
Kiss D., Lövei
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:50 MIS PP Dudas Vas Vandane
0-2 16:50 MIS St. Pierre
0-3 19:20 MIS Rodman Ross Harrison
0-4 23:33 MIS Harrison Vojtkó St. Pierre
0-5 24:38 MIS Rodman Ross
1-5 35:40 DUM PP Maslonka Dalhuisen Korhonen
1-6 42:32 MIS PP St. Pierre Galanisz Rodman
2-6 53:35 DUM PP Korhonen Lalancette
3-6 58:21 DUM Spilár Galambos
31 Kapura lövések száma 39
8 Kiállításpercek 14
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN ÉLŐ
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum